bizi ifşa etmeyeceğinin garantisi nedir?
ya da senin hesaplarına giren-çıkan para takip edilirse devletin bizi ifşa etmeyeceği ne malum?
Çakır abi gene önemli bir noktaya parmak basmış. Devlet istedikten sonra her şeyi ve herkesi takip eder ki.
Türk kullanıcıların Bitshares yapısını kullanmaya başlaması bile bence güzel bir gelişme olur.
Eğer doğru şekilde kullanılabilir ise genel işlem hacmi açısından bitkapital bizlere ilaç gibi gelecek.
Bitkapital şirkeitnin mhan'dan ne farkı var?
Yüzüme yakın kimlik tutup selfi çekmemi istiyorlar. Böyle saçma iş mi olur?
Anonimlik yok bu piyasada. Yok onu ordan şunu burdan vs al ile olmuyor bu işler.
Nakit para ile elden satın almalarda bile karşı taraf sizin kim olduğunuzu biliyor ya da en azından bir eşkaliniz oluyor karşı tarafta...
TL veya diğer fiat para birimleriyle Bitcoin alma veya satma işlemlerinde süreç nasıl işlerse işlesin anonim kalmak mümkün değil aslında. Aklınıza ne geliyorsa, Mhan'ın da dediği gibi, bütün olasılıkları değerlendirin, illaki bir yerde kim olduğunuz anlaşılır. Selfi işleri genelde dolandırıcılık vakaları için isteniyor ve istenmek zorunda, bugün bütün dünyada neredeyse aynı yöntem ile onay yapılıyor.
Örneğin localbitcoins'de başıma gelen bi olayı anlatayım. Localbitcoins de bir kullanıcı parasını banka hesabıma göndererek benden bitcoin almak istedi ve trade açtı. Bende hesabıma TL'yi gönderin dedim, adam gönderdi, kontrol ettim banka hesabımı para gerçekten gelmişti. Olay aslında iki taraf için de bitmiş görünüyor değil mi
Bende öyle zannettim ama gerçek bu değilmiş malesef. Aradan bir kaç hafta geçti ve bizim Cointurk üzerinden bir kişi bize ulaştı, adam benim ismimi aratmış ve şansına bizim siteden bize ulaşmış. Bitcoin almak için Levent Kurt un hesabına para gönderdiğini söylüyor, ama bitcoin'leri gönderilmemiş. Hemen tabi Onur'la birlikte olayı araştırdık ve bu arkadaşla görüştük ve gerçeği anladık. Bu arkadaş kodbozdurma.com adında bir siteden bitcoin almak istemiş ve sitenin söylediği bir hesaba TL göndermiş, sitenin bu arkadaşa gönderdiği hesap benim localbitcoins deki banka hesabım. Yani dolandırıcı olan kodbozdurma, bu arkadaşa benim local deki banka hesabımı veriyor ve para yatırmasını söylüyor, para yattıktan sonrada bana localden yazıp para hesabınıza geçti bitcoinleri release edin diyor, bende hesaba bakıyorum gerçekten para gelmiş deyip bitcoin i release ediyorum. Böylece dolandırıcıya Bitcoin gidiyor, kimliğini açık etmeden de diğer arkadaşı dolandırıyor ve ona bitcoin göndermiyor tabiki. Sonrasında Onur avukat olarak arkadaşa destek verdi ve dolandırıcıları savcılığa şikayet ettiler, en son ne oldu orasını çok bilmiyorum.
Bu sadece bir örnek, şimdi bu tarz işlerin her gün onlarcasının yaşandığı bir dünyada, kimlik vs istemeden her gün yüzlerce işlemin döndüğü yüzlerce banka giriş çıkışının olduğu bir platform bu tür problemlerle başa çıkılabilir mi? Cevap: MÜMKÜN DEĞİL, anonim kalmak herkesin bir kullanıcı olarak benim de istediğim bir konu; ama mevcut şartlarda mümkün değil.
Edit: Bu onay olaylarına sıcak bakmayan arkadaşlar, eğer aklınızda bu sürecin kimlik bilgileri vs olmadan nasıl güvenilir bir şekilde işletileceğine dair fikriniz varsa paylaşın tartışalım, hep beraber değerlendirelim, uygulanabilir olursa uygulayalım..