Bence BTCTurk'teki sorumluluk sahibi arkadaşlar şu yazıyı okusun, şifre değiştirmeye zorlama günlerinin geride kaldığını, dünyanın böyle çağ dışı uygulamaları çoktan aştığını, insanları sık sık yeni şifre kullanmaya yönlendirmenin küçük
faydasını aşan çok çeşitli riskler doğurduğunu özümsesinler, belki o zaman kripto işi yapan bir kurum olarak kendilerini daha güncel tutmaları gerektiğini idrak ederler:
https://www.sans.org/security-awareness-training/blog/time-password-expiration-dieAntik çağda kalmış Türk bankalarında böyle komik uygulamaların olduğunu biliyoruz ama "profesyonel" olduğunu iddia eden bir kripto para borsasına yakışmayan hareketler...
Tamda bende bunu anlatmaya çalışıyorum aslında ne zamandır ama iyice dallandırmayayım konuyu dedim. Yardımcı olmaya çalışan Onur arkadaşımızı da daha fazla germeyeyim dedim. Çünkü belli ki yapmayacaklar böyle bir şey .
Neyse ben artık şurada yazdığım gibi
https://bitcointalksearch.org/topic/m.55779229 eyvallah dedim gittim.
Geriye kalanlar düşünsün.
Şifre değiştirerek güvenlik sağlamak 20 yıl öncesinde kaldı. Kaç tane büyük borsa üyeliğim var hiç biri beni buna zorlamıyor.
BTctürk te zaten çok sağlam güvenlik önemleri içeride var zaten.
-kripto çekerken belli adreslere çekebiliyorsun,
-çekim için o adresi eklemen lazım, ondada 2FA soruyor zaten,
-üstüne birde e-posta onayı veriyorsun kripto çekerken.
-Başkasının hesaba para TL çekemiyorsun,............. anlat anlat bitmez yani. Bu kadar şeyin yanında şifre çok basit kalıyor. Ben buraya açık açık şifremi yazsam bile kimse benim hesabımdan bir halt çekemez.
Ha benim bilgisayarım yada telefonum hacklenmiş ise yada bir exploitten faydalanılmış ise, keyloger yada trojan yemişsem
(ki o durumda bile zor içeriden çekim yapmak, çünkü hesabın gerçek sahibi olarak ben kendim bile zor çekim yapıyorum bu kadar güvenlik önlemi sayesinde) ...bütün bunlar olmuş ise ben şifre değiştirerek kayıptan kurtulamam zaten. O zaman olay bitmiştir.
Çağımız gereği beynimiz çok meşgul artık ve her yerden bir sinyal geliyor.
Pc ye yüklediğim dandirik bir program bile ikide bir kendini hatırlatmaya çalışıyor.
Windows desen alooo bak güncelleme var yapcan mı ?
Televizyon? Güncelleme var yeni sürüm var istermisin ?
Telefon desen öyle.
Bir siteden alış veriş yaparsın mail yağmaya başlar,
24 saat artık insanlara yetmiyor. O yüzden helâ da bile telefon elimizde. E bunca meşguliyet varken insan
"..dur lan şu şeyin, borsanın şifresini değiştireyim günü gelmiştir diye düşünemiyor.
Bilgi yağmuru altındayız.
Düşünsene şifre ile giriş yaptığımız tüm servisler
"Güvenlik için şifrenizi 90 günde 1 değiştirmeniz gerekir" deseydi ? 90 tane servis kullanıyor olsam (ki fazlasını kullanıyorum) her gün 1 servisin şifresini değiştirmem gerekecekti. Buna can dayanmaz, beyinde dayanmaz.