Büyük düşüş devam ediyor..
Çin'in Exchange siteleri teker teker işlem durdurma anonsları geçiyor.
İlk olarak İco'lara büyük tehdit içeren, Bitcoin'e sopa gösteren açıklamalar geldi.
Sonra Litecoin'in Co-founder'ı Twitter'dan Çin'in Bitcoin Exchange sitelerini yasaklayacağını önceden aldığı haber ile tabiri caizse ağzından kaçırdı. 10 dakika sonra attığı twit'i sildi ama bu büyük bir panik satışı getirerek Bitcoin'i 2 saatte 400 USD eritti.
Bugün itibari ile BTCCHİNA , Viabtc gibi siteler de alım satımı durdurma yönünde anonslar geçiyor.
https://twitter.com/viabtcPeki ya bundan sonra ne olacak ?
1. Senaryo
Balinalar parayı piyasanın tersi yönde düşünerek kazanır. Farkettiyseniz her büyük dump'un ardından inanılmaz yükselişler geldi. Tarih tekerrürden ibaret diye boşa dememişler. 4000 USD altına sarktığından beri spekülasyon diyip bir yerden zıplamasını bekliyoruz, balinalar ise tam tersi istikamette panik satışlarını tetikler nitelikte işlemler yapıyor. Psikolojik savaşı görebilmek için Bitfinex Trade sayfasını açıp bakabilirsiniz. Ne zaman zıplamayı tetikleyecek anlık 100-150 usd lik çıkışlar olsa 1000'lerce BTC duvar örerek biz buradayız bu daha düşecek diyorlar. İnsanlar ha çıktı ha çıkacak derken Bitcoin 10 günde 1700 USD eridi. Şu an ise benim gördüğüm herkesin 2000 Dolar'a gelecek, Bitcoin ve altcoinler daha da çakılacak şeklinde yorumlar yaptığı. İngilizcesi olan arkadaşlar Global forumun Economy - Speculation bölümünden de bu genel kanıyı teyit edebilir. Şu an Çin'den gelen net haberler ile bitcoin'in daha da düşeceği konusunda insanlar hemfikirken yine tersi bir hareketle 3000 USD'den tırmanışa geçerek soluğu 4000'de alabilir.
2. Senaryo
Şu an bu kadar yüksek panik havası varken 3000 UD psikolojik sınır olarak duruyor. 3000 USD geçilirse de 2800'ü güçlü olarak görüntüleyebiliyoruz. Ancak bu Alım duvarlarının panik zamanlarında nasıl kalktığını hepimiz biliyoruz. Bu sınırları güvence gören insanları yolarak bir anda piyasayı gün içinde 2500 USD'lerde bulabiliriz. Bundan sonrası için ise 2000 USD altına sarkan bir düşüş öngörmüyorum.
Tahminlerim doğrultusunda ya 3000 USD ' den ya da 2400-2500 USD bandından dönerek kısa bir sürede 4000 USD dayanacağımızı düşünüyorum. Bu kaos ortamı Bitcoin ve altcoinleriniz ile gün içinde al-sat yaparak eldeki coin miktarınızı yükseltmek için ise biçilmiş kaftan.