Aynen öyle, Hepimiz farkındayız algımız açık takip ediyoruz.
Ben bir yandan şunu düşünüyorum bitcoin 3000 doları görsün tabi hepimiz mutlu oluruz, bitcoin fiyatı her şiştiğinde bitcoin ekosistemine katılanların sayısı da artıyor. Ama şunu gördüm şimdiye kadar, yenilere güzel güzel satıyorlar 10 bin lerden alanımız yok mu dolu. Ondan sonra fiyatlar da hep bir kar marjları realize edilmek için düşüyor. geçen sene 300 dolardan 600 $ lara gelmesi beklendik idi. 1200 1500 $ lar da güzel haberlerden ötürü beklendik. tamam eyv. 2500 $ a gelmesi hadi yeniler girdi diye ona da eyvallah.
Eee büyük oynayanlar nakite hiç mi dönmüyor segwit olayından tam önce yada sonra bence biraz kar realizasyon görebiliriz diye düşünüyorum.
Yanılıyor olabilirim gerçekten uçacaktır 3000 dolara, o yüzden millet düşükten toplamak için millete sattırmak için de ortaya bizim ipnelik dediğimiz türden haberleri dolaştırıp duruyor da olabilirler. Bilemedim.
Yarı yarıya bitcoin / tl-usd de kalmak mantıklı gibi siz ne diyorsunuz?
Başka işim olmasa sadece pc başında 7/24 takip etsem piyasayı sürekli alıp satardım. Son 2 ayda bu şekilde alttan yakalayıp üstten satılarak eldeki bitcoinler rahatlıkla 2X yapılabilirdi. Şahsen benim sürekli takip etme şansım yok bu nedenle elde ki btclerin %60 ını soğuk depoda tutuyorum.(böyle diyorum ama günde en az 1 kez bitcoin in uluslararası ve türk piyasasındaki fiyatlarına bakarım)
%30 u sürekli trade için ayırdım. %10 u altcoin trade yapmaktayım. Tabi ki sürekli köşede de canlı parada olması gerekiyor. Canlı para olsun ki mesela dün 9150 tl iken alıp kısa vade de canlı para için küçük kar realizasyonları için işin çerezi olsun... Ben böyle takılıyorum. Ha çevremde freelance olup sürekli bitfinex de alıp satan arkadaş var 5-6 btc ile aylık 1milyon doların üzerinde işlem hacmi yapma yeteneğine sahip
Ben öyle olamıyorum ama.
Bu arada btc bu gazla Cumartesi Gecesi 3bin küsürleri görecek gibi...