Bitfinex'de 15-20 farklı 100+ BTC Alım emri var. Bu diğer global borsalara da yansırsa 1-2 saate 3000USD duvarı aşılacak gibi duruyor. Bitcoin yükselirken borsa ekranını açıp izlemesi gerçekten büyük zevk. Ama boşa demiyorlar, yükselirken herkes düşerken ise ustalar kazanır...
"Ama boşa demiyorlar, yükselirken herkes düşerken ise ustalar kazanır..." cümlesiyle ne demek istediniz? Yükselirken hepimiz kazanıyoruz da düşerken kimler nasıl kazanç sağlıyor anlamadım. Beni bu konu hakkında aydınlatabilir misiniz?
Bir kaç gün önce forumumuzda bir söz gördüm. Onunla bağdaştırarak açıklayım size. Bu söz "
Borsa sabırsız kişilerin sabırlı olanlara paralarını geçirdiği platformdur" idi. Ben de buna "
Yükselirken herkes , düşerken ise ustalar kazanır" sözünü ilave ediyorum.
Ortaya çıkan durumun mealini ise şu şekilde açıklayım.
Malumunuz bitcoin yükselirken Altcoinler'de de pozitif hava oluyor. Hem altcoinde olanlar hem de BTC elinde tutanlar öyle ya da böyle kazanıyorlar çok büyük bir hata yapıp yükselişin başından bozanları hariç tutuyorum.
Düşerken ise tam tersi bir hava söz konusu. BTC tökezlese altcoinler uçurumdan yuvarlandığı için buralar genelde ağlama duvarına dönüyor malumunuz. Ancak akıllı bir trader bana göre her zaman %100 coinde ya da %100 fiyatta durmamalı. Düşüşler maliyetleri düşürmek için çok büyük öneme sahiptir. Elimizde her zaman %50 nakit , %50 coin tutarsak hem yükselişlerden hem de düşüşlerden büyük paralar kazanabiliriz.
Biraz daha detaylandıralım
Coinler yükselirken %50 nakit %50 coin tutmanın avantajları nelerdir?Gönül ister yükselişlerde %100 coinde olalım. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Özellikle Türkiye borsalarında işlem yapan arkadaşlar Bitfinex, Bitstamp, Btc-e kısacası Preev kurunu belirleyen platformları bir tararsa sinyalleri önceden alarak TR'de yükselişlerde erken alım yaparak 0 riskle çok ciddi paralar kazanabilir.
Düşerken %50 nakit , %50 coin tutmanın avantajları nelerdir?Ben buradaki bir çok arkadaşın aksine düşüşlerde daha çok seviniyorum. Çünkü Bitcoin 6k ya düştüğünde de çok kısa sürede 10k'yı göreceğini net şekilde biliyoruz. Bunun bilmemin sebebi harika grafik okumam, dalgalardan okyanuslar çıkartmam değil. 100 Milyar USD'ye yakın işlem hacmi olan bir piyasada birileri çok ciddi rant elde ediyor. Ben burada coinler ponzi, balinalar şunu yapıyor gibi klasik muhabbetlerden ziyade şu noktaya değinmek istiyorum. Kazanmak için yükseltmek de düşürmek de zorundalar. Piyasa hacmi arttıkça bu balina diye tabir ettiğimiz kurum / kuruluş / şahısların manipüle yeteneği düşüyor. Şu an bile kripto para borsası Bill Gates'i geçmiş durumda. Bu şahıslar bu işten milyarlarca dolar kazanıyor ve bu piyasada olmaya devam edecekler. Bitcoin'e yeni katılımlar ise realist yükselişleri beraberinde getirecektir. Unutmayın ki hiç bir piyasa her zaman yükseliş eğiliminde olmaz. Elinde BTC tutan arkadaşlar panik satışı yapmadıkları sürece her zaman kardadır. Ben düşüşleri elimdeki bitcoini arttırma dönemi / yükselişleri ise kar realizasyonu yapıp düştüğünde bitcoin miktarımı arttırma fırsat dönemi olarak kullanıyorum. Velhasıl kelam bu mantık ile acil ihtiyacınız olan değil yatırım olarak belirlediğiniz bir miktar ile trade yapıyorsanız bence kaybetmek için çok uğraşmanız gerekir
Forumda yeni piyasada eski biri olarak tavsiyelerim;-Projeye aşık olmayın.
-Kraldan çok kralcı olmayın.
-Stop loss hakkında analizler, hikayeler dinlemeye çalışarak motivasyonunuzu arttırın. Düşüşlerde kazanmanın en kolay yolu doğru yerde stop loss diyip daha düşük yerden girmektir.
-Asla ve asla kredi / acil nakit / geleceğini etkileyecek borçlar ile işlem yapmayın. Stres = zarar
-İngilizce öğrenin. Kripto piyasasında olup İngilizce bilmeyen kişiler çok şey kaybediyor. Bunu Segwit sürecinde global forumun Ekonomi bölümündeki analizler / yorumlar ve yükseliş trendinin topluca yakalanmasından görebilirsiniz.
-Hiç bir zaman %100 nakit ya da %100 coinde olmamaya çalışın.