Hadi bakalım başka bir kafa karıştırıcı soru
ingilizce pek anlamadığım için ve gerçekten güzel cevap verdiğiniz için soruyorum
Slock.it e yatırım yaptık. yüzdesel olarakta evet aldı. ve KASAdaki ethereumların %20sini aldı.
bu durumda TÜM DAO sahipleri SPLIT yapmak istese nasıl yapacak? yani DAO sahiplerinin %20sine SPLIT ödemesi yapılamayacak doğru mudur?.
yani ilerde diyelim şöyle bir senaryo oldu.
Slock.it başarılı oldu ve %30 aldı. daha sonra başka bir projede %30 aldı diyelim. KASA'da ether %60 azaldı.
ve bende tüm DAO'ların %45 i var. ben SPLIT nasıl yapıcam?
yersiz ve anlamsız bir soru ama sadece böyle bir senaryoda ne yapılabilir onu sormak için soruyorum
Basit senaryo; Kağıt Kalemleri Alın elinize...
1- Ben ise 10 Etherlik yatırım yaptım.. Toplam 1.000 DAO TOKEN'im var. %10 beim hissem
2- Sen de 10 Etherlik yatırım yaptın.. Toplam 1.000 DAO TOKEN'in var. %10 senin hissen
3- Hüseyin de 10 Etherlik yatırım yaptı.. Toplam 1.000 DAO TOKEN'i var. %10 hissesi var
4- Diğer insanlar da 70 Etherlik yatırım yapmış olsun...
5- Yani Kasada 100 Ether var Toplam 10.000DAO TOKEN Karşılığı olarak
Senaryonun işleyişi;
1- Slock ekibi 30 Ether isteyen bir proje teklifi sundu teklif 2 hafta geçerli olacak ( bu süre 2 ile 8 hafta arasında değişecek)
2- Teklifin bitmesine bir hafta kala Hüseyin bu işten vaz geçti ve 1000 Tokenini Split ile yakarak ilk başta verdiği 10 Etherini geri aldı.. (Hiçbir yatırım yapmadan)
3- Kasada 90 Ether kaldı..
4- Slock ekibinin projesi kabul edildi ve 30 Ether slock ekibine aktarıldı. (Bu aktarım işlemi otomatik olarak REWARD TOKEN oluşturuyor bu kısmı gerçekten çok karışık hiç bahsetmeyeceğim)
5- Kasada 60 Ether kaldı..
6- Sen bir ay sonra bu işten vaz geçtin ve sistemden çıktın. Elindeki DAO miktarı 1.000 karşılığı ise sistemde kalan 60 Ether... Gel şimdi biraz hesap yapalım;
* Hüseyin Daolarını yaktığı için Toplam DAO miktarı 9.000 Adet kaldı.
* Kasada ise 60 Ether kaldı.
* O halde 60/9000 = 0,00666666666667 Ether/DAO
* Senin elindeki DAO miktarı 1.000 ise ==> 0,0066666666666667*1000=6,66666667 Ether..
7- Sistemden çıktığın zaman 1000 DAO Tokenine karşılık ilk yatırımda sen de yer aldığın için kasada kalan Ether'den senin payına 6,66666667 Ether düşüyor.
8- kasada kalan ether miktarı 50
9- Bir proje daha geldi, X projesine karşılık 20 Ether istiyorlar.
10- Proje kabul edildi. Kasada 30 Ether Kaldı.
11- Ben de sistemden çıkmaya karar verdim.
12- Hüseyin ve sen DAO'larınızı yaktığınız için kalan DAO miktarı 8.000, Kasadaki Para 30 Ether. İşlemlerin nasıl yapıldığını * ile gösterdiğim için bu kısmı atlıyorum sonuca geliyorum.
13- Benim 1.000 Daoma düşen ETHER miktarı 6,75.. Yani bende daolarımı yakarak 3,75 Ether alıp sistemden çıkıyorum...
Şimdi Gelelim Senaryonun Sonuçlarına.
// Aradan 2 sene geçmiş Slock.it ve X projesi ikisi de başarılı olmuş ve kar payı dağıtımlarına başlamışlar.
1- Hüseyin Slock oylaması bitmeden önce sistemden çıktığı için ne slock projesinden ne de X projesinden kar payı alamıyor.
2- Sen slock.it ten sonra ancak X projesinden önce çıktığın için sadece Slock'tan gelen kar payını almaya devam ediyorsun ancak X projesinden pay alamıyorsun.
3- Ben ise her iki projeden de kar payı almaya devam ediyorum ancak çıktıktan sonraki projelerden bir kar dağıtımı olduğunda pay alamıyorum.
------------------------------------