Pages:
Author

Topic: emekli olmak için ne kadar sermaye gerekiyor? - page 5. (Read 1899 times)

member
Activity: 532
Merit: 29
Emeklilik kavramı, tamamen insanın yaşam standartına göre değişen bir durum.

Evde takılmayı seven bir insanla, dünyayı gezmeyi amaçlayan birinin genç ya da orta yaşta emeklilik için kafalarındaki miktar arasında baya bir fark var doğal olarak. Bir de bu işlere ucundan kıyısından dahi olsa giren biri, yatırım yapmak isteyecektir. Bunu da göz önünde bulundurursak değişkenler artacağından net bir miktar söylemek zorlaşıyor. En azından kendi adıma durum böyle.
member
Activity: 182
Merit: 10
Hazıra dağ dayanmıyor dayanmıyor Smiley Bana kalırsa bir 5 milyon kadarcık köşeye atmış olabilmem lazım . Ve bu ana güvence para olması gerekir . Sürekli işleyen bir şekilde düzenli gelir kaynağı olmadığı süreçte de kendi kendini yiyip bitiriyor para maalesef.
full member
Activity: 686
Merit: 111
Parasal bir rakam belirlemek ne kadar doğru bilmiyorum da  , bence bitcoin hedefi koymalıyız kendimize.Mesela 2k btc gibi hedefim var benim. Ne olur dolar olarak karşılığı bilemem ama böyle düşünüyorum.

maşallah maşallah, bide diğerlerine hedef yüksek diyorduk  Cheesy

evet yüksek olduğunun ben de farkındayım Cheesy ama imkansız değil buna sahip olan insanlar var. Dolayısıyla olabilir bence 
hero member
Activity: 868
Merit: 1003
Ne kadar sermaye gerektiği, ne kadar beklentiniz olduğuna göre değişir. Kar payı dağıtan tokenler, ciddi bir pos algoritması veya masternode sistemi olan koinlere ne kadar yatırım yapmanız gerektiğini gelir beklentinizle belirlersiniz.

Dash' ın ilk madencileri / masternode yatırımcıları şu an inanılmaz rakamlar kazanıyorlar. Neo ico'suna ciddi giriş yapmış yatırımcılar ciddi kazanıyorlar. Ben bir TaaS Fund ico yatırımcısıyım. Açık konuşmak gerekirse ciddi getirisi oluyor.

Bunları değerlendirmekte fayda var.
member
Activity: 252
emeklı olup rahat etmek istiyorsan öncelıkle evını arabanı alman gerekiyor . sonra güzel bir maas  yada ek bir gelir eğer rahat etmek istior gezip tozmak istiyorsan
member
Activity: 378
Merit: 11
bısı soracagım ben sımdı mesela kazandım dıyelım 300 mılyar gıbı bır parayı tek seferde ceksem bankaların takıbıne takılırmıyım bu ısler nasıl yapmamız gerekıyor
member
Activity: 84
valla bana cok gerekıyor, ıstanbulda 3 ev, antalyada kasta 1 vılla, alacatıda bı vılla
bodrumda bı vılla, 4 tane de araba, 5 dukkan, cok mu sey ıstıyorum ha bıde yuklu mıktarda nakıt
cok zor soru bu kardesım ne desem sınırı yok
member
Activity: 518
Merit: 13
kazanayım da gerisi önemli değil ya Cheesy
member
Activity: 279
hocam kazanın gitsin işte ne kadar kazanırsanız kar ha bi de istediğiniz hayata göre bir hedef belirleyin ortalama gerisini boşverin Cheesy
full member
Activity: 322
Merit: 112
Kazandıkça yaşam standartı artıyor insanın. Lüks yaşayamayı düşünenler için 3-5 milyon dolarlar yetmeyecektir. Ama çokta yüksekten uçmayın. Bugün ne kadar kazanıyordum ki yarın 1 milyon doları beğenmeyeceğim diye sorun kendinize. Türkiye şartlarında 1 milyon dolar emeklilik için hayli hayli yeterlidir. Gerisi ekstraya girer bence. Zaten o miktarlara ulaşsakta daha fazla kazanmayı muhakkak isteyeceğiz. Çok zengin bir tanıdığım var adamın haline üzülüyorum. Onlarca şirketleri var ailesinin multi milyonerler lüks içinde yaşıyorlar ama hergün her an aklında iş var. Biz tatile giderken görüyorum adam çalışıyor. He müsait zamanında tatilin kralını yapıyordur ama adam cidden işkolik olduğu için tatilde de rahat rahat dinlenemez. Halbuki ömrünün sonuna kadar lüks içinde yaşayacak kadar parası var.
Ayrıca bu hayalleri kuruyorsunuz iyi güzel hayalinizi bozmak gibi olmasın ama ayıptır sorması parayı nasıl çekeceksiniz? Debit kartlar Türkiye'ye verilmiyor artık. Borsadan çeksen yarın maliyenin tepene binme ihtimali var. Yurtdışına çıkar bitcoin atmden çekerim desen 10 bin dolar getirebiliyorsun her seferinde 3 kişi gitsen 1 milyon dolar için 30 kere git gel yapacaksın. Yok ben yurtdışında yaşarım desen onlar bizden beter. Kaynağı belirsiz olarak hesabında ani yükseliş oldu mu bizde ki gibi insaflı olmayabilirlerde. Hollanda'da yaşayan kuzenim 2-3 sene önce benim burada kazandığım parayı görünce sen bu işi orada yapsan ertesi gün çağırırlar affı yok vergi işinin dedi.
Karamsarlık diz boyu farkındayım ama 5-10 bin liraları bile maliye ile sorunum olduğu için hesaba alamıyorum ve bozdururken kendimi kara para aklıyor gibi hissediyorum. 1-2 milyon dolarım olsa derde düşerim bunu nasıl hesabıma alacağım diye Smiley

bence bu kadar takılmamak lazım nakite dönerken, geçmişe yönelik vergi uygulayacaklarını sanmıyorum ben bugüne kadar tek seferde 15 bin lira çektim en fazla. Gelenleride hemen karta falan yatırıyorum fatura kira şu bu borçlara harcıyorum.geriye kalanıda çekiyorum yani banka hesabımda fazla nakit bırakmıyorum.
Ama yüksek mebla çekecek olsam güvenilir eş dosta hesap açtırır onlar üstünden çekerim 10 kişiye her ay 20 bin çektirsem yeter 200k para yapar.buda dikkat çekmez heralde
full member
Activity: 910
Merit: 105
Kazandıkça yaşam standartı artıyor insanın. Lüks yaşayamayı düşünenler için 3-5 milyon dolarlar yetmeyecektir. Ama çokta yüksekten uçmayın. Bugün ne kadar kazanıyordum ki yarın 1 milyon doları beğenmeyeceğim diye sorun kendinize. Türkiye şartlarında 1 milyon dolar emeklilik için hayli hayli yeterlidir. Gerisi ekstraya girer bence. Zaten o miktarlara ulaşsakta daha fazla kazanmayı muhakkak isteyeceğiz. Çok zengin bir tanıdığım var adamın haline üzülüyorum. Onlarca şirketleri var ailesinin multi milyonerler lüks içinde yaşıyorlar ama hergün her an aklında iş var. Biz tatile giderken görüyorum adam çalışıyor. He müsait zamanında tatilin kralını yapıyordur ama adam cidden işkolik olduğu için tatilde de rahat rahat dinlenemez. Halbuki ömrünün sonuna kadar lüks içinde yaşayacak kadar parası var.
Ayrıca bu hayalleri kuruyorsunuz iyi güzel hayalinizi bozmak gibi olmasın ama ayıptır sorması parayı nasıl çekeceksiniz? Debit kartlar Türkiye'ye verilmiyor artık. Borsadan çeksen yarın maliyenin tepene binme ihtimali var. Yurtdışına çıkar bitcoin atmden çekerim desen 10 bin dolar getirebiliyorsun her seferinde 3 kişi gitsen 1 milyon dolar için 30 kere git gel yapacaksın. Yok ben yurtdışında yaşarım desen onlar bizden beter. Kaynağı belirsiz olarak hesabında ani yükseliş oldu mu bizde ki gibi insaflı olmayabilirlerde. Hollanda'da yaşayan kuzenim 2-3 sene önce benim burada kazandığım parayı görünce sen bu işi orada yapsan ertesi gün çağırırlar affı yok vergi işinin dedi.
Karamsarlık diz boyu farkındayım ama 5-10 bin liraları bile maliye ile sorunum olduğu için hesaba alamıyorum ve bozdururken kendimi kara para aklıyor gibi hissediyorum. 1-2 milyon dolarım olsa derde düşerim bunu nasıl hesabıma alacağım diye Smiley
legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
Parasal bir rakam belirlemek ne kadar doğru bilmiyorum da  , bence bitcoin hedefi koymalıyız kendimize.Mesela 2k btc gibi hedefim var benim. Ne olur dolar olarak karşılığı bilemem ama böyle düşünüyorum.

maşallah maşallah, bide diğerlerine hedef yüksek diyorduk  Cheesy
full member
Activity: 588
Merit: 125
Üç beş milyon dolar olmadan emekli olunmaz eğer üç beş milyon dolar olursa 3-5 btc atarım geri kalanını btc eth ve dolar olarak saklarım sonrası ver yansın
full member
Activity: 686
Merit: 111
member
Activity: 275
Merit: 11
Herkesin hedefi farklıdır tabi belli bir değer yok yani. Benim için 3 milyon lira bu meblağ. Bu değere ulaşırsam elimi sürmem bir daha. Ama 700 bin lira civarına ulaştığımda bir miktar çekip ev alırım araba alırım daha sonra devam ederim yine ufaktan.
bu kadar yeni oluşan bi piyasada ev araba alırsanız 10 yıl sonra dünyanın en pahalı ev ve arabasına sahip olabilirsiniz hocam. bi de o yönden bakmanız lazım.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
Herkesin hedefi farklıdır tabi belli bir değer yok yani. Benim için 3 milyon lira bu meblağ. Bu değere ulaşırsam elimi sürmem bir daha. Ama 700 bin lira civarına ulaştığımda bir miktar çekip ev alırım araba alırım daha sonra devam ederim yine ufaktan.
sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
ülkenin şu koşullarında yaşamı boyunca asgari ücret civarında maaş ile çalışıp emeklilik hayali kuran bir yitik insan profili için fazla bir sermaye gerekmez Smiley
member
Activity: 224
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
selam arkadaşlar kripto para piyasaasında hem bir emekli  lafı dönmekte ama bu emeklilik nedir ne zaman ve nasıl olur ne kadarlık bir sermaye gerekir büyük mebla mı yoksa küçük mebla ile emekli olan var mıdır?
Hocam kendi görüşümü yazdım ama başlığı açanın sen olduğunu yeni farkettim Cheesy Diyen olmadıysa diyorum ''Arap sen bi dur ortalık zaten karışık''
full member
Activity: 434
Merit: 100
Nasıl yaşamak istediğinize bağlı aslında bu bir gün orda bir gün yurtdışında olayım kış yaşamayayım diyorsanız baya bir para gerekli onun için yoksa bir araba bir ev bana yeter gibisinden deiyorsanız çok az bir meblağda yeter tabi.
Aynen oyle iyi demissin arkadasim, nasil yasamak istedigimizle ilgisi var yani ne yapmak istiyoruz, nasil bir yasam istiyoruz ona gore farkliliklar gosteriyor goruyorum ki buradaki arkadaslar cok luks bir hayat yasamak istiyor umarim olur Smiley
full member
Activity: 532
Merit: 102
Nasıl yaşamak istediğinize bağlı aslında bu bir gün orda bir gün yurtdışında olayım kış yaşamayayım diyorsanız baya bir para gerekli onun için yoksa bir araba bir ev bana yeter gibisinden diyorsanız çok az bir meblağda yeter tabi.
Pages:
Jump to: