Nie wiem czy wiesz, ale ta platforma futures Binance, jest zupełnie nowa.
Zmiana była, jakieś dwa tygodnie temu i właśnie zaraz po niej zaczął się ten cyrk z arkuszem zleceń. Wcześniej używałem starej wersji i tam nie miałem, żadnych problemów.
To nawet widać w historii zleceń, bo 95% starych trejdów, jest zamknięta/otworzona, jako zlecenia limit, a nie market.
Nawet ostatnio były ankiety, żeby zbadać, jak ta nowa platforma się sprawdza i czy podobają się ulepszenia?
Wcześniej futures i margin wyglądały inaczej, a teraz to praktycznie, jest to samo i zaraz po zmianie trochę trudno mi było się przyzwyczaić i sprawdzałem, nawet po kilka razy, czy aby na pewno, jestem na futures, a nie na dżwigni.
Nowa platforma - nowy bug, nie myślę zaraz o milionie $$$ z bounty, ale jakieś parę setek, mogli by (w geście dobrej woli, lub jako dziękuję) przelać na moje konto .
VIP1 na pół roku, też uważam, że jest dobrą rekompensatą, za te wszystkie zawyżone opłaty, które zapłaciłem.
No właśnie korzystam z arkusza zleceń, podczas takich skoków, tylko, że na wyższym filtrze 1, a nie oryginalnym 0,01. Market jest raz droższy od limitu, więc warto, bo jak tak sobie pododajesz te wszystkie trejdy, to wychodzi kilkaset dolarów w plecy.
Pomimo zaledwie 0,0011%, to się bardzo szybko kumuluje do setek dolarów, a ja trejduje duzo.
Na załączonym obrazku, jest ponad 5$ w opłatach, dosłownie za 1 trejda, a mam ich setki. A to tylko kupno, przy sprzedaży powtórka z rozrywki.
Jeżeli do tego dołączymy spread, złe lub nie trafione ceny, podwójne opłaty za zlecenia market i bardzo szybko zrobi sie poważna suma.