Formula 1'in ülkemizdeki yayıncı kuruluşu nihayet netleştirildi. Yeni sezonun başlamasına 1 haftadan az bir süre kalmıştı yani çok geç sonuç alındı.
bein artık Formula 1'in yeni yayıncı kuruluşu. Maalesef Serhan Acar ile bir anlaşma imzalanmadı. Onun yerine Uygar Karaca ve Jason Tahincioğlu yarış anlatımında yer alacak. Yıllardır Serhan Acar Formula 1 yarışlarını anlattığı ve işini gayet güzel de yaptığı için böyle bir haber almak üzücü oldu.
Bu arada Formula 1 yayınları sadece TV tarafında değil dijitalde de TOD platformu üzerinden verilecek. TOD üzerinde fiyatlandırma ise aşağıdaki gibi ve açıkçası paket içeriğini düşününce fiyat uygun gibi geldi bana.
Detaylar: https://www.todtv.com.tr/sinirsiz-spor/dunyanin-sporu
Yayıncı kuruluşunun netleşmesi aynı diğer spor dallarında olduğu gibi gecikti. Kimse fazla para vermek istemiyor sanırım. Formula 1 denildiğinde ülkemizde Serhan Acar ismini bilmeyen yoktur. Anlaşma imzalanmaması Formula 1 sevenlerini üzer.
Yayın ihalesinin fiyatı çok mu yüksekti acaba. Şöyle de bir durum var, ülkemizde Formula 1 çok fazla ilgi görmüyor o yüzden de yayın ihalesini almak için çok büyük paralar dönmemiştir diye tahmin ediyorum. Tabi normal kanallardan izlemeyi tercih ederdik ve isteyen istediği gibi izleyebilirdi ama bu mümkün olmuyor maalesef. Bu sene TRT'nin şampiyonlar ligini yayınlayacak olması böyle durumların bize olabileceğini gösterdi o yüzden bir ara acaba Formula 1 için de böyle bir şey olabilir mi diye düşündüm.