Dün gece sıralama turları da geride kaldı ve oldukça güzel bir seans izledik.
Leclerc - Sainz ikilisi Ferrari adına harika bir iş çıkardı. Leclerc pole pozisyonunu elde ederken Sainz de hemen arkasına yerleşti. Verstappen son hızlı turunda son sektörde yavaş kalınca bu ikilinin önüne geçemedi. Ricciardo ise seansın en büyük sürprizi oldu. AlphaTauri'nin bu sezon sıralama turlarındaki en iyi derecesi olması lazım. Daha önce Ricciardo Red Bull'da Verstappen'in takım arkadaşıyken de bu pistte pole pozisyonunu almıştı diye hatırlıyorum. Bu sefer de bu aracıyla çok yakın bir farkla hemen arkasına yerleşti.
Norris ve Alonso seansın hayal kırıklığı yaratan isimleri oldular. Özellikle Norris yaşadığı problemler sebebiyle istediği hızda bir tur bile atamadı.
Leclerc kötü takımı adına iyi işler yaparken gördüğüm haberi paylaşıyorum. Charles Leclerc'in Red Bull'a transfer dedikoduları iyice ortada dolaşmaya başladı.
Fabrega duyduğu bir söylenti hakkında tweet attı ve bu tweet Leclerc'in transferi hakkında diye yorumlandı. Bir başka yorum ise Alonso'nun emeklilik kararı için atıldığı söyleniyor. Şimdilik belirsizlik var ama Ferrari'nin bu kadar başarısız olmasının bedelini Leclerc artık çekmemeli.
Kaynak:
https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1718799198227722401
Hocam şöyle söyleyeyim Leclerc hakkında bu söylentiler uzun zamandır dolanıyor. Ancak geçtiğimiz zamanlarda Leclerc böyle bir isteğinin olmadığını ve Ferrari'nin hedefleri için savaşmak istediğini belirtmişti. Ferrari'de her ne kadar sıkıntılar çekse de takımını eski günlerine döndürmeye kararlı görünüyor. Zaten Red Bull'a gitmesi mantık işi değil bence çünkü ne Red Bull Leclerc gibi çok rekabetçi bir pilotu Verstappen'in yerine getirmek ister ne de Verstappen bunu ister. Red Bull Perez yerine Ricciardo'yu getirebilir.
Yarış sonuçlarına dönecek olursak Verstappen yine her zamanki performansını sergilemeye devam ederek yarışı rahat kazandı. Fakat en çok konuşulması gereken pilotlar bence Hamilton ve Norris. Hamilton kırmızı bayrak sonrası orta hamura geçtikten sonra hem çok iyi bir tempo tutturdu hem de lastiklerini çok iyi koruyarak 2.'liğe yükselip rahat bir şekilde yarışı bitirdi. Ferrari'nin sert lastikleri tercih ederek hata ettiğini düşünüyorum çünkü uzun vadede de Hamilton'ı avlama konusunda bir işe yaramadı.
Norris ise yarışa arkalardan başlamış olmasına ve güvenlik aracının çok erken girmiş olmasına rağmen harika bir yükseliş gerçekleştirerek yarışı 5. sırada tamamladı. Bu arada Ferrariler için onlar adına buna da şükür diyorum. En azından Leclerc podyum gördü.
Perez ise günün kaybedeni oldu. Evinde yarışmasına rağmen yarışın başında ilk sektöre gelmeden büyük bir hata yaparak yarış dışı kaldı. Leclerc'in kaçacağı yer yoktu o yüzden onun üzerine kırmak yerine dışarda kalsa en kötü birkaç sıra kaybederdi sonra telafisi olurdu.
Günün pilotu ise harika yükselişiyle göz dolduran Lando Norris seçildi.