Bu DT olayı bu kadar önemli mi? Yani feedback dışında DT olmanın bir fonksiyonu var mı? Tamam Türkçe bölümünde ne kadar çok Dt olsa o kadar iyi ama ben bu konuyla ilgili başlıkları da okudum ama gerçekten anlaşılması zor bir sistem bu. O yüzden daha basit ve anlaşılır bir açıklamaya ihtiyacımız var sanki.
Dt önemlidir. Çünkü boş bıraktığınızda hak etmeyen, ırkçı üyeler dtyi doldurur. Manipülasyon ile baskı altına alır forumu. Yıllarca oluşturduğunuz birikimi saçma bir nedenle gelir hiç eder, negatif verir, verdirir. Öyle de oluyor şuan.
Yabancılar sistemi erkenden çözmüş. Alt hesapları ve gurupları ile ele geçirmiş. Şimdi zulmediyorlar üyelere. Dt1 2 tarafından kırmızıya bulanan üyeler genelde imza kampanyalarına giremiyor. Dt olanlar ise en iyi kampanyalara girebiliyor.
Makul üyelerin daha çok sistemi kullanması gerekiyor. Bu sayede iblis olanların dt çekilişinde seçilme şansı düşer. Dt breakdown'da daha fazla makul-adil üye girmeli. Bu konuyu açtığım tarihten bu yana dt1 ve dt2 olan yerel kullanıcı sayısı inanılmaz arttı. Bu önemli bir farkındalık hareketidir.
Trust sistemine katılmak hem kişisel olarak hemde toplumsal olarak yararları çoktur. Bitcoin topluluğu olarak güçlü olmalıyız.
Güvenle kalın. Selamlar.
Not: Nisan ayında Dt1 ve Dt2 olan arkadaşları tebrik ediyorum. Dt2'de dt1 ile benzer güce sahip olduğundan, bu konuya dt2 olan yerel arkadaşları da ekleyeceğim.
Dt2 üyeleri nedir? :
Dt1 üyelerinin trust listesinde bulunan üyelerdir. DefaultTrust ekli olan ve deep ayarı 2 olan herkes, dt2 üyelerinin de verdiği pozitif/negatif feedbackleri otomatik görüntüler. Ayarları özellikle değiştirmediyseniz her üyenin listesinde DefaultTrust eklidir ve deep 2'dir. İmza kampanya yöneticileri dt1 ve dt2'nin verdiği feedbackleri genelde dikkate alır.
Detay: Örneğin sizi trust ekleyen 5 dt1 üyesi var. Karşılığında 6 dt1 üyesi de disttrust (güvensiz) listesine eklemişse dt gücünüz kalmaz. Yani feedbackleriniz otomatik görüntülenmez o kadar. Tersi durumda dt gücünüz vardır. Yabancı dt üyelerinin anlamsızca disttrust eklemesinin nedeni bu "otomatik feedback görüntülenmesi" yani dt gücü mücadelesidir.