en de diyorum ki DT üyelerin Trust listeleri ve geri bildirimleri en ince ayrıntısına kadar inceleniyor, o yüzden DT üye birini eklerken 10 kez düşünmesi gerekiyor, önemli bir referans olabilecek örneğin olumlu bir somut olay gerçekleşmiş olması bekleniyor,
mesela güzel bir trade olur, veya sen çok etik bir duruş sergilersin 1-2 konuda, o zaman Muslol + feedback, ve referans olarak da o konu gösterilir...
Sen 10 kişiyi ekle baba, beklentisiz olarak
sonra zaman içinde herkes birbirini görüyor zaten olumlu katkıların devam ettikçe çoğu üyenin seni de eklediğine şahit olacaksın eminim...
Deneyeceğim ama sadece orada olmak için adam eklemeyeceğim o kesin
Sadece gerçekten listemde olması gerekenleri ekleyeceğim, bugün ve her zaman.
belki insanların aklından geçebilir diye söylüyorum, şimdiye kadar
kimseden özel mesajla feedback, trustliste eklenme, merit istemedim. insanlar bunu yapacaksa kendi özgür iradeleriyle yapmalı diye düşündüm. DT'ye de nasıl seçildim kendim bile çözebilmiş değilim. Ha seçildik de noldu, herkesin nefretini-öfkesini kazandım
merit kaynağı başvurusuyla bu iki katına çıktı. negatifler arka arkaya gelmeye başladı. yobit olayın bahanesi ki onda da haklı olduğumu düşünüyorum, hiç geri adım atmadım, hesabımı korumak ikinci planda kaldı. ayrıca kendine güvenen, topluluğa faydalı olmak isteyen, riskleri baştan kabullenen herkesin merit kaynağı başvurusu yapmasını isterim.
merit kaynağı olmak istedim evet ama merit kaynağı olunca kendinize merit veremiyorsunuz, alt hesabınız yoksa şayet...100 defa söylemişimdir "alt hesabım yok". benim amacım topluluğa refah gelmesi, ben de o refahtan ufak da olsa bir pay kaparım diye düşündüm çünkü globalde işler böyle yürüyor. aynı düşünceyi toplum için de taşıyorum, türk toplumu zengin olmalı, ben de bu toplumda yaşayan bir birey olarak az-çok o zenginlikten nasibimi alırım. herkes fakir olursa kimin kime faydası olacak? hiç yaşamadınız mı, çok güzel bir post gördünüz ama "merit ver"e tıklayınca "
0" yazısını görmek ne acı bir duygu! Hadi meritiniz vardı verdiniz diyelim, globalde adam o başlıkla-postla 50 merit alırken, siz 2-3 tane aldım diye sevinirsiniz.
özetlersek kimseden merit-trust-feedback istemedim, dileyen verebilir, içinden gelmeyen de vermesin, dünyanın sonu değil
işin aslı banlanırsam insanlara daha faydalı olabileceğimi bile düşünüyorum çünkü globaldeki iki yüzlülüğü herkes görmüş olur. o yüzden her yerde hep içimden geldiği gibi konuşuyorum ola ki son sözlerim olabilir...
Hocam senin durum üzücü oldu. Yakından takip ettim.
Aslında maalesef insanın olduğu her yerde olan şey başına geliyor şu anda.
Bir çok insan burada Narcos'u izlemiştir. Daha önce de konuşuldu oradan bir örnekle anlatmak istiyorum.
Escobar her geçen gün parasına para, kaçakçılıkla gelen kötü şöhretine şöhret ekliyordu. Kolombiya devleti ise bu süreçte hep ikilemde kalsa da, ülkeye giren sıcak parayı da göz önüne alırsak her zaman sessiz kalıp 3 maymunu oynamayı seçiyordu. Ne zamanki P. Escobar, gözünü bir üste Kolombiya devlet başkanlığına dikince, o zaman azılı düşmanlar ve CIA ile birlikte Kolombiya devletinin nefretini kazanıyor. O günden sonra işler zaten hiç bir zaman eskisi gibi olmuyor. Yıllarca halk kahramanı gibi görülen kokain kaçakçısı Escobar, birden azılı suçluya dönüşüyor. (başlangıçtan beri var olan...) Sonrası malum günün birinde Escobar ABD polsii tarafından öldürülüyor... Elbette dizinin anlattıklarının %100 doğru olduğunu düşünmüyorum. Çernobil'de yaşananı görmüşsünüzdür. ABD farklı, Rusya farklı anlatır. O hesap. Ama dizinin ışığında o günden bu güne aklımda hep şu soru var. Ya Escobar devlet yönetimine adım atmaya kalkmasa ne olurdu? Ya da her şeyi bırakıp kaçsaydı mesela ülkesinden...
Yani burada sizi Escobar'a benzetmiyorum elbette. Siz ne olursanız olun, eğer başka birinde olan bir seviyeye güce erişmeye kalkışırsanız, insanoğlunun tepkisi genellikle bu şekilde olmuştur. Siz belki merit kaynağı olmak istemeseydiniz bugün işler başka olacaktı. Yerli yabancı fark etmeksizin hırs, ego gibi duygular insanoğlunun her zaman laneti olmuştur. Daha önce söyledim, yine söylüyorum. Çok çok çok gerekmedikçe kimseye negatif trust vermeyi doğru bulmuyorum. Sizin başınıza gelen bize de gelebilir. Bu da beni ürkütüyor. Tek hesap kullananlar bunun değerini bilir diye düşünüyorum.