Önce FTX üzerinden 150$ gönderdim ziraat bankasına ve 20$ kesinti yapılarak 130$ banka hesabıma ertesi günün sabahı banka açılır açılmaz geldi.
Sonra ziraat bankasına gittim ve varlık barışı kapsamında paramı çekmek istediğimi söyledim form verdiler doldurdum ve kalan parayı da çektim 25 bin dolar çektim ve yine sadece 20$ kesinti ile ertesi günün sabahı hesabıma geldi.
https://disk.yandex.com.tr/i/fqhEAMRQh1mfuw
Resimli güzelce anlattım.
Umarım faydalanırsınız.
Ödediğiniz 20$ ücret swift ücreti demek ki FTX hiç kesinti yapmıyor, Binance 30$'lık bir işlem ücreti kesiyordu. Bankadan verilen formdaki yönetmelik numarasını kontrol edin mutlaka, verdikleri form bir önceki varlık barışına ait olabilir. 93. maddeye göre düzenlenmiş olması gerekiyor.
Çekim işlemiyle ilgili görselleri doğrudan foruma yüklerseniz daha faydalı olur. Dış ortamdaki bir linke hiç kimse tıklamak istemeyecektir. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız https://telegra.ph/ üzerinden kolay bir yöntemi var. Hepsini kopyaladıktan sonra sayfada yapıştır deyin.
Sonra sırasıyla yukarıdaki kodu kullanarak aktarın.
Görüntüyü foruma yükledim umarım açılıyordur.
Evet bende 2 dir varlık barışı ile para çekiyorum ilk çekimi mi binance ile silvergate aracılığı ile çektim ve banka personeli bana formu verdiğinde arkada %1 vergilendirme yazıyordu, personeli uyardım bu form doğru değil lütfen güncel form verin dedim ve biraz tartıştık çok bilmişlik yaptı ama ben haklı çıktım ve sözde güncel formu verdi, evet bu sefer arkada %1 vergilendirme yazmıyordu ama benim 93 ve 90 hakkında bilgim yoktu ve heralde günceldir diye formu doldurdum ve paramı çektim sonradan bu 90 93 mevzusunu bir forumda gördüm ve büyük ihtimal bana yeni form verdiği için benimki 93 tür dedim sorun çıkmaz dedim.
2. kez varlık barışı için gittiğimde bu seferki formda 90ncı madde yazıyordu ve arkada %1 vergi yazmıyordu bu sefer de bunun için tartıştım 93. madde yazması gerektiğini söyledim yine baya tartıştık ve bir kaç yeri aradı ve güncel 93. madde formunu verdi doldurdum ve bir önceki varlık barışı yaptığım formu görüyorsanız kontrol edebilirmiyiz onda 90ncı madde mi yazıyor 93 mü diye sordum ve kontrol ettiğimizde 90 yazdığını gördüm ve ne yapabileceğimizi sorduğumda sorun yaşamayacaksınız bu bizim yaptığımız bir hata gibi bir ifade kullanarak yine başından attı beni
![Sad](https://bitcointalk.org/Smileys/default/sad.gif)
![Sad](https://bitcointalk.org/Smileys/default/sad.gif)