Cüzdanın yedeğini almalısın. wallet.dat dosyası ve koyduysan eğer şifresini başka bir yerde sakla. Laptopa bir şey olsa bile cüzdan yedeğinle yeniden başka bir bilgisayara cüzdan kurup coinlerini kurtarabilirsin.
-hocam teşekkür ederim cevap için. yedeğini aldım cüzdanın. başka bir yere de attım. peki diyelim yeni bir alım yaptım ve cüzdana transfer ettim. her defasında yedeğini alıp son aldığım yedeği mi saklamam lazım?
-bi de, bu "private key" nedir? ingilizce forumda onun da saklanması gerektiğinden bahsetmişler. o kadar araştırdım ama ne olduğunu bulamadım.
farklı adres üretmez, aynı adrese yollarsam daha sonra aldığım coinleri o zaman gerek yok di mi? bunu anlıyorum söylediğinizden. bi de, minexbank'a girerken ürettiğimiz ilk adrese yollasam sürekli aldığım coinleri olur herhalde? ayrı ayrı adres almanın bi artısı var mı hepsini tek adreste biriktirmeye kıyasla?
ayrı adres almanın hiçbir artısı yok. hepsini bir adreste toplamak daha pratik olabilir ama cüzdanınız ile ilgili private key bilgilerinizi iyi muhafaza etmeniz gerekir. aksi taktirde hepsi elden gidebilir.