Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor (Read 991 times)

newbie
Activity: 3
Merit: 0
Türkiye hariç sanırım? Çünkü biz baya ilgiliyiz Bitcoin ve altcoinler ile..
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Şimdilik İslam aleminde bir kafa karışıklığı var haram mı değil mi? Bazıları haram derken bazıları fitrelerin bile coinle ödenebileceğini söylüyor
full member
Activity: 245
Merit: 100
paranın vatanı dini inancı olmaz, sermeyadarlar paralarını katlamak için uğraşır, bunu anlamayan yönetimler maalesef gelişmeye kapalı kalır, bitcoine olumsuz bakan halk değil politikacılardır, çünkü çıkarları zedelenir.
member
Activity: 574
Merit: 14
fetvalardan hareket ediyoruz. asıl yönlendirici onlar. kimin kurduğu belli olmayan bitcoin. parayı yalnız ülkeler çıkarabilir ve bazı endişe ettikleri konular var. Rusya'da banka birkaç kripto için fon mu ne kuracakmış. bu öncü olur ve sonrasında Arap dünyasına da sıçrama yapabilir.
sr. member
Activity: 504
Merit: 250
Müslüman ülkelerin artık kendilerinin elini kolunu bağlamayı bırakıp günün mecburi yaşam koşullarına karşı daha açık fikirli olması gerekiyor. 1000 yıl geriden gelerek, anlamadan dinlemeden her şeye şeytan icadı muamelesi yaparak bir yere varamayız.
full member
Activity: 714
Merit: 125
Musluman ulkeler bitcoin'i yasaklamasındaki mantık dini sakıncalar mı yoksa kontrol edemediklerinden mi o konu bende net degil, kontrol edilse finansal enstrumanlarda oldugu gibi digerleri gibi bir yontem bulunurdu diye tahmin ediyorum.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Aslında bu haberde hiç dini tarafından bahsedilmemiş nedense.

Din adamlarının genelde BTC ile gösterdiği en büyük problem genelde fiziksel olmamasıdır. Yani paranın karşılığı olmaması (mesela altın)

Buradaki sebepler ise kilişe cevaplar, herkes zaten takmış terorizm ve kara paraya (Gerçi Endonezya'nın spekülasyon ile alakalı uyarısı doğru)

Bu paraları yasaklamak yerine insanları bilinçlendirip, iş yaptırtmak daha iyi olur. Ama şeriatın olduğu yerlerde pek mümkün değil gözüküyor. Gerçi Birleşik Arap Emilrlikleri buna çözüm getirmişti.
sr. member
Activity: 425
Merit: 250
Müslüman ülkelerin hepsi bakmıyor aslında. Ama çoğu evet olumsuz yaklaşıyor ve bununla ilgili elle tutulur bir sebepleri de yok açıkçası. Sadece olumsuzlar genel itibariyle olduğu gibi.  İlerleyen çağda çok önemli bir yere sahip olacak dijital paralara karşı bu kadar uzak durmanın bir manası yok.
legendary
Activity: 950
Merit: 1000
Meşru değil deniliyor ama yasalarına nazaran gayrimeşru da değil aslında. Sadece olumsuz bakıyorlar.  Bu durum ilerleyen dönemlerde bir yaptırım uygulamalarını gerektirecek gibi duruyor. Yoksa vatandaşlarının kullanımlarının önüne geçemezler. Sadece olumsuz bakmaları bir şeyin kötü olduğu anlamına gelmez. Bu piyasa ilerleyen yıllarda Ülkelerin ret edemeyeceği noktalara ulaşabilir ve bu potansiyeli de mevcut.
member
Activity: 283
Merit: 10
müslüman ülkeler işte bu yüzden geri kalıyor. çağın gerisinde kalarak teknolojiyi alıp geliştirmek yerine hep uzak kalmak çok sıkıntılı. madem bitcoin haram deniyor o zaman alırsın teknolojiyi helalini çıkartırsın.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Ben olaya biraz tersinden bakıyorum. Müslümanlar için şeffaf güvenilir şeylerden çok gizli kapaklı illegal işler yapılacak sistemler daha cazip geliyor.
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
Tarih boyunca dini öyle bir kullandılar ki, insanlar fakir olsada fakirliğine şükr etmeyi öğrettiler. Çalışmayı ilim irfan sahibi olmayı öğretmediler. Dünyada gelişen yeniliklerden kaç tanesinde müslüman ülkelerin imzası var. Çok gerideyiz çoook.
member
Activity: 680
Merit: 10
müslüman ülkelerin birçoğunda helal olarak fetva verildi. hala diyanet olaya şüpheli yaklaşıyor. Diğer konuya gelince yani kriptoparaların yasadışı işlerde kullanıldığına. Bitcoin olmazsa dolarla yapılcaktır bakış açısını değiştirmek lazım. Yasadışı işleri yapanlar için kontrol ve denetim gerekir. yoksa kriptoparaları yasaklayarak engellemek çok zor
newbie
Activity: 182
Merit: 0
Borsa gibi spekülatif pazarlar islami açıdan çok uygun görülmüyor. Kripto para pazarıda çok yeni ve volatil ne yazık ki.
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Musluman ulkelerin daha dogrusu bizde dahil olmak uzere musluman gecinen hicbir ulke gelismemis ulkelerdir.  Muslumanlik gelisime engel bir din degildir.  Fakat bizim dine bakis avimizda sorun oldugu icin hep geri kaliyoruz. 
member
Activity: 217
Merit: 10
para kazanmak, teknolojiye uyum sağlamak ve değişime açık olmak isteyen herkes kripto para birimlerine sıcak bakıyor. insanların dili, dini veya ırkı farketmiyor, bu platform hepimizi birleştiriyor.
member
Activity: 196
Merit: 10
Müslüman ülkeler neye olumlu baktılar ki bitcoin için de olumlu baksınlar, sonra da batı’dan geri kalınsın her zaman 50 yıl geriden izleyerek geçsin bu devran, gerçi genelleme yapmamak lazım birkaç ülke diyebiliriz.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Boyle basliklara yazı yazmayı çok sevmiyorum insanların bu konuda degisiceklerini düşünmüyorum ne desek bosa yani .
full member
Activity: 294
Merit: 101
Mısırın veyahut başka ülkelerin olumsuz bakması diğer müslüman ülkelerin bitcoin'e olumsuz bakacağının anlamına gelmez . Örnek Ripple yaptıkları anlaşmalardan bazıları  tamamiyle müslümanla
member
Activity: 336
Merit: 11
Tamam musluman ulkeler olumsuz bakiyorda sanki diger ulkeler bagrina mi basiyor. Surekli olumsuz aciklamalar goruyoruz.
Pages:
Jump to: