proje çok güzel. inanılmaz bir hype yakaladı. shilleyen desen gırla, fiyatlar havada ucuyor ancak, acaip yüksek sayıda paket satıyorlar. sadece haftasonu 1 milyon adetten fazla momentı paket olarak sattılar. en ucuz moment 5-6 dolar desekki satılan momentların ortalaması 100 dolar civarına gelir. 100m dolarlık bir arz oluşturdular. şuan icin cok ucuz ve gelecek vaad eden momentlara talep var. ama bu hızla giderlerse özellikle commonların değerinin 1 dolar altına düşecegini düşünüyorum. rarede ise sıralaması yüksekte olam momentların max 10 dolar civarı edeceğini düşünüyorum. strateji olarak paket açıp iyi sıralama yada gelecek vaadeden bir basketcinin anısı yoksa elinizde suanki fiyattan satıp geçmeniz bence daha mantıklı olucaktır. 35bin tane olan momentın orta hallisini 50-100dolardan almak manyaklık gibi geliyor bana. yada rare momentin sonlarda olan bir sıralamayı 1000-2000 dolardan almak suanki fomoda size mantıklı gelebilir ama sonradan üzülebilirsiniz.
bunlar benim düşüncelerim mantıksız gelebilir ama ben ayı sezonu geldiğinde kimsenin bu paraları sıradan bir momenta akıtacagını düsünmüyorum.
Lachrymose a çıkan paket bende olsa sahsen 9 seri numaralı momentı tutar digerlerini dediği rakamı veren olursa anında satardım. @lachrymose bu bir tavsiye ürün kötüleme değil yanlış anlama
Yok estafurullah neden yanlış anlayayım. Şahsen ben insanlarin sadece para için bu paketleri satin almasını bile mantikli bulmuyorum. Bende $FLOW olduğu için ekosistemi tanimak adına sıraya girdim ki siraya girmeden önce ilk 10,000’e gireceğim içime doğmuştu. Bu aralar evrene ne kadar olumlu mesaj attiysam olumlu olarak geri dönüş yapiyor bu nedenle hislerime güvenerek hareket ettim. Bence ilk 10 seri dişinda common kartlarin pek bir değeri olmaz ama şu anki hype ile satiliyorlar.
Bu arada bu hypeyi oluşturanlar $FLOW sahibi olan community değil. NBA Top Shot’un Discord kanalinda ~230,000 kullanici oldu. NBA resmi olarak Twitter ve Instagram hesabindan NBA Top Shot’u duyuruyor ve sabah bültenlerinde haberlere çikiyor. Birçok basketbolcu yayinlara katiliyor. Dunku Twitch yayininda anlik 100,000 izleyici vardi. Flow inanilmaz bi atmosfer yaratti. Bence koleksiyoner değilseniz marketten mal satin almayin ama eğer sevdiginiz oyuncu varsa onun ilk seri kartlarini satin alabilirsiniz. Bana Lamelo Ball geldi. Çocuk 19 yaşında ama geleceği çok parlak.
Roham’in dediğine göre arzi talebe gore ayarliyorlarmiş. Bilemiyorum. Ben UFC’yi bekliyorum. Onun 1. seri dijital koleksiyonlarini almaya çalisacağim
.
common momentlara bile 1000 dolar yazanlar var. sonradan çok üzülecekler. bu hype 1 ay daha sürer sonra elbet duraklamaya girecek. bu sırada kime neyi satarsan kar oldugunu düşünüyorum. sahsen ilk 100 moment ve basketcinin numarası haric hiçbir momentin para edecegini düşünmüyorum.
kolleksiyon konusunda yarı profosyonel sayılırım. magic the gathering cardları ve birkaç daha global capta toplanan eşya kolleksiyonları(mesela zippo cakmak) yaptım, halada tutuyorum. işin içine gerçek kolleksiyonerler girdiğinde suanki fiyatların inanılmaz düşeceğini düşünüyorum. yakında eger olurda legend momentları olursa jordan, karl melone final serileri gibi asıl onların para edeceğini düşünüyorum.