Rzeczywiscie wyglada to na kopiowanie (a moze kontynuacje?) strategii Chipmixera.
Faktycznie niezłe przetasowanie, jeżeli jakość postów będzie lepsza, to nie dziwi mnie taka decyzja,
ale jeżeli chodzi o kopiowanie Chipmixera to nie wiem...
po pierwsze zmienili menedżera, to już szczegół, może Darkstar nie chciał/nie mógł prowadzić obecnej, może to nie zespół Chipmixera stoi za ta kampania,
ale zgadza sie, że ChipMixer był reklamowany na Bitcointalk z dużymi sukcesami, wiec nic dziwnego, że kolejny mixer robi coś podobnego i myślę, że o takie podobieństwo chodzi @pawel777?
bo sama kampania prowadzona jest inaczej, tam nie było mowy o niższych rangach niż Hero czy nawet Legendary (chyba), pomimo tego trzeba było już być dobrej jakości posterem, pisać w odpowiednich boardach od jakiegoś czasu (żeby się dostać), co najważniejsze sama osoba ubiegająca się o miejsce musiała być dość dobrze rozpoznawalna na forum, itd
nawet to było za mało w wielu przypadkach, a na koniec, to już był taki "honeypot" dla wybrańców
dawanie szans randze "newbie" w Chipmixerze nie miało nigdy miejsca
O składkach powiem szczerze, że nawet nie pomyślałem, a faktycznie gdyby wypaliło to czemu nie...
to moze dać komuś potrzebnego kopa, żeby "ukraść" pomysł i wprowadzić w życie, nie wspominam o meritach i rozpoznawalności juz później gdyby związki zawodowe bounty hunterów faktycznie powstały, a osoba ta miała wystarczający kredyt zaufania żeby je poprowadzić
dla tego lubie to forum i pomysłowych ludzi na nim, wystarczy podrzucic jakiś pomysł, a efekt końcowy może zaskoczyć, kiedy zainteresowane osoby zaczną podsuwać swoje rozwiązania, podpowiadać co dalej i jak oni to widzą
PS
@Pawel777 świetny watek o merit source, zachęcam wszystkich do kometowania:
https://bitcointalksearch.org/topic/request-for-the-merit-source-for-the-polish-board-5460251
przydał by się dodatkowy merit source na naszym lokalnym podwórku, kiedyś było dwóch, ale teraz jest tylko aktywny @malevolent, drugą osobą był (bo nie wiem czy jeszcze jest) @Rath - nie widzę go od dawna
sorki za offtop ale myślę ze warto