Pages:
Author

Topic: Paribu.com - Türkiye'nin Bitcoin Borsası - page 20. (Read 129832 times)

member
Activity: 301
Merit: 22
libertas veritas aequitas
Bu talep için transfer işlemi onaylandığından/başlatıldığından iptal edilemez

1 saat oldu btc yi çıkarmadı , iptal et diyorum destek cevap vermiyor.
İyice zivanadan çıktın.
düşmesini mi bekliyorsun....
member
Activity: 309
Merit: 15
adamın bana anlattıgı şeye bak  Grin Grin

yahu paribu derken paribu piyasasından bahsediyoruz.
her mesaja illa; paribuda satanlar dusuk satıyor aylardır mı yazacaz.paribu diyoruz geçiyoruz anlarsınız diye.
herkes anlar sandım hata bende,her zeka seviyesinden adam oldugunu dusunerek bilale anlatır gibi yazacan burda herşeyi.

Demekki düzgün cümle kurman gerekiyor, aslan. Forumda PAribu'nun btc sattığını sanan o kadar zekalı insan varken, sen de böyle cümle kurarsan böyle anlaşılır.  Bu forumdakiler müneccim şerbeti içmedi heralde, yazdığından ne kastettiğini anlamak için. 
sr. member
Activity: 2142
Merit: 418
adamın bana anlattıgı şeye bak  Grin Grin

yahu paribu derken paribu piyasasından bahsediyoruz.
her mesaja illa; paribuda satanlar dusuk satıyor aylardır mı yazacaz.paribu diyoruz geçiyoruz anlarsınız diye.
herkes anlar sandım hata bende,her zeka seviyesinden adam oldugunu dusunerek bilale anlatır gibi yazacan burda herşeyi.
member
5-6 aydır paribu dusuk fiyattan satıyor piyasadan.
şaka gibi.şimdi 2 btc bozdursan 1500tl ye yakın zarar ediyorsun.
nefret ettim,ha bugun ha yarın derken hala duzelmedi.

Sen Paribu'dan illallah etmişsin, ben de sizin gibi borsa mantığını algılayamayan insanlardan illallah ettim.
Arkadaşım Paribu Btcturk gibi borsalar btc satmaz, btc satacak olan kişiler ile alacak olan kişilere uygun ortam sağlarlar. Piyasada hacim düştüğü ve talep az olduğu ve bu talep eden kişilerde de tekrar düşme korkusu olduğu için yurt dışında 300 USD artış olduğunda PAribu'da BTCTurk'te anca 300-400 TL artış oluyor.  Bu Paribu'nun bi müdahalesi ile olmuş bir durum değil, tamamen talebin az olması ile ilgili, aynen 6 ay önce global borsalara göre Türk borsalarındaki fiyatın daha yüksek olması gibi. Talep Paribu'nun ve diğer borsaların taşıyabileceği kapasiteden daha fazla idi o zamanlar.
Bitcointalk forumunda 100 lerce post atmış birilerinin Paribu düşük fiyattan satıyor demesi gerçekten üzücü. Olayın mentalitesinden tamamen uzaksınız.

sr. member
Activity: 2142
Merit: 418
5-6 aydır paribu dusuk fiyattan satıyor piyasadan.
şaka gibi.şimdi 2 btc bozdursan 1500tl ye yakın zarar ediyorsun.
nefret ettim,ha bugun ha yarın derken hala duzelmedi.
newbie
Activity: 55
Merit: 0
zaman zman işlem hatası versede engüvendigim borsa.
hacim olarak zaten türkiyede son zamnalarda btc hacmi düşük.
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
Paribuya en güzel tokat komple herkesin çekilmesi olacaktır. Ne bir açıklama ne bir yenilik hiç bir şey yok nasıl bir borsa anlamıyorum.
en kral hacimde onlarda malesef.Tamam anladık herkes hacimler şişirme yalan dolan diyor ama arkadaş herifler oraya yazıyor hacim şu kadar diye napalım.
full member
Activity: 475
Merit: 127
Paribuya en güzel tokat komple herkesin çekilmesi olacaktır. Ne bir açıklama ne bir yenilik hiç bir şey yok nasıl bir borsa anlamıyorum.
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
hala 2FA yok ve sms le işlem yapıyoruz daha leş nasıl olabilirki biri bana bunu açıklasın.Yurtdışındayım ve sms gelsin diye bekliyorum aptal gibi paribudan şaka gibi ya.
full member
Activity: 475
Merit: 127
TR borsaların hepsi leş ama ne yapacan idare edecen işte 3 5 btc satınca şişiyor kalıyor hepsi.
member

Kardeş, dakikada 2 işlemin olduğu bi borsada hala al-sat eşleşmek için 15 sn den fazla bekliyor. Sen ne ötüyosun hala? Bazen 2-3  dk da bir işlem oluyor. Ama eşleşme bekliyor. Bununla avrupa borsasısnın, Borsa istanbul’un ne alakası var. Sistem temelsiz. Hepi topu 2 işlemin eşleşmesi. Yüklenme anında, hacmin 5000 lere cıktığında  anlarım ama, her daim bekliyor. Hala cvp vermek için saçmalıyosun ya. Bi sus Allah’ını seversen.

oğlum sen niye komplekse kapılıyosun da abuk sabuk konuşuyosun, ben senin anlıycağın lisandan konuşurum ama burada kaliteli bir okuyucu kitlesi olduğu için senin çamur seviyene inmiycem. Velevki dakikada 2 işlem gerçekleşirse, bu sisteme 2 işlemlik yük biniyor mu demektir bre cahil, yetersiz borsa ve finans bilginle kahvehane ağzıyla konuşma,
Ankara ayakları sökmez burada adamın aklını alırım, özelden gel eğer hala ağlıyosan mesajını beklerim...

Öyle 2-3 işlem için falan da donmalar olmuyor ayrıca, ama Türkiye'nin en popüler kripto sitesidir şu anda Paribu, altyapısını ve arayüzünü hızlandırması gerekir.

Koçum ben de kullanıyorum Paribuyu, aynı Paribu’dan mı bahsediyoruz. Türkiye’nin en kötü en mal sitesi diyen oldu mu burda? Paribuyu eleştirince niye gocundun ben de bunu anlayamadım. Giren çıkan? Gecen sene bu zamanlar günlük 700 hacimdeydi, daha hızlı idi. Şu anda bu hacimler düştü eşleşme daha da beter oldu, Kasım ayın’da hacimler 3000-5000 olunca patladılar, iyileştirme anlamında bi bok yediler daha beter oldu. Sana müstehak. Düşüş zamanı satmaya kalk bakalım satabiliyo musun? Emri verdiğini sanıyosun ekran gördüğün fiyata, fiyat aslında 400-500 TL düşmüş ama bundan kimsenin haberi olmuyo. Kimi zaman emri alıyor, sonra bi bakıyosun ortada girilen bir emir yok. Hala orda duruyo bakiye.  Sistem kendini toparladığında “ulan Satmamış aq” diyosun.

Neyse kime anlatıyorum? Sen devam et. Türkiyenin en populer borsası benim hacmime cevap veremiyo, şikayetim bundandır. Taleplere karşılık vermiyo diyoruz, Türkiye'nin alt yapısı diye saçmalıyosun. Yürü git yaa işine.

Edit: Kısaca aşağıdaki linkteki videoyu izle "Kolay al-sat" ta bile işlem gerçekleşsin diye mal mal bekleniyor. 30. saniyeden itibaren bi zaman ayırıp da 2-3 dk izleyin görün.

Şu videoya bir bakın lütfen:

https://www.youtube.com/watch?v=6-6lsY7QD-M
legendary
Activity: 2128
Merit: 1656

Kardeş, dakikada 2 işlemin olduğu bi borsada hala al-sat eşleşmek için 15 sn den fazla bekliyor. Sen ne ötüyosun hala? Bazen 2-3  dk da bir işlem oluyor. Ama eşleşme bekliyor. Bununla avrupa borsasısnın, Borsa istanbul’un ne alakası var. Sistem temelsiz. Hepi topu 2 işlemin eşleşmesi. Yüklenme anında, hacmin 5000 lere cıktığında  anlarım ama, her daim bekliyor. Hala cvp vermek için saçmalıyosun ya. Bi sus Allah’ını seversen.

oğlum sen niye komplekse kapılıyosun da abuk sabuk konuşuyosun, ben senin anlıycağın lisandan konuşurum ama burada kaliteli bir okuyucu kitlesi olduğu için senin çamur seviyene inmiycem. Velevki dakikada 2 işlem gerçekleşirse, bu sisteme 2 işlemlik yük biniyor mu demektir bre cahil, yetersiz borsa ve finans bilginle kahvehane ağzıyla konuşma,
Ankara ayakları sökmez burada adamın aklını alırım, özelden gel eğer hala ağlıyosan mesajını beklerim...

Öyle 2-3 işlem için falan da donmalar olmuyor ayrıca, ama Türkiye'nin en popüler kripto sitesidir şu anda Paribu, altyapısını ve arayüzünü hızlandırması gerekir.
member
Ya arkadaş yazmiim diyorum o kadar çarpık yorumlar ve yanıtlar var ki yine bir ekleme yapiim hadi Smiley. Matching Engine nedir bir değerlendirelim, okuyanlara da umarım

faydası olur. 15-20 farklı gateway'de senkronize icra gücü olan örneğin bir EUREX borsasındaki matching engine teknolojisiyle, Borsa İstanbul matching engine (eşleştirme

motoru diyelim) aynı yazılım ve seviyede olabilir mi sizce... Yani kısaca kullanıcı sayısı ve hacim arttıkça simültane icra için gereken işlem ve yazılım gücü de geometrik olarak

artmak zorundadır, ve bunlar bazılarınızın sandığı gibi çok kolay işler olmadığı için bütün dünyada bile yalnızca birkaç tane kripto borsası 1. sınıf execution sağlayabilmektedir.

Kardeş, dakikada 2 işlemin olduğu bi borsada hala al-sat eşleşmek için 15 sn den fazla bekliyor. Sen ne ötüyosun hala? Bazen 2-3  dk da bir işlem oluyor. Ama eşleşme bekliyor. Bununla avrupa borsasısnın, Borsa istanbul’un ne alakası var. Sistem temelsiz. Hepi topu 2 işlemin eşleşmesi. Yüklenme anında, hacmin 5000 lere cıktığında  anlarım ama, her daim bekliyor. Hala cvp vermek için saçmalıyosun ya. Bi sus Allah’ını seversen.
legendary
Ya arkadaş yazmiim diyorum o kadar çarpık yorumlar ve yanıtlar var ki yine bir ekleme yapiim hadi Smiley. Matching Engine nedir bir değerlendirelim, okuyanlara da umarım

faydası olur. 15-20 farklı gateway'de senkronize icra gücü olan örneğin bir EUREX borsasındaki matching engine teknolojisiyle, Borsa İstanbul matching engine (eşleştirme

motoru diyelim) aynı yazılım ve seviyede olabilir mi sizce... Yani kısaca kullanıcı sayısı ve hacim arttıkça simültane icra için gereken işlem ve yazılım gücü de geometrik olarak

artmak zorundadır, ve bunlar bazılarınızın sandığı gibi çok kolay işler olmadığı için bütün dünyada bile yalnızca birkaç tane kripto borsası 1. sınıf execution sağlayabilmektedir.
jr. member
Activity: 32
Merit: 1

Umarım geyik yapmışsındır yoksa mantıklı bir tarafı yok. Uçak ile matching engine aynı yere koyman komik.

Belli ki yazılım sistem geliştirme ile ilgili en ufak bir bilgin yok.

Koinnman senin dünyadan haberin yok koçum, yazılım teknolojisi tartışmadan önce sen şu son 10-15 mesajı baştan bir oku, sonra üniversiteye yazıl, mühendislik diplomanı

alabilirsen tekrar gel dahil ol tartışmaya, iyi şanslar.

Evet çok doğru söyledin. senin dünyandan haberim yok.  Mühendislik diplomamız da var ve yazılarak değil kazanarak gittik üniversite. Güzel bir şekilde de bitirdik. Sana kolay gelsin.

Rakipleri devamlı güncelleme iyileştirme yaparken başka coinleri devreye alırken  Paribu hala ilk başladığı gibi duruyor.  Yani olayın yazılım teknolojisiyle engine matching yapılabilirliğiyle alakası yok . Sorun Paribu'da. Adamlar geliştirmek için çaba sarfetmiyorlar.

BTCTürk'ün  bankalarla arası bozulduğu ve çalışmadığı dönemde piyasaya girdi. ( O ara koinim var ama o borsa da ayrı bir kafa) . Yatırımcılar da mecburen Paribu'yu tercih etti ve popülerleşti.

newbie
Activity: 27
Merit: 5

Umarım geyik yapmışsındır yoksa mantıklı bir tarafı yok. Uçak ile matching engine aynı yere koyman komik.

Koinnman senin dünyadan haberin yok koçum, yazılım teknolojisi tartışmadan önce sen şu son 10-15 mesajı baştan bir oku, sonra üniversiteye yazıl, mühendislik diplomanı

Bir "senior member"in yazdığı yorumları okuyunca bu forumdaki membership level vs. nin ne kadar boktan olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Kim kimden daha iyi biliyor vs. tartışmasına girmem ama "matching engine"in çok zor bir durum olmadığını biliyorum.

Bu matching engineler Türkiye'de forex şirketleri, Borsa İstanbul ve benzeri bir sürü emtia alış-satış platformunda aynı anda 100 lerce farklı ürünün işlemi için kullanılıyor ve hiç de donma gibi sorunlar olmuyor. Borsa İstanbul'da tahtaların her gün bir kaç kez 5-10-15 dk donduğunu düşünemiyorum bile....
Dünya böyle... Ayak uyduramazsan kapatıp gidersin.

Kaldı ki Paribu'da sadece BTC işlem görüyor ve bu kadar sıkıntı yaşanıyor. Savunmak tek kelime ile komedi.
legendary

jr. member
Activity: 32
Merit: 1
Paribu'ya yapılan bazı eleştiriler haklı ama bazı eleştiriler komedi ötesi, kimi yorumları da Türkiye'nin uluslararası teknolojik konumunu göz önüne alarak değerlendirmek gerekiyor.

Matching engine daha iyi olsun, emirler niye 5 dk dondu vs gibi şikayetler, Türkiye neden mikroçip, nükleer teknoloji, uçak vs üretemiyor demekle aynı kapıya çıkıyor. Genel olarak

teknolojik olarak geri kalmış ülkedeki bir borsada işlem yaparken, alt yapı, execution vs gibi konulardaki beklentilerinizi daha mütevazi tutmalısınız...

member
Paribu'ya yapılan bazı eleştiriler haklı ama bazı eleştiriler komedi ötesi, kimi yorumları da Türkiye'nin uluslararası teknolojik konumunu göz önüne alarak değerlendirmek gerekiyor.

Matching engine daha iyi olsun, emirler niye 5 dk dondu vs gibi şikayetler, Türkiye neden mikroçip, nükleer teknoloji, uçak vs üretemiyor demekle aynı kapıya çıkıyor. Genel olarak

teknolojik olarak geri kalmış ülkedeki bir borsada işlem yaparken, alt yapı, execution vs gibi konulardaki beklentilerinizi daha mütevazi tutmalısınız...

Hı hı eminim öyledir. Matching engine’ı hızlandırmak için önce uzaya gidip 2 tur gzp geri gelecek teknoloji lazım. Koskoca matching engine. Kooskoca matching engine. Boru mu?
legendary

Kesinlikle katılmıyorum. Bu tamamen öğrenilmiş çaresizlik. Daha iyi matching engine istemek herkesin hakkı ve Turkiye’de bunu yapabilecek ekipler var, hatta yapılmışi da var ama bu post’u hijack etmemek icin yazmıyorum.

ne öğrenilmiş çaresizliği arkadaş yine yurt dışından kaptığınız popüler laflarla Türk sistemini açıklamaya çalışıyorsunuz Smiley Türkiye'de dark fiber var mı microwave towers var mı,

korkma açıkla ekibini onlara da sor. 1900lü yıllarda Okyanus altından Amerika ve Avrupa'yı fiberla birleştirdiler bunu biliyo musun, veri akışı ve execution'lar senkronize olsun diye.

Böyle bir hareketi Türk mühendisleri 21. yüzyılda yapabilir mi soruyorum, Türk medeniyeti zamanında dünya lideriydi, yeniden ilk 5'e ilk 3'e girebilmek için önce ne kadar

geri kaldığını kabul etmesi gerekir. Bu çaresizlik değil realist bir değerlendirme olur, bunu teşhis ettikten sonra teknolojik hamlelere başlayabilirsin.
Pages:
Jump to: