Siteye hadi bi kayıt olayım dedim, madem başlamış üye alımına. Bilgileri girdim, epostayı onayladım, sonra tarayıcıyı kapattım. Şimdi üye girişi yapıcam; Tanımsız kullanıcı diyor. Sanırım daha alınması gereken uzun bir yol var.
Merhaba Utkuy;
Mail Doğrulama, T.C Doğrulama, Sms Doğrulama Yapılmadığı zaman tekrar giriş yaptığınız zaman hata almaktasınız. Sistem şuanda sadece ön kayıt almaktadır. 36 Saat içerisinde 1245 Kayıtlı üye 200 Yakın Referans linki oluşturan üyemiz mevcut. Bilginize.
Siteye üye olduktan sonra giremeyecekce ne yapsın adam o siteyi. Ön kayıt falan nedir ne gereği var. Site bitsin testlerini yap sonra aç, kayıt olan olsun. Ön kayıt olunca çok mu değişik olacak üyelikler, garip geliyor böyle işler bana. Yanlış anlama kızmak yada laf atmak değil amacım, sadece bunlar gereksiz.
Artı olarak birde istekte bulunayım.
T.C. Kimlik cep numarası v.s. vermek istemeyen kullanıcılar anladığım kadarı ile siteyi kullanamayacaklar. Ben bunun için şöyle bir öneride bulunayım tabi olursa. Siteye TL v.s. herhangi bir para birimi yatırmadan (coinler hariç) Sadece başka site / borsa / cüzdan üzerinden varlıklarımı aktardım ve al sat yaptım sonra geri site / borsa / cüzdan'a çektim, v.s. v.s. ve yine bunu TL yada başka bir para birimi ile banka hesabıma falan çekmiyorum yani hiç bir şekilde yatırma ve çekme olarak Banka ile işim yok.
Bu tarz al sat yapacaklar için kimlik bilgilerini şart koşmamanız mümkün mü ?
Merhaba Ugurusta;
Siteye üye olduktan sonra giremeyecekce ne yapsın adam o siteyi. Ön kayıt falan nedir ne gereği var. Site bitsin testlerini yap sonra aç, kayıt olan olsun. Ön kayıt olunca çok mu değişik olacak üyelikler, garip geliyor böyle işler bana. Yanlış anlama kızmak yada laf atmak değil amacım, sadece bunlar gereksiz.
Ön kayıt açmayı düşünmüyorduk borsayı bitirdiğimiz zaman yayınlamayı düşünüyorduk. Ama referans ile kullanıcı kaydı yapacak olan kişi sayısı fazla olduğundan bu konu hakkında birden çok mail alıyorduk. Her kullanıcı borsaya 1 defa kayıt olabiliyor. Haliyle başkasının referans linkiyle kayıt olacağına kendi referans linkiyle kayıt etmek istediler. Bizde biraz öncelik verdik. Ön kayıtları aktif ettik.
Artı olarak birde istekte bulunayım.
T.C. Kimlik cep numarası v.s. vermek istemeyen kullanıcılar anladığım kadarı ile siteyi kullanamayacaklar. Ben bunun için şöyle bir öneride bulunayım tabi olursa. Siteye TL v.s. herhangi bir para birimi yatırmadan (coinler hariç) Sadece başka site / borsa / cüzdan üzerinden varlıklarımı aktardım ve al sat yaptım sonra geri site / borsa / cüzdan'a çektim, v.s. v.s. ve yine bunu TL yada başka bir para birimi ile banka hesabıma falan çekmiyorum yani hiç bir şekilde yatırma ve çekme olarak Banka ile işim yok.
Bu tarz al sat yapacaklar için kimlik bilgilerini şart koşmamanız mümkün mü ?
Bitcoin transfer edilmesi alımı satımından dolayı borsamıza komisyon düşer. Komisyon düştüğü zaman haliyle fatura kesilmesi gerekir. Vergi Usul kanuna göre T.C kimlik numarası olmadan aylık 5.000 Türk Lirasına kadar T.C Kimlik No Şartı Bulunmamaktadır.
Bahsettiğiniz konuda banka araya girmese bile belirli bir komisyon faturası kesilmektedir. A kişisine kestiğiniz fatura için A kişisinin size ödeme yapması gerekmektedir. Sizin dediğiniz gibi olması halinde ise komisyon faturası kesilemez. Buda vergi kaçakçılığına girmektedir.
Ayrıca Vergi usul kanunu ilgili maddeleri sıralıyorum.
CML Bilişim Araştırma Madde 4. Nihai tüketiciye satılan mallarla ilgili olarak alıcının TC. kimlik numarasının verilmesinin zorunlu olmadığı bilinmektedir.( VUK. mad.231/6 )
PayCml Araştırma madde 42. Malı satın alan nihai tüketici TC. kimlik numarasını satıcıya vermemesi durumunda satıcı malı satıp satmamakta serbesttir.
PayCml Araştırma Madde 43. VUK. mad. 232/1 hükmüne göre fatura düzenlemek zorunda olanlar müşterinin adı ve soyadı ile bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap nosunun doğruluğundan sorumludurlar.
PayCml Araştırma Madde 44.. Ba – Bs formlarının verilmesiyle ilgili mevzuat hükümlerine göre, tutarı KDV hariç 5000 TL’nin üzerindeki mal veya hizmet satışları hakkında malı satın alan kimsenin tüketicisi olması durumunda adres ve TC. bilgileri istenmektedir.
Ayrıca proje geliştirme ve Muhasebe departmanlarımıza konu ile ilgili bilgi toplamalarını istedik. Uygun bulunması halinde sistemimize ekleyeceğiz.