~
Btw, prije sam spominjao Oreškovića ~
Dovoljna je steta ucinjena samo sa Monsantom, za vrijeme TIMove vladavine
On nije klasicni balkanski politicki lopov, on je uzeo bonuse na elegantniji nacin
Conspiracy theories..
Nije mi jasno što točno se vidi iz one tablice s proračunom koju si stavio. Pa lijepo piše "Prihodi od poreza xy". Prema tome, dio proračuna se svakako puno iz poreza. Čemu bi inače porezi služili?
Rekla je da se proračun ne puni
samo iz poreza. Bar u postJugoslavenskim zemljama postoji puno nameta,naknada, obveznih članarina itd.
Što se tiče Tima i njegove vlade, oni su se toliko svađali da nisu mogli ništa pokrenuti pa tako niti nova zaduženja. Mislim da već i vrapci znaju da je pod njegovom vladom vanjski dug pao, ali zna se i razlog - ništa se nije radilo. Kod Plenkija je pak druga stvar - on je bio premijer u vrijeme kad je Hrvatska izašla iz krize. I svejedno je i uz rast gospodarstva uspio dodatno zadužiti državu.
Zadužili su je i oni prije njega koji su imali rast, ali to nije tema.
Ako je zaduživanje rezultata "rada" onda da bar nikad više nemamo vladu koja će raditi.
Da nam je jedno 10-15 godina bez vlada, mozda bi se i izvukli iz ovih govana.
+1
Što se tiče Tima, tip je osigurao milijardu eura tako što je dovukao ljude da po Hrvatskoj traže naftu, među kojima i Kanadske tvrtke
https://www.vecernji.hr/vijesti/oreskovic-10-novih-naftnih-polja-ulaganje-je-vrijedno-milijardu-1091342Sjećam se da je pred političku smjenu održao prezentaciju sa svim stvarima koje je napravio, nisam uspio pronaći taj video nigdje na internetu dosad
Ostale vlade su samo tjerale investitore.