Škoro je pozvao svoje glasače da poništavaju listiće, i uistinu bilo je 90 000 poništenih listića za razliku od 20 000 na prošlim izborima, te 20ak tisuća u prvom krugu.
Na prošlim izborima bilo je oko 60 tisuća poništenih. Nije neš pretjerano bitno, al čisto da imamo ispravan podatak.
Uff, moja pogreška. U svakom slučaju više nego ikad prije.
Radi Škore je KGK izgubila, a da je dobila opet bi bilo radi Škore?
HAHA, opasan je taj Škoro, radi njega se gubi i pobjeđuje.
To je taj balkanski sindrom mesijanstva i nažalost dosta ljudi se navuče na to.
Kako bi mogla dobiti radi njega kada je on pozvao ljude da poništavaju listiće i ignoriraju izbore?
Netko me ubacio u neku boomer Škoro grupu i na dan izbora samo su se postali poništeni listići jedan za drugim.
Prestao sam scrollat nakon 20ak objava jer mi je već bio jasan uzorak, u komentarima naravno svi ostali stavljaju svoje poništene listiće.
Uostalom i boomeri koje znam (kao što sam rekao tetka i ujak) su također poništili svoje listiće a glasali su za Škoru u prvom krugu.
Ti boomeri su inače glasačko tijelo HDZa, i da nije bilo Škore vrlo vjerovatno bi Kolinda dobila njihov glas u 2. krugu.
Izuzev tih poništenih, veliki dio Škorinih glasača nije uopće izašao na izbore, a čak 100 000 dalo je glas Milanoviću (opet, neke osobno znam).
Ako posjetiš r/milo_moje vidjeti ćeš sentiment.
PrimjerPrimjer2Ja bi se još malo vratio na izbore... Dođem danas na posao i pričam s kolegom koji je glasao za KGK. Pitam ga pa koji k****? Kako možeš glasati za nju i HDZ? Kaže on - pa mi iz Like jednostavno ne možemo glasati na nikoga osim za HDZ. Eto... Takav je naš hrvatski mentalitet. Nije bitno što i kako neka stranka radi. Ljudi su odgajani da glasaju za HDZ i jednostavno ih ne zanima ništa drugo. Nije sad stvar da je to HDZ (isto bi napisao i da mi je takav razlog naveo za glasanje za Zokija) nego ne mogu vjerovati da je naše društvo takvo. Što je najgore, radi se o mladom čovjeku od 30-tak godina... Eto... Ne znam što reći...
U drugom krugu mi je potpuno svejedno za koga tko glasa.
Mislim, ne mogu reći da mi je potpuno svejedno jer imam neke svoje stavove tko će više naštetiti ekonomiji, ali ne bih se nikad zgražao za nečiji glas u 2.krugu kad tako i tako biraš samo tko je manje govno.
Nije baš tako, ali nije i da nije imao utjecaja. Dosta je kompleksnije od 'odlučio je/nije odlučio' i ne da mi se baš nadugo i naširoko o politici, ali pogotovo desno nastrojeno biračko tijelo slijedi nekakve 'upute' svog kandidata. Da je Škoro rekao 'glasajte za Kolindu', izbori bi barem bili puno napetiji - ja čak idem toliko daleko da mislim da bi Kolinda i pobijedila.
Međutim, to Škori nije u interesu prije parlamentarnih. On je na ovim izborima dobio ono po što je došao.
Samom svojom pojavom još u 1.krugu se puno lakše raširio odboj prema Kolindi među tradicionalno kvazidesnom stanovništvu.
Da ti ljudi nisu imali "svog" kandidata nikada ne bi usvojili toliko ekstremne pozicije protiv Kolinde za čije gafove bi inače samo odmahivali rukom u smislu da je izvučeno iz konteksta i drugačije se mislilo.
Ljudi imaju tendenciju ostati u istoj liniji razmišljanja u kojoj su se ranije izjasnili pa su većinom i zadržali stavove koje su usvojili u 1.krugu te odbili glasati za tu "glupaču". Ljudi su puno lakše usvojili poziciju da je Kolinda glupa jer su podržavali svog kandidata.
Vrlo vjerovatno ta "glupača" u njihovim očima nikad ne bi postala "glupača" da nisu već imali kandidata kojeg su podržavali, a za mnoge kvazidesne osobe taj kandidat je bio Škoro.