...Ograniczony zakres: Opinia audytora dotyczy wyłącznie Raportu Skonsolidowanych Rezerw (CRR) oraz skonsolidowanych aktywów i zobowiązań na dzień 31 marca 2023 roku. Nie uwzględniono aktywności przed tą datą ani po niej, ani nie przeprowadzono żadnych działań w celu zapewnienia pewnego poziomu pewności co do wydarzeń finansowych w innych terminach...
no właśnie martwią mnie takie zdania w kazdym raporcie jaki czytałem,
zawsze sa one "nieoficjalne" i zlecone przez Tether, więc nie można im ufać tak na prawdę nawet jeżeli robiły je świetne firmy audytorskie bo jak sie domyslam zrobili robote i wzięli kase, a juz po przeczytaniu tego kawałka zastanowiłbym sie głęboko czy czytać dalej no bo jaki sens ma sam audyt skoro jest ograniczony w czasie?
Nie do końca rozumiem twoje zastrzeżenia co do tego punktu. Ograniczenie w czasie oznacza tutaj, że w dniu przeprowadzenia audytu rezerwy były takie, jak tether mówi, a jak jest dzisiaj to oni nie gwarantują, co wydaje się logiczne inaczej by musieli zobowiązać się do patrzenia na każdy kolejny ruch tethera od momentu wystawienia raportu. "na chwilę obecną jest wszystko dobrze, co nie gwarantuje, że w przyszłości to się nie zmieni" tak rozumiem ten punkt. Chyba, że nie dostrzegam jakiegoś ryzyka.
Tether nie chce zadnego oficjalnego audytu i jak na razie udaje im się to, nie mam pojęcia jakim tworem prawnym jest Tether, jak to funkcjonuje legalnie i opiera się od tylu lat kontroli?
Co to jest oficjalny audyt?