Ja oglądam wykres BTC od 2016 codziennie, mam włączony non stop na jednym monitorze i go nigdy nie wyłączam, później zmieniłem monitor na większy i dołożyłem ETH, BNB chociaż akurat one tak korelują mocno i często, że praktycznie można śledzić kurs jednej, oczywiście żarcik .
Z moich długoletnich już obserwacji, widać, że BTC lubi trzymać się średnich kroczących, (popularna czy wykładnicza EMA czy MA zależy od upodobań), czasami dotyka tych poziomów idealnie, czasem troszkę zabraknie, czasem przebije, ale zawsze chonoruje i jest tam właśnie najwięcej akcji, odwrócenia trendu, opory, wsparcia, dołki.
Oczywiście tym razem było tak samo i BTC idealnie dotknął średniej kroczącej i zakończyła się korekta.
Myślę, że teraz może dojść z powrotem do połowy tej korekty i zanurkować w dół, to by był scenariusz, jaki także sie powtarza od lat, właśnie na takich korektach, wtedy jak dojdzie do połowy i faktycznie znowu zacznie spadać, do samego dołka to źle, bo może polecieć dalej, a jak spadnie tylko o 1/4 wysokości i zacznie powoli wracać, to jest szansa na testy oporów i kontynuację bull runu.
Wszystko wskazuje, że nadal jest dobrze, a sentyment chociaż przestraszony , to nadal byczy, bo alty, które pompowały najbardziej na chwilę przed korektą, już odrobiły starty i nawet są na plusie, na przykład SOL czy Kusama.
Mam nadzieję, że Was nie zanudziłem, no i jestem ciekaw Waszych predykcji na najbliższe godziny czy dni.
Cały czas jesteśmy w pełnym bull runie i powinien się utrzymać jeszcze kilka miesięcy, więc "buy every deep", to moja strategia, która się sprawdza.
Jedyna szansa na taki scenariusz to wybicie dołem z klina i rozegranie silnej korekty rozpoczynającej efekt lawinowy zamykania longów. Ale zasięg tego ruchu kończy się przy 41-37k.
Eh gdybyśmy tak tylko słuchali samych siebie