Pages:
Author

Topic: Pospekulujmy o aktualnej i przyszłej cenie BTC. - page 31. (Read 16404 times)

legendary
Activity: 2156
Merit: 1622
... jestem bardzo optymistycznie nastawiony i nadal uważam, że w tym roku zobaczymy $100k/BTC

Byłoby pięknie i jezeli tak się stanie, to na prawdę zacznę sie powaznie zastanawiać nad 1BTC za milion USD juz za 5 do 10 lat.

Jeżeli faktycznie zajmie nam 12 lat do 100K, to znając BTC kolejne dziesięć będzie jeszcze ciekawsze i milion za BTC to wcale nie przesada.

Moim zdaniem powinieneś bardziej spojrzeć na siłę jaką obecnie dysponuje BTC i jak wielki postęp wykonał w ciagu ostatnich 12 lat pod względem fundamentalnym a nie wyceny to skalował to w przyszłość. Od wyśmiewanej waluty kilku nerdów po walutę kraju. Według szacunków "specjalistów" do końca 2022 bitcoin będzie "legal tender" w co najmniej 5 krajach. Co za kolejne 10 lat? Według mnie powinieneś się bardziej zastanowić nad 1 BTC bez targetu. "Our favorite holding period is forever." Warren Buffett. Alokacja x% portfela na zawsze. Cold storage całego portfela inwestycyjnego. Wyciągać jak gaśnicę z bagażnika. Tylko jak się pali i kapital tam ulokowany jest niezbędny do przeżycia.
legendary
Activity: 2744
Merit: 1708
First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold
... jestem bardzo optymistycznie nastawiony i nadal uważam, że w tym roku zobaczymy $100k/BTC

Byłoby pięknie i jezeli tak się stanie, to na prawdę zacznę sie powaznie zastanawiać nad 1BTC za milion USD juz za 5 do 10 lat.

Jeżeli faktycznie zajmie nam 12 lat do 100K, to znając BTC kolejne dziesięć będzie jeszcze ciekawsze i milion za BTC to wcale nie przesada.
legendary
Activity: 3304
Merit: 8633
Crypto Swap Exchange
jestem też bardzo ciekawy, jak szybko dojdzie do obecnego ath i jak będzie wyglądała "eksplozja" w kierunku północnym ... czy będzie ich dużo i jak duże będą 'green dildos' oraz jak będzie wyglądała korekta.
ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo optymistycznie nastawiony i nadal uważam, że w tym roku zobaczymy $100k/BTC
legendary
czyli co myślisz, że po pompie będą spadki? Nic nowego, tylko ciekawe jak mocna pompa i jak głębokie spadki?  Wink

Miałem na myśli, że obecna pompa ma taką siłe i przebiła już tak wiele kluczowych poziomów, że wątpię by walka z ATH zajęła długo. Wątpię byśmy widzieli jakiekolwiek silne cofnięcie przed nowym ath. Ale tak jak mówisz:

czyli co myślisz, że po pompie będą spadki? Nic nowego, tylko ciekawe jak mocna pompa i jak głębokie spadki?  Wink

ja nie chce zgadywać, bo nie mam pojęcia, trejduje takie pewniaki jak teraz, czekam i jak jest okazja, to odcinam bilety.

Zgadzam się, że zgadywanie to nie rola tradera. Tylko reagowanie na to co się dzieje zgodnie z wykorzystaniem przewag statystycznych. Ale chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu narysować jakąś predykcję ... zwłaszcza jak potem się spelnia co do świeczki Smiley
legendary
Ale powiem tak, że przy tak byczych sygnałach i takiej dynamice wzrostów nie chce mi się wierzyć, że zatrzymają one kurs na dłużej. Wątpię, by ten miesiąc zakończył się bez wybijania nowego ATH.

ja nie chce zgadywać, bo nie mam pojęcia, trejduje takie pewniaki jak teraz, czekam i jak jest okazja, to odcinam bilety.
legendary
Ogromna siła na kursie. Dziś uderzyliśmy w 55 555$. Na binance futures strzeliło aż do 56 400$. Na wykresie VPVR można zaobserwować, że ostatnie opory leżą na 57-60k a ponad tym nie ma już nic co by nas mogło zatrzymać przed kolejnymi rekordami wyceny.

Ale powiem tak, że przy tak byczych sygnałach i takiej dynamice wzrostów nie chce mi się wierzyć, że zatrzymają one kurs na dłużej. Wątpię, by ten miesiąc zakończył się bez wybijania nowego ATH.
legendary
Crypto Swap Exchange
naprawdę bardzo piękny widok i ciekawa konstrukcja Cool...

BTC aż krzyczy KUP!!! to tak ładnie wygląda, że normalnie mnie przeraża, bo jestem w trejdzie od 41k i myślę dokupić dużo więcej, jak tylko przebijemy 49K

moim zdaniem, po przebiciu 50K będzie atak na ATH, a potem oczywiście zobaczymy.

...

osiągnęliśmy już prawie 49k i 50k zostanie przekroczone napewno na początku tego tygodnia
po tym, miesiąc uptober może żyć zgodnie ze swoją nazwą i może wystrzelić BTC na nowe poziomy

pozwolę sobie zacytować tutaj samego siebie... Grin
że już osiągnęliśmy granicę 50K USD ... po raz kolejny ważne będzie, nie opuścić tej magicznej granicy, aby móc dotrzeć do dalszych wyższych regionów cenowych.

Dlaczego jednak BTC znów drożeje? Po pierwsze, okazało się (po raz kolejny), że straszenie chińskim banem jest tylko chwilowym FUD-em – prawdopodobnie metodą na wyrwanie bitcoinów z tzw. słabych rąk. Gdy inwestorzy, którzy wcześniej się wyprzedali, uspokoili się, postanowili chyba ponownie odkupić swoje kryptowaluty.

Do tego dochodzą fundamenty rynku: Salwador uznał BTC za środek płatniczy, zaś inne kraje regionu mogą pójść w tym samym kierunku. W tle mamy zaś coraz lepsze dane dot. sieci bitcoina.
https://bitcoin.pl/kurs-bitcoina-ponownie-przebil-poziom-50-000-usd

interesować mnie będzie również aktualizacja taproota i reakcja kursu...
legendary
Crypto Swap Exchange

BTC aż krzyczy KUP!!! to tak ładnie wygląda, że normalnie mnie przeraża, bo jestem w trejdzie od 41k i myślę dokupić dużo więcej, jak tylko przebijemy 49K

moim zdaniem, po przebiciu 50K będzie atak na ATH, a potem oczywiście zobaczymy.

...

osiągnęliśmy już prawie 49k i 50k zostanie przekroczone napewno na początku tego tygodnia
po tym, miesiąc uptober może żyć zgodnie ze swoją nazwą i może wystrzelić BTC na nowe poziomy
legendary

Im dojrzalszy asset tym wybuchowość mniejsza bo więcej kapitału potrzeba by go ruszyć i jego wiek pozwala lepiej oszacować tempo dalszego rozwoju. Ja oczekuję coraz mniejszej wybuchowości aż za kilkanaście lat dojdziemy do zmienności, jaką obecnie obserwujemy na złocie. Że nie będziemy mieli bańki v5, bańki v6 a stopniowo przejdziemy do stałego wzrostu rzędu 5-10% rocznie...

To już się dzieje i co najmniej wydaje się, że jest o wiele bardziej stabilny niż w poprzednich latach.

fajnie by było zobaczyć dokładne dane o zmienności BTC w ostatnim czasie i porównanie z poprzednimi latami.

legendary
mogę sobie również wyobrazić, że hypetrain będzie jeszcze bardziej wybuchowy niż w 2017 roku, ponieważ teraz, w przeciwieństwie do tamtego czasu, na pokładzie są również więksi inwestorzy, a Bitcoin w międzyczasie stał się również znacznie bardziej 'dojrzałym' assetem Smiley

Im dojrzalszy asset tym wybuchowość mniejsza bo więcej kapitału potrzeba by go ruszyć i jego wiek pozwala lepiej oszacować tempo dalszego rozwoju. Ja oczekuję coraz mniejszej wybuchowości aż za kilkanaście lat dojdziemy do zmmienności, jaką obecnie obserwujemy na złocie. Że nie będziemy mieli bańki v5, bańki v6 a stopniowo przejdziemy do stałego wzrostu rzędu 5-10% rocznie.

A co do wybuchowości końcówki tego roku, to wszystko jest możliwe. Jeszcze 1 tak zielony dzień jak piątek i przebijamy 53k i jedynym oporem staje się nowe ATH. To doleje paliwa do ognia a po przebiciu ATH (AKA największego oporu jaki widział świat krypto, stworzonego przez 3 miesięczną konsolidację) utworzymy przepotężne wsparcie i rajd dalej może być wybuchowy.
legendary
Crypto Swap Exchange
zaczął się uptober Grin Cool

Mnie ciekawi jeszcze kiedy wystartuje hypetrain związany z aktywacją taproot. Przypomnę, że ma to być najważniejszy update od czasów segwita (sierpień 2017. W wyniku aktualizacji powstał BCH) i będzie uruchomiony za zaledwie 1.5 miesiąca.

[img.../img]

Tak wyglądałoby price action jesli rynek miałby zareagować w podobny sposób. Przy okazji zwróćcie uwagę na to jak cena pięknie tańczyłaby przy krzywej opisujacej obecną bańkę, którą narysowałem jakieś 3.5 miesiąca temu. Wiadomo jesteśmy na trochę innym etapie bańki i mamy obecnie zupełnie inną dynamikę ruchów niż w 2017 ale wygląda to ładnie Smiley

naprawdę bardzo piękny widok i ciekawa konstrukcja Cool
mogę sobie również wyobrazić, że hypetrain będzie jeszcze bardziej wybuchowy niż w 2017 roku, ponieważ teraz, w przeciwieństwie do tamtego czasu, na pokładzie są również więksi inwestorzy, a Bitcoin w międzyczasie stał się również znacznie bardziej 'dojrzałym' assetem Smiley
legendary

Mnie ciekawi jeszcze kiedy wystartuje hypetrain związany z aktywacją taproot. Przypomnę, że ma to być najważniejszy update od czasów segwita (sierpień 2017. W wyniku aktualizacji powstał BCH) i będzie uruchomiony za zaledwie 1.5 miesiąca.

Tak wyglądałoby price action jesli rynek miałby zareagować w podobny sposób. Przy okazji zwróćcie uwagę na to jak cena pięknie tańczyłaby przy krzywej opisujacej obecną bańkę, którą narysowałem jakieś 4 miesiące temu. Wiadomo jesteśmy na trochę innym etapie bańki i mamy obecnie zupełnie inną dynamikę ruchów niż w 2017 ale wygląda to ładnie Smiley
legendary
Crypto Swap Exchange
No to chyba panowie wracamy jednak do hossy. Potężne odbicie. W zaledwie 2 min BTC zyskał 2500$. Wybilismy formacje, która trzymała nas od początku tej korekty. Nie wydaje mi się, by teraz byki odpuścily. Zwłaszcza, że po 7 godzinach od pompy nie widać śladu zwątpienia. Kurs gdzie się zatrzymal tam czeka i chłodzi się przed kolejnym ruchem. Brawo dla wszystkich którym udało się złapać dno tej korekty, bo target tego ruchu to prawodpodobnie dużo powyżej starego ATH (biorąc pod uwagę miejsce i siłe początku ruchu).

legendary
No to chyba panowie wracamy jednak do hossy. Potężne odbicie. W zaledwie 2 min BTC zyskał 2500$. Wybilismy formacje, która trzymała nas od początku tej korekty. Nie wydaje mi się, by teraz byki odpuścily. Zwłaszcza, że po 7 godzinach od pompy nie widać śladu zwątpienia. Kurs gdzie się zatrzymal tam czeka i chłodzi się przed kolejnym ruchem. Brawo dla wszystkich którym udało się złapać dno tej korekty, bo target tego ruchu to prawodpodobnie dużo powyżej starego ATH (biorąc pod uwagę miejsce i siłe początku ruchu).
legendary
Pięknie chwyciłeś dołek. Brawo. Ja się obawiałem przy tych cenach brać bo przebicie ich to byłby pogrom i pewnie odwiedziny co najmniej 36k. Zresztą rynek nie dał mi zbyt wiele czasu do namysłu bo przy każdym dotknięciu 41k uciekał jak poparzony, a pech chciał, że było to w nocy i spałem w 5 na 6 przypadków Smiley...

U mnie to samo tylko w druga stronę, ustawiłem zlecenie kupna na 41100 i poszedłem spać, zlecenie ustawiłem na poprzednich dołkach oczywiście.

Też bałem się, że mi kupi i cena poleci niżej, bo odbiło się już 3 razy, a jak wiemy 4ty jest zazwyczaj rozstrzygający i w tym przypadku tak było. 

ciach

Na prawdę trafne spostrzeżenie, szczególnie, że dokładnie co 4 lata, miejmy nadzieję, chciałbym móc kupić więcej BTC po 30K albo niżej, ale jek będzie pompa i 100K to tez super, zawsze można dokupić nawet po 50K i zarobić na praktycznie pewniaku w takich okolicznościach.

legendary
Moja strategia to czekać, kupiłem BTC po 41K, jak spadnie niżej dokupię więcej, przebije 43K, 44K, to powinna być pompa.

Pięknie chwyciłeś dołek. Brawo. Ja się obawiałem przy tych cenach brać bo przebicie ich to byłby pogrom i pewnie odwiedziny co najmniej 36k. Zresztą rynek nie dał mi zbyt wiele czasu do namysłu bo przy każdym dotknięciu 41k uciekał jak poparzony, a pech chciał, że było to w nocy i spałem w 5 na 6 przypadków Smiley. 6 razy przebiliśmy 41k w ciągu ostatnich 10 dni a spędzilismy na poziomie 40500-41500 chyba poniżej 1 godziny. Komuś bardzo zależy by kurs za długo tam nie leżał.

To pewne że trzeba mieć BTC na oku, ja cały czas miałem nadzieję, że jeszcze raz odwiedzimy 30K przed pompą, ale każdy discount będzie mnie cieszył.

Moim zdaniem jak wrócimy na 30k to zablokujemy się na poziomach 30-42k na kolejne lata. Pewnie przetestujemy i 20k. Trochę liczę, że to już jest dno, bo jest ono w idealnym momencie by ten dump 52-40k można było nazwać "tylko" techniczną korektą.
legendary
To pewne że trzeba mieć BTC na oku, ja cały czas miałem nadzieję, że jeszcze raz odwiedzimy 30K przed pompą, ale każdy discount będzie mnie cieszył.

Moja strategia to czekać, kupiłem BTC po 41K, jak spadnie niżej dokupię więcej, przebije 43K, 44K, to powinna być pompa.

Z tego co wiem hash ribbon pomylił się dopiero raz w historii BTC, a brak BTC na giełdach, to dobry znak, na pewno wpłynie na cenę.
legendary
Crypto Swap Exchange
im mniej BTC znajduje się w portfelach giełdowych, tym mniej może zostać sprzedanych i dlatego może to być również pozytywny znak, że cena wkrótce ponownie wzrośnie lub przynajmniej nie spadnie radykalnie Smiley

Według firmy analitycznej Santiment, podaż bitcoina na giełdach spadła do najniższego poziomu od maja 2019 roku. Takie informacje zazwyczaj są byczym sygnałem. Inwestorzy wypłacają bowiem BTC z giełd, ponieważ nie mają zamiaru ich wcale sprzedawać. Santiment nazwał to „dobrym znakiem zmniejszającego się ryzyka wyprzedaży”.
https://bitcoin.pl/na-gieldach-znajduje-sie-najmniej-btc-od-maja-2019-roku
member
Activity: 963
Merit: 57
jest to kolejny obowiązkowy wtorkowy drop, który kiedyś widywaliśmy w niedziele lub poniedziałki ... nie tak źle w moich oczach. być może dziś wieczorem znów zobaczymy lepsze ceny Wink

Może i obowiązkowy, ale tak intensywnego wtorku to nie było od dawna XD 10 000$ dump z 52900 na 42900 w zaledwie 12 godzin z czego największe tempo spadków to aż 4900$ (10%) spadku w zaledwie ... 5 min. Oglądałem na żywo i nieźle mroziło krew w żyłach. Zwłaszcza te ostatnie 5 min .. w tym tempie, kolejne 15 min i bylibyśmy na 20k.

Jak wasze nastroje po tak silnym uderzeniu? Jeszcze szybszy powrót, czy początek silniejszej korekty? Ja się niestety przychylam do drugiej opcji. Kurs ustabilizował się na 47k gdzie przeczekał 12 godzin i teraz obsuwa się dalej ... juz 45k. Nie wygląda mi to na pokaz siły. Moim zdaniem zobaczymy 35-40k, gdzie rozegrane będą karty na najbliższe kilka lat (druga fala i atak na 60k albo uknięcie przy 30-40k na rok, jak w 2018 utknęliśmy przy 6-10k)
Moim zdaniem jak zostanie utrzymanie 42 tysiące, to wciąż, jest dobrze, nadal wierzę, że hash ribbon uratuję sytuację, po za tym znalazłem ciekawe porównanie btc odo wcześniejszych lat oczywiście to analiza techniczną także z przymrużeniem oka. ,
member
Activity: 373
Merit: 37
Dalej liczę ze 60 k to pierwsza fala impulsowa (albo łudzę) i 500 k jest w zasięgu chociaż czytając

Last week a total of $59 million flowed back into Bitcoin. Keep in mind that Bitcoin has a total market cap (at the time of writing) of $850 Billion. 59 million dollars represents a relative inflow of 0.006% when compared to the Bitcoin’s total value.

... czas pokaże
Pages:
Jump to: