Ja jako perma bull odpowiem tak, to nawet dobrze jak zobaczymy jeszcze tanie BTC, bo to już będzie naprawdę ostatnia okazja, żeby kupić je w takich cenach .
A tak na poważnie, to oczywiście jako świadomy inwestor z dużym doświadczeniem zdaję sobie sprawę, że nic nie jest pewne i za parę dni możemy zobaczyć nowy LOW dla BTC.
Jedynym rozwiązaniem będzie w miare wcześnie sprzedać i zacząć grać na spadki na giełdzie Bitfinex. Póżniej kupić podczas akumulacji i czekać na skok kursu.
Aktualnie kupiłem dość tanio, bo po 6850$ tak, że jest jeszcze czas na cięcie strat. Miałem wogóle nie sprzedawać na swingach ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku: "a dlaczego nie?".
Spadki cen po wzwyżkach są oczywiste i zawsze można dorobić parę ładnych procent. Przecież to było oczywiste, że w końcu cena musi trochę spaść i jak zaczęło od 8500$, to głupotą byłoby nie sprzedać a wahnięcie w cenie było o około 2000$. Dodatkowo teraz, już nie poce się podczas spadków (tak jak w zeszłym roku), tylko czekam spokojnie na najniższą cenę, żeby znowu kupić, a to zupełnie inne czekanie, jak w strategii HODL podczas spadków z obgryzionymi palcami do kości .