A co do tych pozycji z tego odrebooka co zaznaczyles - to ja bym bardzo uwazal, czesto na gieldach pojawia sie tzw spoof i bardzo czesto cena obierq kierunek przeciwny - duze zlecenia na bid zwiastuja spadek, a na offer - wzrosty... o manipulacji orderbookiem możnaby na prawde duzo napisac
Wiem ale akurat ten był prawdziwy i przez 30 minut na Bitfinexie kupiono ponad 300BTC i powoli tego walla zjedli, wykupili.
Też pisali inni uzytkownicy na angielskojęzycznym, żeby uważać ale tym razem to nie był fejk.
Widziałem bardzo fajnego post i mysle, że ma dużo racji jest po angielsku ale wrzucę tu, bo chcę wiedzieć co o nim myslicie?
This looks like a weaker version of the failed pump attempt on July 3rd that couldnt stay over 12k.
The difference is the volume. It was 4x bigger on 3rd July. So it is 4x easier for the bulls to sustain that price now. This year bulls perfected their technique. They wait for the price to stabilize and the volume to drop and then pull the trigger. We will see how high we can go sneaking past the bears without attracting too much volume. The truth is that CB and Bistamp can't handle big volumes as we saw near 13800. The trading bots frenzy fried CB servers on multiple occasions so far...
Myślę, że ma dużo racji, trafna obserwacja.