PS. Sprawdź telegram.
Ja obserwowałem całą bankę 2017 roku z nosem przy monitorze i dlatego nauczony błędami próbuję tu przekazywać swoje złote myśli.
Robiłem wszystkie możliwe błędy, których udaje mi się tym razem uniknąć i o dziwo moje strategie sprawdzają się i mam o wiele lepsze wyniki.
Przebieg baniek jest bardzo podobny. Tamtym razem, też praktycznie do 8000$ nikt nie mówił jeszcze o bull runie, a jak zaczęli, to od razubyła korekta i kolejna dawka FUDu.
Dzisiaj wiem, że to wszystko było robione celowo, żeby wystraszyć i wykupić resztki taniego BTC od słabych rąk.
Jeżeli chodzi o ten airdrop z Telegrama, to mam kilka pytań.
Sprawdziłeś ten portfel zanim go ściągnąłeś? Wiesz pewnie, że to najstarszy przekręt w krypto?
Fejkowy airdrop i złośliwy portfel, stare jak świat. Nie mówię, że to jest scam ale trzeba wszystko, bardzo dokładnie sprawdzić, zanim zainstalujesz coś na telefon, na którym masz już różne apki krypto, portfele, Google Authenthicator, itd. Telefony, to chyba najniebezpieczniejsze urządzenia, jak na razie i ja ich praktycznie nie używam do wykonyania transakcji krypto czy nawet bankowych.
NCI wydaje miliardy rocznie, na szpiegowanie. Snowden pisał o tym lata temu, że nas inwigiluja w 100%. Nie wierzę, żeby coś się zmieniło, no chyba, że na gorsze .
Telefony to podstawowe źródło wiadomości o nas. Zbierają wszystko. Kiedy się budzisz, gdzie jesteś w danym momencie, co kupujesz, ile gdzie wydajesz, skąd dokąd jedziesz, itd.
Przecież już od dawna jest wiadome, że nas podsłuchują prez telefony i mogą włączać mikrofon. A my sami dodajemy im danych korzystając z mapek, wyszukiwarek, GPSów, MMsów i calego tego gówna.
Czasami mam zamiar wrócić do mojej starej cegły Nokia. Nie dość, że żadnego szpiegowania, to jeszcze można nią było gwoździa wbić albo komuś dać po łbie, jak nie miałeś czegoś innego .