Pages:
Author

Topic: Pospekulujmy o aktualnej i przyszłej cenie BTC. - page 63. (Read 16646 times)

legendary
Activity: 2744
Merit: 1708
First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold
Cena BTC bardzo ładnie sprawdza się na poziomach Fibonacciego i teraz jest najważniejszy moment tego spadku.

Wstrzymałbym się z kupowaniem, bo możemy zobaczyć nawet cenę 4800 lub niższe jak spadek dzisiaj ustanowi  "lower low" 3cią dzienną świecą na czerwono.
legendary
Czyżby falstart? (Bull Trap)

Za niski wolumen, jak na takie wybicie, porównując go do wcześniejszych.

Co Wy na to?
legendary
i zaraz pojawi się jakiś negatywny news o jakimś ataku hakerskim.
W sumie to atak na Binance nie przełożył się jakoś widocznie na wahania cen.

Dokładnie atak na Binance nie przełożyłsię na zmianę w cenie BTC co więcej wystrzeliła do góry tak mocno zaraz po następnej bardzo złej wiadomości o braku miliardów dolarów w kasie projektu Tether (USDT).

Sugeruje to że jednak jesteśmy na początku bull run 'u, dodatkowo potwierdzony przez formację Golden Cross. Pożyjemy zobaczymy.
member
Activity: 476
Merit: 88
Online Cryptocurrency Exchange
i zaraz pojawi się jakiś negatywny news o jakimś ataku hakerskim.

W sumie to atak na Binance nie przełożył się jakoś widocznie na wahania cen.
member
Activity: 257
Merit: 32
Myślę że jeszcze jest za wcześnie na powroty do poziomów 8-10k+ i zaraz pojawi się jakiś negatywny news o jakimś ataku hakerskim. Druga sprawa że wciąż jest do upłynnienia cała masa BTC z mt goxa: https://www.cryptoground.com/mtgox-cold-wallet-monitor/ i to może przyhamować opcje na wzrosty w najbliższym czasie.
legendary
Wolumeny coraz niższe i prawdopodobnie po dzisiejszym dniu zobaczymy czerwoną świecę na 24 godzinnym wykresie.

Myślę, że jedyna możliwość to wspierać się poziomami Fibonacciego jeżeli cena będzie spadać lub balansować w jakimś przedziale.

Dodatkowo obserwować wolumeny i inne wszkaźniki jak RSI.

legendary
Activity: 3472
Merit: 1724
Tether podobnie.
legendary
Nie śledziłem wolumenów dziennych Tether 'a ale Bitcoin ma większy o 4 razy jeśli się nie mylę od średniego dnia z ostatnich miesięcy.

Mam rację?

Jeżeli tak, to jak na razie powodów do zmartwień nie widzę. Potrzebny nam stale rosnący lub bardzo wysoki wolumen i cena powinna iść do góry.
legendary
Activity: 3472
Merit: 1724
Mówi się, że obraz(ek) jest wart więcej niż tysiąc słów.

Obstawiam, że spadnie, bo mało czasu upłynęło od ostatniej górki, i większość osób już wie o istnieniu kryptowalut, a ostatni wzrost jest podejrzany.
legendary
Cena Bitcoina, to aktualnie 8000$ i chyba wzyscy (oprócz mnie  Wink) przecierają oczy ze zdumienia i pytają: o co chodzi i co będzie dalej?

W każdym serwisie informacyjnym, jest masa różnych opinii i chyba tylko jedno co się zgadza, to to że wszyscy, już mówią o początku hossy na giełdzie krypto.
Niby jest tych dobrych wiadomości dużo wszędzie i to od dawna, pomimo wszystko cena BTC wystrzeliła niespodziewanie i tak naprawdę nikt nie wie dlaczego?

Ja sam szukałem jakiegoś potwierdzenia, tej ukrytej informacji, która wywołała ten gwałtowny skok ceny i to zaraz po bardzo złych wiadmomościach, o kasie jakiej brakuje w projekcie Tether, a dodatkowo hack na giełdzie Binance, gdzie wyparowało 40 milionów. Pomimo wszystko cena BTC urosła w przeciągu półtora miesiąca o 100%.
Czy to kolejna bańka?

Ja widzę tu, jak zwykle, kilka możliwych scenariuszy.

Pierwszy. Bitcoin do końca tygodnia dojdzie do 10000 i szybko po weekendzie, już w nowym tygodniu dobije do 12000. Jeżeli będzie wystarczająco dużo chętnych i wolumen wzrośnie o kilka razy od dzisiejszych, to wtedy jest duża szansa na prawdziwy bull run w startosferę.

Drugi. Bitcoin zostanie na 8000$ i przez dzień lub dwa pobalansuje na tym poziomie, wolumen będzie spadał i w końcu na weekend lub już w piątek cena też powoli zacznie spadać.

Trzeci. Już dzisiaj cena zatrzyma się na 8000 lub trochę spadnie do 7700$ i wolumeny będą dużo niższe niż w ostatnich dniach. Od jutra cena zacznie spadać drastycznie do poziomów 3000 w następnych 2 tygodniach.

Jest cała masa dobrych wiadomości i złych, ale te wszystkie najważniejsze jak Bakkt wydają się być faktem, pomimo wszystko wciąż są to tylko pogłoski i musimy czekać. Jeszcze do niedawna wszyscy były załamani i nikt nie przypuszczał, że Bitcoin może jeszcze odbić w przeciwną stronę (bad sentiment). Wszystko zdawałoby się potwierdzać nowy bull run, szczególnie dlatego, że mamy potwierdzony i to bez dwóch zdań "golden cross", który jest świętym gralem analizy technicznej i moim zdaniem potwierdzony tak mocno, tym wybiciem ceny, może sugerować scenariusz pierwszy lub czwarty.

Scenariusz czwarty.
Jesteśmy świadkami kolejnej potężnej manipulacji cenowej i nikt nie wie, jak długo cena będzie rosła lub kiedy bańka pęknie i cena zacznie spadać, jak kamień w przepaść.

Bardzo jestem ciekaw waszych predykcji co do ceny BTC, jak myślicie jesteśmy na początku niesamowitego bull run 'u.?

Mam nadzieję, że to będzie nasz stały wątek do dyskusji o cenie BTC. Ja będę starał się aktualizaować regularnie, więc z góry przepraszam za możliwość zdublowanych postów  Cheesy.

Nasza spełoczneść jest bardzo wysokiej jakośći ale wciąż niestety mała  Wink.

Gorąco zapraszam do dyskusji, bo jesteśmy w bardzo ciekawym momencie na rynku krypto. Bańka pękła i po prawie 2 latach zapaści, coś zaczyna się dziać.

Po cichu wszyscy myślą o bull runie, aż do startosfery, ja jestem jednym znich. Zabijcie mnie a tak już mam i myslę, że Btc będzie kosztował milion dolarów kiedyś.

Tak wygląda BULL RUN  Grin Grin Grin Grin Grin
Pages:
Jump to: