@Trendcoin,
Sana ve görüşüne saygı duymakla beraber hatalı olduğunu da söylemek isterim.
Öncelikle kesinlikle kendim için demiyorum bunu, genel olarak bu anlayışın leg olan değerli üyeleri neden küstüreceğini anlatmak istiyorum.
Senin perspektifinden olaya bakıyorum;
İmzaya katılabilsin diye, rütbe ayrımı yaparak düşük rütbeliye değer verip, leg olan zaten leg olmuş diye vermiyorsun. Fakat
atladığın bir nokta var. Çoğu imza kampanyası da bir üyeyi kabul ederken aktif-faydalı biri olup olmadığına bakıyor. Bunu da aldığı merit sayısına göre yapıyor.
Yani "imzaya katılımı" önceleyerek bunu düşünüyorsak, bu durumu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. O zaman "leg üyeler kaliteli bir şey yazmasın boşuna" demek olur bu. Biri daha az kalitedeki mesajı ile sırf rütbesi düşük diye merit alıyor; diğeri kaliteli yazdığı halde rütbesi yüksek diye merit alamıyorsa bu adil olmaz.
Şayet "imzaya katılım" durumunu göz önüne almıyorsak da, o zaman yine rütbeye göre dağıtmamak lazım. Çünkü tek kıstas kaliteli mesajları yazmaya devam etmesi için üyeyi teşvik etmek.
Yani her halükarda, burada esas öncelenmesi gereken kaliteli-faydalı mesaja vermek.
Sevgiler, saygılar. Tekrardan tebrikler : )
Kalemder üstada prensip olarak katılıyorum ancak en azından bir kaç ay şu düşük rütbeleri yükseltene kadar "kaliteli postlar" arasında pozitif ayrımcılık yapılabilir diye düşünüyorum
Mesele bir uygulamanın adil olup olmaması. Yoksa herkes kendi yargı ve dağıtımında özgür. Saygımız ise sonsuz.