Pages:
Author

Topic: Türk dizileri hakkında ne düşünüyorsunuz? - page 5. (Read 850 times)

newbie
Activity: 84
Merit: 0
Ben şahsen izlemiyorum ve mantıklı düşünebilen hiçkimsede izlemiyor.Game of thrones felan izleyin türk dizleri saçma zaman kaybı.
sr. member
Activity: 686
Merit: 359
yerli dizi yersiz uzun. baska bir sey soylemeye de gerek yok bence.
jr. member
Activity: 142
Merit: 1
türk dizilerinin en büyük sorunu dizi güzel başlıyor ama ilerledikçe basitleşiyor konular sıkıcılaşıyor ben takip ettiklerimi de bıraktım izlemiyorum artık
newbie
Activity: 59
yabancı dizilerin gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum .
jr. member
Activity: 41
yabancı diziler ufuk açıcı oluyor. bizimkilerin yanında yerli zaman kaybı resmen. bizim iki reklamlık zamana adam bir bölüm çekiyor 
full member
Activity: 630
Merit: 103
eskiden diziler güzeldi eğleniyorduk safsata da olsa. güçlü ve tiyatro geçmişli kadrolardan dizi yapılıyordu, şimdi mankenden bozma kişiler eli yüzü düzgünse dizi oyuncusu yapılıyor sahne çekilmeden iki dakika önce iki mimik çalışıyorlar sonra oyucu diye geçiniyorlar
member
Activity: 378
Merit: 55
kurgu yok, mantık yok.

söz, savaşçı gibi askeri dizileri. lan tsk'nın bir tane timi varmış gibi çekiyorlar.
3-4 günlük operasyondan geliyorlar. gece tam kutlama var. bir haber tim tekrar göreve. nasıl bir tim bu. nasıl bir tsk bu.
oyuncularımız ölümsüz söz herhalde 2 veya 3 sezon oldu daha 1 tane mi 2 tane mi şehidimiz var.
geçen bölümü izliyorum gece operasyona çıkıyorlar zifiri karanlık ama gölge var. onu geçtim ihh'ından gelen termal görüntüde de gölge var.

diğer diziler. zengin biri fakir birine aşık olur zengin hayatından kimse mutlu değildir fakirin kalbini kazanmak için binbir türlü çabalar zengini seven başka bir tiki kızdan entrikalar. işte adam karısını aldatır. kadın başkasıyla adamı aldatır. yengeler, enişte, görümceler birbirine girmiş vaziyette.

tarihi diziler dersen ya devamlı savaş ve ölümsüz kişiler veya entrikalarlarla dolu hayatlar veya kendilerine yakın hissettikleri kişileri mükemmel gösterme çabaları.

6 sezonda final veren fatih'i, yine sadece 6 sezon yayınlanan börü'yü, leyla ile mecbun'u, behzat ç'yi es geçiyorum ama hepsi vasat (unuttuğum kaliteli yapımlar olabilir).

yapamazsın abi bir haftada 2 saatlik dizi çekip onu montajlayıp hazır hale getirmezsin getiremediğin için böyle vasat ürünler çıkıyor işte piyasaya.

yabancı diziler öyle değil. 45 dk yarısı da 20 dk. taş çatlasın 20 bölümde final verirler. zaten 10. bölümde bir ara verilir. Adamların senaryo, kurgu, çekim, montaj için zamanları var. Az yapıyorlar öz yapıyorlar.
newbie
Activity: 112
Türk dizileri aşırı uzun film çekiliyor o sürelerde kalite ister istemez düşüyor. Yabancılar maks 1 saat yılda 10 bölüm illa kalite farkı olacak.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
İkisinin de iyisi kötüsü var o yüzden genelleme yapmak yanlış olur. Ama Türk dizilerinde kaliteli bulmak yabancılara göre çok çok zor tabi ki.
newbie
Activity: 5
Sahte aşk temalı ucuz işler yapıldı bu dönemde.
newbie
Activity: 70
Çöp hepsi yabancı dizi izlerim daha iyi. Kalite sıfır. Yaratıcılık emek hiç yok.
newbie
Activity: 42
türk dizileri hakkında ne düşünülebilinirki boş rezalet ötesi birşeydir yabancı dızılerde ıyı olanı var
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Yabancilar az yapiyor öz yapiyor bu isi. Bizimkiler anca konuyu uzatacaz diye ugrasiyorlar. Uzatma kisa tut bazi bolumleri cok bos geciyor dizilerin bu yuzden hepsi ilk basta cok guzel oluyor sonrada bosluga dusuyor
newbie
Yabancı ülkelerde senede 10 bölüm çıkıyor tanesi max 1 saat. Bizim burada senede 30 40 bölüm çekiyorar bir de üstüne en kisa olanı 2 saat . Artık senaristler konu uretemiyor ve dizinin tadı kaçmaya başlıyor
full member
Activity: 658
Merit: 112
Tamamının saçmalıklar silsilesinden ibaret olduğunu düşünüyorum. Bırakın zeka ürünü eserler olmayı, çoğunun insan aklı tarafından yaratılmadığından eminim. Gerçi, türk toplumunun çoğunluğunun da zeka ürünü dizileri anlayacağını sanmıyorum.

Smiley Cok haklısın gercekten de.. Anlamaya calısmaktan memnun olmayan bir yapımız var bizim ülke olarak. O yuzden bizim dizilerimiz yabancı dizilerin yanında baya bi basit kalıyor..
newbie
Activity: 34
turk dızılerı hakkında ne dusunulebılırkı hıcbırsey şuan bıle ac kanal d yı arka sokaklar yılların dızısı hep aynı değişen hıcbırsey trt 1 dızılerı bı baska ama yabancı dızılerınde yerı bambaşka adamlar hakkını verıyor.
newbie
turk dızılerı sapıklık uzerıne yapılmakta genellıkle sadece trt1 ın dızılerı guzel şuanda yabancı dızılere gelınce adamlar hakkını verıyor.
jr. member
Activity: 126
Türk dizi oyuncuları bile bıkmışken dizilerden ben nasıl yorum yapabilirim. Film gibi dizi çekiyolar bi dizi 2 saat sürer mi. Yabancı diziler ise öyle mi 45 dakikaya dünyaları sığdırıyorlar.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
Türk dizilerinin genelini uzun bakışmalardan ibaret.. birisi birine sesleniyor ve 15 saniye birbirlerine bakıyorlar.. ses yok sadece kamera yakın plana geçiyor vs. yabancı dizileri izleyip türk dizilerine geçince gerçekten insan sıkılıp bunalıyor. en son wentworth izledim 5 sezon bölüm başına 50 dakika 60 dakika max.. aynı dizinin Türk uyarlaması var Avlu 2 saat 10 dakika sürüyor. kısacası çok özel diziler olmadıkça izlemem.
newbie
Activity: 29
Türk dizileri genelde bir senaryo üzerine çevrilip duran cinsten. Ama yabancı dizilere bak, her dizi yeni bir heyecan, yeni bir nefes.
Pages:
Jump to: