Richmonk, цікаво спитати, якщо ви негативно (скептично) налаштовані до Біткойна, то що ви робите на цьому форумі? ))
Набиваєте пости щоб потім продати акаунт?))) (ця тема нещодавно тут обговорювалась, тому це припущення)
Я недавно почав торгувати на біржах, мені це заняття сподобалось і так потрапив сюди. Чому скептично, нормально відношусь до кріптовалюти, але єдина користь, яку я замітив від кріпти, це купив дешевше, продав дорожче. Просто не розумію, чому люди думають, що це зможе замінити реальні гроші, тому запитав. Фантики від МММ цього не зробили, але були близькі до цього. І на мою думку, кріпта цього не зробить, її ціна базується тільки на спекуляціях.
А так, поки є можливість заробляти, то цілком за кріптовалюту
"...Просто не розумію, чому люди думають, що це зможе замінити реальні гроші, тому запитав..."Дозвольте, спробую пояснити, чому криптовалюти - це майбутнє.Гроші - це універсальний товар.
Вони мають декілька функцій. Одна з них - збереження цінності протягом часу...
Першими грошами, крім солі, камінців тощо, були верблюди/кози, зерно тощо... Для збільшення перенесення цінності в малому об*ємі стали використовувати золото, срібло та мідь.
Пізнійше.. в Китаї.. а потів в Европі з*явились.. розписки. Фіатні гроші.
А потім ці гроші стали нічим не забезречиними.
Такі гроші наразі створюються лише в борг. Або в кредит. Цявіть кредити на рівні державних структур та країн.
Таким чином функція грошей, як форма збереж. цінності, зникла...
ВСІ фіатні валюти світу ІНФЛЯЦІЙНІ!
Через це.. скоро буде 2 фаза світовох кризи. !-ша була в 2008, тоді їй не дали розростись - вмикнули друк. верстат в США - QE...
Наразі буде зміна всієї фін. системи.
От і все.
Якщо цікаво - підписуйтесь на мій блог -
https://golos.io/@mirДякую.
Хочу уточнити, чому криза на порозі і може початися в любий час, тобто в любий момент може припинитися видача нових кредитів.
Багато хто з Вас торгував на біржі з плечем, це коли при плечі 1:10, коли у тебе 1$ тобі біржа дозволяє торгувати на 10$, там є таке поняття як маржин кол
- це коли ціна пішла не в ту сторону і ціна твоїх активів на біржі зменшилась настільки, що не може покрити той борг, який видала тобі біржа, на даному
прикладі активи стали коштувати 9$, а в тебе твоїх грошей було тільки 1$. В цій ситуації біржа примусово продає твій актив, щоб закрити твій борг перед
біржою (їй далі тебе кридитувати не вигідно), а ти остаєшся без штанів.
Так от, зараз в такій ситуації є економіка всього світу, із 100% нових кредитів 70% зразу йде на погашення відсотків, майже нема грошей на
створення нових активів. Так що в світовій економіці немає вже активів під які банки могли б видати нові кредити, так що їм далі кредитувати
економіку не вигідно, тому що віддачі не буде і тому банки вже не видадуть нові кредити. Так що перед світовою економікою замаячив всесвітній
маржін кол - час, коли банки будуть забирати та розпродувати всі активи підприємств, щоб хоч частково погасити борги підприємств перед банками