Καλημέρα
Θα με κάνετε πάλι να απλώσω το "σεντόνι" μου και μερικοί θα διαμαρτύρονται
Προσωπικά προσπαθώ στο λεξιλόγιό μου να μην χρησιμοποιώ την λέξη "παραίτηση" κατά πόσο να την σκέφτομαι!
Θα σας πω μια φράση του Mahatma Gandhi
"Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελάνε μαζί σου, ύστερα σε πολεμάνε και στο τέλος έχεις κερδίσει".
Γιατί το Bitcoin έχει πετύχει μέχρι τώρα;Γιατί βγήκε πρώτο και ήταν μια παγκόσμια καινοτομία. Μετά από λίγο όλοι αντέγραφαν εκείνο και ήταν λογικό να αποτύχουν.
Ποιο country-coin έχει πετύχει; Κανένα. Γιατί; Γιατί δεν έχει κάνει την διαφορά, γιατί όλοι τους σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και δεν τολμούν να κάνουν την διαφορά!
Εμείς γιατί να πετύχουμε;Γιατί έχουμε ένα πλάνο διαφορετικό από τους άλλους, γιατί θα τολμήσουμε κάτι που για άλλους φαντάζει την μέγιστη βλακεία, γιατί είμαστε Έλληνες και είμαστε διαφορετικοί.
Τι έχουμε εμείς που δεν έχουν οι άλλοι;Τουρισμό τουλάχιστον 6 μήνες τον χρόνο. Ζούσα Κέρκυρα 1,5 χρόνο και εδώ και ένα μήνα μετακόμισα Ζάκυνθο. Είμαι από Μυτιλήνη και όπως καταλαβαίνετε κάτι γνωρίζω από τουρισμό. Έχω δει πως σκορπάει ο κόσμος τα χρήματά του όταν πάει διακοπούλες. Η Ελλάδα έχει πάνω από 2,500 νησιά εκ των οποίων τα 256 κατοικούνται. (Δεν το πω περισσότερα, μπορείτε να σκεφτείτε τρόπους και μηχανισμούς από κει και πέρα πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Εκεί έχω ήδη σκεφτεί κάποια πράγματα εδώ και μέρες.)
Τα ΜΜΕ, ο Κόσμος το Κράτος και τα ρέσταΑχχχ μερικά παιδιά μου έχουν πει να μην απλώνω σεντόνι!!!
Ξέρετε πω νιώθω; Κάπως σαν το κρυφό σχολειό! Αργότερα περνάμε στην φάση της Φιλικής Εταιρίας και στο τέλος κάνουμε την επανάστασή μας.
Ο κόσμος έχει βαρεθεί και περιμένει από κάποιον ή κάποιους να κάνουν την διαφορά. Δεν το βλέπουμε κάθε μέρα; Ας τους δώσουμε αυτό που θέλουν από εκεί που δεν περιμένουν! Πιστεύω ακράδαντα ότι το σωστό marketing με την σωστή και στοχευμένη διαφήμιση (όχι σε κανάλια) θα κάνει την διαφορά στο να θέλουν να δουν τι είναι. Όταν η περιέργεια μεγαλώνει και φτάνει στο πικ της, τότε είναι η σωστή στιγμή. Δημιουργούμε την ανάγκη και μετά τους δίνουμε αυτό που ζητάνε. Όλα είναι πως το πλασάρεις!
Δεν θέλει βιασύνες και χρειάζεται υπομονή. Δεν είπα ούτε για μια στιγμή ότι θα είναι εύκολο. Ίσα ίσα που γνωρίζω πόσο δύσκολο θα είναι και πάντα θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Δεν είμαι όμως ούτε ο χρόνος αλλά ούτε και ο τόπος να το συζητάμε.
Ιδέες πέσανε πολλές και καλές. Πρέπει να ξεσκαρτάρουμε και να βάλουμε σε μια σειρά όλα τα δεδομένα που έχουμε μαζέψει.
Αν το θέλουμε όλοι μας αυτό να πετύχει και λειτουργήσουμε σαν μια γροθιά τότε θα είναι δύσκολο να χάσουμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε όλα τα δύσκολα που θα έρθουν και σίγουρα σωστά ενημερωμένοι ούτως ώστε να μπορούν οι απαντήσεις που θα δίνουμε να είναι βάσιμες και σταθερές! Αν ξέρεις τι λες και ξέρεις να το εξηγείς με απλό και κατανοητό τρόπο, δύσκολα ο άλλος θα σε κολλήσει στον τοίχο. Θέλει ετοιμολογία, επιχειρηματολογία και να πετάς το μπαλάκι με καλλιτεχνικό τρόπο. Να είστε σίγουροι και προετοιμασμένοι, όταν ξεκινήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα ΜΜΕ και κάθε καρυδιάς καρύδι. Πρέπει να είμαστε οδοστρωτήρας στο πέρασμά μας. Με όμορφο και σωστό τρόπο πάντα.
Μην πω άλλα.
Να έχετε μια υπέροχη μέρα και όμορφο Σ/Κ!!!