Η leupay συμετεχει στο AEOI / CRS απο το 2016, οπως ενημερωσε τους χρηστες.
Ομως, ξερουμε τι πληροφοριες θα καταθεσουν;
Ολες τις συνναλαγες; Μονο ποσο που υπαρχει στον λογαριασμο στισ 31 Δεκεμβριου 2016?
Ειναι λιγο στο φλου αυτο.
Εχετε δωσει ΑΦΜ στην leupay?
Μερικές πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες που θα ανταλλαγούν αυτόματα στο συγκεκριμένο μηχανισμό, και σχολιασμό μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο:
http://www.capital.gr/arthra/3202958/antallagi-pliroforion-metaxu-forologikon-arxonΟι πληροφορίες που γράφει στο άρθρο οτι θα ανταλλαγούν αυτόματα είναι:
1) Τόκοι
2) Μερίσματα
3) Έσοδα από ορισμένα ασφαλιστικά προϊόντα
4) Έσοδα από πωλήσεις χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων
5) Ενοίκια
6) Λοιπά έσοδα που προκύπτουν από παθητικά εισοδήματα
7) Υπόλοιπα λογαριασμών αρχής και τέλους έτουςΜερικά δικά μου σχόλια:1) Ο λογαρισμός στην leupay είναι (απ' όσο έχω καταλάβει...) άτοκος, οπότε δεν υπάρχει θέμα.
2) Η leupay θα στείλει πληροφορίες σχετικά με μερίσματα μόνο άν έχετε δηλώσει τον λογαρισμό αυτό για να λαμβάνετε μερίσματα από μετοχές που έχετε σε εισηγμένες ή μη εισιγμένες. Αν έχετε έσοδα από τέτοιες πηγές αλλά ΔΕΝ τα καταθέτουν απ' ευθείας στο λογαρισμό της leupay δεν θα γίνει καμία ανταλλαγή σχετικών στοιχείων.
3) Η λογική είναι όπως και στο 2). Αν δεν έχετε δηλώσει το λογαρισμό της leupay για να σας καταθέτουν κέρδη από ασφαλιστικά προϊόντα, δεν υπάρχει τίποπτα για ανταλλαγή.
4) Όπως και παραπάνω. Αν έχετε δώσει το λογαρισμό της leupay για να σας καταθέτει η χρηματιηριακή σας, έσοδα από πωλήσεις μετοχών, υπάρχουν στοιχεία για ανταλλαγή, διαφορετικά τίποτα.
5) Σας αφορά μόνο αν ο ενοικιαστής σας, σας καταθέτει το ενοίκιο στην leupay
6) Δεν μου έρχετε στο μυαλό παράδειγμα για "παθητικό εισόδημα" αλλά η λογική είναι ίδια με τα παραπάνω. Αν σας καταθέτουν το "παθητικό εισόδητα" στην leupay τότε υπάρχουν στοιχεία για ανταλλαγή, διαφορετικά τίποτα.
7) Αυτό είναι (κατα τη γνώμη μου) το ποιό σημαντικό! Επίσης είναι κάτι που μας αφορά όλους όσους έχουμε λογαρισμό στην leupay. Είναι όμως κάτι που μπορούμε να το ρυθμίσουμε μόνοι μας.1η Ιανουαρίου => υπόλοιπο λογαριασμού: 0 Ευρώ!!!!!
31η Δεκεμβρίου => υπόλοιπο λογαριασμού: 0 Ευρώ!!!!!
--------------------------------------------------
Πληροφορίες προς ανταλλαγή => 0 !!!!!!!!!!!!Η όλη ιστορία με τις ανταλλαγές πληροφορίες, τουλάχιστο σε αυτή τη φάση, προσπαθεί να πιάσει περιπτώσεις που υπάρχουν εισοδήματα οποιουδήποτε είδους, τα οποία δεν περνάνε από κανάλια που μπορεί να ελέγξει η τοπική φορολογική αρχή.
Έχεις για παράδειγμα ένα ακίνητο σε ξένη χώρα, και το ενοίκιο που παίρνεις το καταθέτεις στον λογαρισμό σου σε άλλη χώρα.
Έχεις μια εταιρία σε άλλη χώρα, πέρνεις μέρισμα και το καταθέτεις στο λογαρισμό σου σε άλλη χώρα.
Έχεις μετοχές σε ξένη χρηματιστηριακή και τα κέρδη που προκύπτουν από τις πωλήσεις, τα καταθέτεις σε λογαριασμό ξένης χώρας.
κτλ. κτλ. κτλ.
Τώρα, απ' ότι έχω καταλάβει, οι παραπάνω πληροφορίες είναι που ανταλλάσονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ !!!
Αν για οποιοδήποτε λόγο η τοπική φορολογική αρχή θέλει παραπάνω πληροφορίες, μπορεί να τις ζητήσει από την ξένη τράπεζα.
Δεν ανταλλάσονται με άλλα λόγιο ΟΛΕΣ οι κινήσεις του λογαρισμού αυτόματα, αλλά άν η φορολογική αρχή ζητήσει αντίγραφο κίνησης, μπορεί να πάρει. Έτσι άν "μπεις στο μάτι" της φορολογικής αρχής, ακόμα και αν το υπόλοιπο του λογαρισμού στην αρχή και το τέλος του χρόνου είναι 0 Ευρώ, μπορεί να ζητήσουν αναλυτικά τις κινήσεις σου και να δουν ότι στη διάρκεια του χόνου πέρασαν από το λογαριασμό ΧΧΧΧΧ Ευρώ και να ζητήσουν εξηγήσεις.
Αυτά....