Pages:
Author

Topic: 2021-2022 Türkiye Süper Ligi Ana Konu (Read 31365 times)

hero member
Activity: 1610
Merit: 774
Talisca'yı aldık dedik hala kendisi ortada yok. Duyduğuma göre Talisca'nın menajerinin Al-Nassr'dan 18 milyon dolar gibi bir alacağı varmış ve kulüp de bunu ödemeye sıcak bakmıyormuş. Eğer bu sorun çözülmezse belki de transfer bir anda yatacak. Sad Talisca'nın da eskisi gibi oynayıp oynamayacağı muamma tabi orası da var. Aston Villa'dan 31 yaşındaki stoper Diego Carlos ile anlaşmışız. 10 milyon euro civarı bir para vermişiz diye biliyorum. Bu yaştaki bir stoper için iyi mi kötü mü bilemiyorum nasıl oynayacağına bağlı.

Talisca’yı bir an önce bitirmek gerekiyor artık. Talisca sırf bu sebepten gelemezse taraftara vaad ettikleri büyük balık kaçmış olacak. Ancak bu tarz haberlerin bilerek yapıldığını düşünüyorum. Talisca Fenerbahçe’ye katkı verecektir çünkü adam prime döneminin istatistiklerini Arabistan’da sağlıyor zaten. Carlos ise muamma bence. Adama Wolves talip oldu. Vitor hoca şu an Wolves ile EPL’ye müthiş bir giriş yaptı. Yönetiminde iyi giden bir hocanın isteklerini yerine getirmek için elinden geleni yapacağını düşünürsek ve Wolves’ın bu transferde önde olduğunu düşünüyorum. Eğer bu iki transferde kaçarsa buyrun cenaze namazına.
legendary
Activity: 1946
Merit: 1762
Valla hocam talisca mümkünse gelmesin.Bu adam geldiği gibi yatar bana kalırsa umarım şaşırtır ama arabistandan gelen futbolcular genelde yatmaya meyilli futbolcular oluyor.Talisca'ya o kadar para vereceklerine Lyon'dan Cherki'yi alsınlar.Lyon oyuncularını satıyorken bunu değerlendirmemek aptallıktan başka bir şey değil.Hem genç hem yetenkli bir oyuncu ve önü açık.22 yaşında bu kadar ayak bileklerine hakim ve iyi çalım atabilen oyuncu hücum hattında fark yaratacaktır.Cengiz falan da gidecekken böyle bir oyuncu ilaç gibi gelir.

Evet benim de bir yandan çekindiğim konu bu aslında. Suudi Arabistan'daki performansı çok yanıltıcı olabilir çünkü Avrupa futbolu ile arada ciddi farklar var. En azından Türkiye geçmişine bakılarak belki iyi oynar diye umdum ama bakalım. Cherki takımdan ayrılmak üzereymiş bence de hücumcu alınacaksa düşünülebilir. Szymański eskisi kadar iyi oynamıyor. Stoper pozisyonuna Strahinja Pavlović düşünülüyormuş güzel transfer olur. Transfer dönemini iyi değerlendirmemiz lazım yoksa şampiyonluk çok zorlaşır bizim için.
legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
Talisca'yı aldık dedik hala kendisi ortada yok. Duyduğuma göre Talisca'nın menajerinin Al-Nassr'dan 18 milyon dolar gibi bir alacağı varmış ve kulüp de bunu ödemeye sıcak bakmıyormuş. Eğer bu sorun çözülmezse belki de transfer bir anda yatacak. Sad Talisca'nın da eskisi gibi oynayıp oynamayacağı muamma tabi orası da var. Aston Villa'dan 31 yaşındaki stoper Diego Carlos ile anlaşmışız. 10 milyon euro civarı bir para vermişiz diye biliyorum. Bu yaştaki bir stoper için iyi mi kötü mü bilemiyorum nasıl oynayacağına bağlı.
Valla hocam talisca mümkünse gelmesin.Bu adam geldiği gibi yatar bana kalırsa umarım şaşırtır ama arabistandan gelen futbolcular genelde yatmaya meyilli futbolcular oluyor.Talisca'ya o kadar para vereceklerine Lyon'dan Cherki'yi alsınlar.Lyon oyuncularını satıyorken bunu değerlendirmemek aptallıktan başka bir şey değil.Hem genç hem yetenkli bir oyuncu ve önü açık.22 yaşında bu kadar ayak bileklerine hakim ve iyi çalım atabilen oyuncu hücum hattında fark yaratacaktır.Cengiz falan da gidecekken böyle bir oyuncu ilaç gibi gelir.
legendary
January 20, 2025, 12:49:38 PM
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
January 20, 2025, 10:48:05 AM
Talisca transferi çözülse bile beklenen etkiyi vereceğini sanmıyorum, eski Talisca zannediyoruz ama kaç yıldır farklı bir ligde oynuyor ve yaşı da zamanının Talisca'sı değil. Şampiyonluk konusunda 2 takımı da eşit görüyorum bunun sebebi de fikstür.

Geçen günkü açıklamada transferlerin yapılacağı söylendi ve bu transferlerin takıma katkısı için uğraşıldığı söylendi ama henüz belirlenen bir isim yok. Acele etmeleri de iyi değil geç kalmaları da iyi değil. Takıma maksimum katkıyı verecek oyuncular olmalı yani şov amaçlı transfer dönemini geçeli çok oldu.

İş sadece Talisca'yı almakla çözülseydi çoktan getirmişlerdi. Fenerbahçe tüm maçlarını kazansa bile rakibi puan kaybetmedikçe bir şansı yok, bunu geçen sene de gördüler. Üst üste kaç maç kazandılar ama yetmedi. Bu sene yapmaları gereken tek şey baskıyı artırıp rakibi puan kaybına zorlamak. Sen kendi maçını kazanmaya bak, rakip hissetsin baskıyı. Eğer bir kere yenilirlerse puan farkı tek maça düşüyor. Bu da derbi galibiyetiyle puanları eşitlemek demek. İşleri zor ama imkansız değil. Biz neler neler gördük bu ligde.
hero member
Activity: 994
Merit: 772
January 20, 2025, 10:44:51 AM
Ben hala Galatasaray'ın %90 ihtimali, Fenerbahçe'nin %10 ihtimali olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe güven veren bir futbol oynamıyor, bunu çoğu kişide görüyor zaten. Dün Adana ile 11'e 11 oynasa berabere kalma ihtimalleri vardı.
Fenerbahçe daha Talisca transferini çözemedi, kaç aydır bu adamın peşindeler ve bu adam Aralık başından beri de antrenman yapmıyor.
Neyse izleyip göreceğiz bakalım, kısa zamanda belli olur her şey.

ali koç yönetiminin alışkanlığı olan, takımı güven veren futbol oynatmasa bile gerek saha dışı gerek transferlerle dikkat dağıtan stratejisinin son eseri talisca olacaktır. talisca'nın son durumu bence fenerbahçeye hiçbir katkı sağlamayacak. bu transferin istenmesinin en büyük sebebi insanların talisca'yı getirmenin büyük bir etki yaratacağına inandırılmasıdır.

şampiyonluk ihtimallerine ben de katılıyorum. en önemlisi şu anda iplerin galatasaray'ın elinde olması. yani şampiyonu belirleyecek olan galatasaray. eğer işler kötüye gider de fenerbahçe şampiyon olursa bu fenerbahçe çok iyi yönetildiği veya çok başarılı bir oyun sergilediği için değildir. suç, en yakın rakibine 6 puan fark atan galatasaray'da olacaktır.

Talisca transferi çözülse bile beklenen etkiyi vereceğini sanmıyorum, eski Talisca zannediyoruz ama kaç yıldır farklı bir ligde oynuyor ve yaşı da zamanının Talisca'sı değil. Şampiyonluk konusunda 2 takımı da eşit görüyorum bunun sebebi de fikstür.

Geçen günkü açıklamada transferlerin yapılacağı söylendi ve bu transferlerin takıma katkısı için uğraşıldığı söylendi ama henüz belirlenen bir isim yok. Acele etmeleri de iyi değil geç kalmaları da iyi değil. Takıma maksimum katkıyı verecek oyuncular olmalı yani şov amaçlı transfer dönemini geçeli çok oldu.
full member
Activity: 112
Merit: 181
January 20, 2025, 06:38:08 AM
Ben hala Galatasaray'ın %90 ihtimali, Fenerbahçe'nin %10 ihtimali olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe güven veren bir futbol oynamıyor, bunu çoğu kişide görüyor zaten. Dün Adana ile 11'e 11 oynasa berabere kalma ihtimalleri vardı.
Fenerbahçe daha Talisca transferini çözemedi, kaç aydır bu adamın peşindeler ve bu adam Aralık başından beri de antrenman yapmıyor.

ali koç yönetiminin alışkanlığı olan, takımı güven veren futbol oynatmasa bile gerek saha dışı gerek transferlerle dikkat dağıtan stratejisinin son eseri talisca olacaktır. talisca'nın son durumu bence fenerbahçeye hiçbir katkı sağlamayacak. bu transferin istenmesinin en büyük sebebi insanların talisca'yı getirmenin büyük bir etki yaratacağına inandırılmasıdır.

şampiyonluk ihtimallerine ben de katılıyorum. en önemlisi şu anda iplerin galatasaray'ın elinde olması. yani şampiyonu belirleyecek olan galatasaray. eğer işler kötüye gider de fenerbahçe şampiyon olursa bu fenerbahçe çok iyi yönetildiği veya çok başarılı bir oyun sergilediği için değildir. suç, en yakın rakibine 6 puan fark atan galatasaray'da olacaktır.

legendary
Activity: 1484
Merit: 1360
January 20, 2025, 05:26:44 AM
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
January 19, 2025, 05:36:00 PM
2 ay önceden şampiyonluğunu ilan eden taraftarlar vardı, puan farkı altıya indi. Lig uzun bir maratondur, birkaç maç takılanlar hemen geriye düşer. Üstüne bir de derbiler olunca büyük görünen puan farkları hızla kapanabilir. Şimdiye kadar iki takım da iyi gitti ama bir bu kadar daha maç yapacaklar. Elbette puan kayıpları olacaktır. Ve bu kayıplar üst üste geldiği zaman oyuncuların nasıl bir anda strese girdiğini görebiliyoruz.
legendary
January 19, 2025, 03:26:28 PM
Fenerbahçe ile Adana Demirspor maçlarında yine VAR olayları oldu. Demek ki yabancı VAR da çözüm değil. Son kararı verecek hakemlerle daha başarılı veya daha az başarılı maçlar yönetiliyor. Halil Umut Meler kolay kartlar çıkardı gördüğüm kadarıyla ama ADS’ye gösterdiği kırmızı kart yerindeydi. VAR’da Fenerbahçe’nin iptal edilen birinci golü bence goldü ama tabi hakemin kararı önemli olan. Kırmızı kart olmazsa berabere bitebilecek bir maçta kırmızı kart sonrası En Nesyri gecenin kahramanı oldu. Bu arada Cenk Tosun da güzel bir kafa golüne imza attı, net ikinciyi kaleci kurtardı. Çok az dakikada maksimum fayda oldu. Belki arada Dzeko dinlendirilip Cenk oynatılmalıdır.

Adana Demirspor'un kırmızı kartı doğru ise geçen hafta Dzeko'ya neden kırmızı verilmedi diye insanlar konuşur, kesinlikle kırmızı kart değil bu pozisyon, hee kırmızı derseniz geçen hafta Dzeko'da kırmızıdan atılmalıydı.
Bence iptal edilen goller doğru kararlar, hakem baktı golleri iptal etti bunu telafi etmek için direk kırmızıyı verdi Adana Demirspor'a.
Kırmızıyı yiyince rakip Fenerbahçe açıldı ve rahat kazandı maçı.
Doğru hocam, Dzekoya da kırmızı kart verilmeliydi. Orada da yanlış yaptılar. Ben birinci pozisyonda İrfan Can’a temas görmedim ama eğer temas ettiyse karar doğru tabi. Hakemin yanlış kararları maçın dengesini alt üst edebiliyor. Ben yine de kırmızının doğru olduğunu düşünüyorum. Çok tehlikeli bir basma biçimi bu şekilde basan kim olursa kırmızı yemeli.

Bence kart verilecekse bile sarı kart verilebilir çünkü kasıtlı bir müdahale yok Mert daha önce davranıyor ve ayağı altına giriyor, geçen hafta Dzeko'dan önce davranan oyuncu gibi. Düdükler küçük takımlara karşı çalınmamalı adaletli çalınmalı, her takıma doğrusu neyse o çalınmalı. Fenerbahçeye ve Galatasaray'a torpil geçilmemeli ki ligimiz bir yerlere gelsin.
İnşallah en kısa sürede yabancı orta hakemlerde görürüz ve ligin kalitesi daha da artar.
hero member
Activity: 868
Merit: 698
Enjoy 500% bonus + 70 FS
January 19, 2025, 03:14:21 PM
Fenerbahçe ile Adana Demirspor maçlarında yine VAR olayları oldu. Demek ki yabancı VAR da çözüm değil. Son kararı verecek hakemlerle daha başarılı veya daha az başarılı maçlar yönetiliyor. Halil Umut Meler kolay kartlar çıkardı gördüğüm kadarıyla ama ADS’ye gösterdiği kırmızı kart yerindeydi. VAR’da Fenerbahçe’nin iptal edilen birinci golü bence goldü ama tabi hakemin kararı önemli olan. Kırmızı kart olmazsa berabere bitebilecek bir maçta kırmızı kart sonrası En Nesyri gecenin kahramanı oldu. Bu arada Cenk Tosun da güzel bir kafa golüne imza attı, net ikinciyi kaleci kurtardı. Çok az dakikada maksimum fayda oldu. Belki arada Dzeko dinlendirilip Cenk oynatılmalıdır.

Adana Demirspor'un kırmızı kartı doğru ise geçen hafta Dzeko'ya neden kırmızı verilmedi diye insanlar konuşur, kesinlikle kırmızı kart değil bu pozisyon, hee kırmızı derseniz geçen hafta Dzeko'da kırmızıdan atılmalıydı.
Bence iptal edilen goller doğru kararlar, hakem baktı golleri iptal etti bunu telafi etmek için direk kırmızıyı verdi Adana Demirspor'a.
Doğru hocam, Dzekoya da kırmızı kart verilmeliydi. Orada da yanlış yaptılar. Ben birinci pozisyonda İrfan Can’a temas görmedim ama eğer temas ettiyse karar doğru tabi. Hakemin yanlış kararları maçın dengesini alt üst edebiliyor. Ben yine de kırmızının doğru olduğunu düşünüyorum. Çok tehlikeli bir basma biçimi bu şekilde basan kim olursa kırmızı yemeli.
legendary
January 19, 2025, 03:11:05 PM

hero member
Enjoy 500% bonus + 70 FS
January 19, 2025, 03:07:45 PM
hero member
Activity: 994
Merit: 772
January 18, 2025, 05:02:02 PM
Beşiktaş, Samsunspor karşısında uzun zamandır oynadığı en iyi oyunlarından birini oynadı. Samsunspor 10 kişi kaldıktan sonra maçın son bölümünden geriye yaslandı ve kontraataklarla şansını denedi. Hem Samsunspor hem Beşiktaş çok net fırsatlar kaçırdı. Musrati çok kötü bir maç çıkardı. Bence Beşiktaş’ın yeni oyun planında Musrati kesinlikle olmamalı. Takıma zararı katkısında daha fazla. Rafa Silva’nın kanat yerine merkez odaklı olması Beşiktaş’ın daha tehlikeli ataklar yapmasına sebep olacaktır. Solskjaer’in takıma yapacağı değişiklikler ile Beşiktaş ligin ikinci devresini kurtarabilir. Bugün kötü bir Beşiktaş yoktu sahada.

Evet bugün Beşiktaş iyi futbol oynadı ama 10 kişi kalmış rakibe karşı golü atabilseydi daha da iyi olacaktı. Pozisyon anlamında zengin bir maçtı ve 2 takım da galibiyet şansını yakaladı ama değerlendiremedi. Solskjaer’in takımın eksiklerini görmesi açısından iyi bir maç oldu bence çünkü Beşiktaş'ın oyunu ufak dokunuşlarla düzeleceği düşüncesindeyim. Solskjaer bunu başarabilirse çok farklı bir Beşiktaş izleyebiliriz.

Mert'in karşı karşıya çıkardığı pozisyon izlenmeye değer daha önceki maçlarda yaptığı gibi yine iyi performansını sürdürüyor. Eğer çok fazla puan kaybetmeseydi Beşiktaş zirveye ortak olabilirdi ama yine o şansı kaybettiler erkenden.
hero member
Activity: 1610
Merit: 774
January 18, 2025, 03:24:09 PM
Beşiktaş, Samsunspor karşısında uzun zamandır oynadığı en iyi oyunlarından birini oynadı. Samsunspor 10 kişi kaldıktan sonra maçın son bölümünden geriye yaslandı ve kontraataklarla şansını denedi. Hem Samsunspor hem Beşiktaş çok net fırsatlar kaçırdı. Musrati çok kötü bir maç çıkardı. Bence Beşiktaş’ın yeni oyun planında Musrati kesinlikle olmamalı. Takıma zararı katkısında daha fazla. Rafa Silva’nın kanat yerine merkez odaklı olması Beşiktaş’ın daha tehlikeli ataklar yapmasına sebep olacaktır. Solskjaer’in takıma yapacağı değişiklikler ile Beşiktaş ligin ikinci devresini kurtarabilir. Bugün kötü bir Beşiktaş yoktu sahada.
sr. member
Activity: 770
Merit: 442
January 18, 2025, 02:03:52 PM
Beşiktaş Samsunspor'u resmen elinden kaçırdı. Samsunspor'un gördüğü kırmızı kart sonrası baskısını daha da artırsa da Beşiktaş galibiyet golünü atamadı. Kağıt üzerinde zor maçtı belki ama ellerine güzel bir fırsat da geçmesine rağmen değerlendirememiş oldu.

Yarın da Fenerbahçe Adana Demirspor deplasmanında oynayacak. Rakibimiz ligden düşeceği çok net olan bir takım. Mourinho'nun takımı iyi hazırlayacağını ve rakibi küçümsemeden maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Galatasaray'ın puan kaybettiği bir haftayı iyi değerlendirmeliyiz.
Galatasaray puan kaybetmişken, Fenerbahçe bu haftayı güzel değerlendirmeli. Adana Demirspor zayıf bir takım ve bu takımı yenmek Fenerbahçe için zor olmamalı. Sürpriz bir puan kaybıyla Fenerbahçe’de yer yerinden oynar o zaman da Fenerbahçe için çok kaotik bir ortam olur. Beşiktaş’ın puan kaybına ise üzüldüm kırmızı kart gören rakibi yenmeliydi. Bir çok pozisyona da girdiler ama olmayınca olmuyor.
legendary
January 18, 2025, 01:54:12 PM
Beşiktaş Samsunspor'u resmen elinden kaçırdı. Samsunspor'un gördüğü kırmızı kart sonrası baskısını daha da artırsa da Beşiktaş galibiyet golünü atamadı. Kağıt üzerinde zor maçtı belki ama ellerine güzel bir fırsat da geçmesine rağmen değerlendirememiş oldu.

Yarın da Fenerbahçe Adana Demirspor deplasmanında oynayacak. Rakibimiz ligden düşeceği çok net olan bir takım. Mourinho'nun takımı iyi hazırlayacağını ve rakibi küçümsemeden maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Galatasaray'ın puan kaybettiği bir haftayı iyi değerlendirmeliyiz.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
January 18, 2025, 01:19:11 PM
Saha kenarı çekiminde net ofsayt belli oluyor ama medya yine algı çalışması yapıyor. Federasyonun pozisyonu yakın göstermek için oynama yaptığı veriler de ortada zaten adamların manipülasyonu ortaya çıktı. Hatayspor beleşten penaltıyla galibiyetten oldu.
Son maçlarda penaltı dışında gol atamayan Osimhen'in değeri düşmeye devam ediyor. Bir zamanlar 100 milyon olduğu söylenen oyuncuya 75 veren bile çıkmadı, bu gidişle sene sonunda 50'ye düşecek değeri. Umarım Galatasaray onu alır ve yıllarca ödeyemeyeceği bir borç yükünün altına girer. Hem gol atamayan hem dünya para eden kötü bir yatırım olur. Başka yerden bu uçuk teklifler gelmez zaten.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
January 18, 2025, 11:39:36 AM
Küçük takımları yendiği için görevde olan Okan Buruk ile avrupada başarı imkansızdır . Türkiyede Fenerbahçe biraz kıpırdansa Türkiye lig kupasını da kaptırabilir

Aslında zaman zaman Tottenham, Manchester United gibi büyük takımları da yenmeyi başardık ama genel olarak söylediğinize katılıyorum. Ancak bu Galatasaray'a özel bir şey de değil. Türk takımlarının kronik sorunu.  Smiley  Kendimi bildim bileli benzeri senaryolar izledim. Avrupa maçlarında takımlarımız saçma sapan takımlara karşı bile zorlanıp kaybedebiliyorlar. Bu da takımlarımızın Avrupa arenası için yeteri kadar kendini geliştiremediğini ortaya koyuyor.

Fenerbahçe konusuna gelirsek de bence Süper Lig'i bu sezon almaları çok zor. Biz dün Hatayspor'u ne kadar uğraşsak da yenemedik ve belki bu hafta sonucunda puan farkı da kapanabilir. Ancak uzun vadede ben Galatasaray kadar istikrar gösterebileceklerini sanmıyorum.

Bu arada dünkü maçta ofsayttan iptal olan bir golümüz bana güncel ofsayt kuralının ne kadar saçma olduğunu bir kez daha hatırlattı. Parmak ucu önde diye ofsayt mı olur? Tüm vücudun önde olması kuralına geçiş gündemdeydi ben destekliyorum.

hero member
Enjoy 500% bonus + 70 FS
January 17, 2025, 08:56:59 PM
Küçük takımları yendiği için görevde olan Okan Buruk ile avrupada başarı imkansızdır . Türkiyede Fenerbahçe biraz kıpırdansa Türkiye lig kupasını da kaptırabilir

Fenerbahçe’nin bu sene Türkiye’de ligi kazanması imkansız gibi bir şey. Artık Galatasaray farkı koymuş ki oynanan oyunlara baktığımızda da Fenerbahçe umut verecek bir şey yapmıyor. Fenerbahçe için sıkıntılı bu süreç. Bu sene de muhtemelen mayıs ayında Galatasaray’ın şampiyonluğunu göreceğiz. Okan hoca da bence son zamanlarda en iyi olan bir hoca. Türk olarak en umut verilen hocalardan bana kalırsa.
Pages:
Jump to: