Tam olarak bu yüzden çok seviyorum futbolu. Hakem şunu vermedi, bu hakem böyle yaptı, gs şöyle kollandı, fb şöyle ezildi, bjk'nin hakkı yendi falan derken hop kasımpaşa bütün dengeleri dağıtır. Sorunun TFF olduğuna, MHK olduğuna, verilmeyen kartlar olduğuna o kadar inanılmış ki, şuan gs dışında bir takım sezonu 10+ yenilgiyle falan kapatsa, hakkımız yendi diyecek yine yönetime laf edemeyecek taraftar grubu oluştu, böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor anlamıyorum.
Geçtiğimiz 2 sezonu şampiyon kapatan, 13. olan takımı alıp 2 kere ligi kaldırıp üstüne avruapda (berbat bir) united'ın üstüne ŞL tamamlayan adamı, sene başında geçen sene ki prag, bu sene ki bjk ve young boys maçlarından dolayı kovuyoduk biz, herkes istifa diye bağırıyodu maç sırasında, yönetim kovmadı sonuç bu oldu, ama taraftar baskısıyla adamı kovabilirdik, bizde kimseye eyvallah yok, vefa göstericem diye berbat oynamanın anlamı yok, şu sporu biraz eğlenelim diye izliyoruz, "ne kupa büyüklüğü ne başka bir şey" falan gibi romantizme girecek kafada değiliz, bizim ödediğimiz paralarla milyon eurolar alıyor bu topçular, o sponsorlar falan biz izliyoruz diye sponsor, o biletleri biz alıyoruz, o kombineleri biz alıyoruz, o atkıları formaları biz alıyoruz, elbette çıkıp yenecekler, yenemeyeceklerse o formayı giymeyecekler, bizde sistem böyle işliyor.
Sonra "yapı var" diyerek yapıya rağmen 99 puan adamı alıp gönderirseniz, böyle ahı kalır hocanın elbette, değil dünya devi antrenör, dünya yıldızlarını getirseniz , "ben varken şampiyon yapmazlar", veya "hakkımız yendi oynamıcaz" diye ağlayanlar olduğu sürece, oyuncularda "e iyi o zaman yapı varsa zaten yenemeyiz bak şampiyonda yapmayacaklarmış, çokta kasmayalım, hakem doğradı bizi der kurtarırız paçayı" der oynamaz. Bizde Icardi kendini tüm ülkeye sevdirdi, geçen sene bi 2 ay kötü oynadı diye bu sene yeni forvet bakalım diyodum ben, gerçi fena değil bu sene, Osimhene rağmen kadrodan kesik yemiyor, başka bir stile verdil, ama yinede atıyor gollerini.
Yani kısacası, "hakemden ötürü, tff'den ötürü, ondan bundan şundan ötürü" dediğiniz için, "oyuncularımız berbat, hoca çok yanlış kararlar alıyor, yönetim takım mühendisliği yapamıyor" diye bireysel eleştiri yapamadığınız sürece, daha çoooook yıldız takarız biz. Ne zaman önce kendini düzeltmeyle başlar, o zaman alır yürür bu takımlar.
not: büyükekşiye laf edilen dönemde, büyükekşi senesi, tek golle şampiyonluk kaçırdık biz, bir allahın kuluda çıkıp mhk tff vs falan diye ağlamadık, helal olsun dedik, ki keza daha yeni süper kupada 5-0 çakıp geçtiler bize, oyuncuların hepsi ayakta alkışladı, çekip gitmedi kimse, taraftardanda bi kişi tff mhk o bu falan demedi, hatta tam tersine o zaman beş yerken biz, bak büyükekşi gitti gs'nin forsu bitti deniyodu, şimdi yenince bi anda bu tff'de bizden oluverdi nasıl olduysa.