Babacım Talisca iyi oyuncu olabilir de hiç bir gözlemci ağımız yok mu bizim yav Güney Amerika yıldız potansiyelli oyuncu kaynıyor bizimkiler çer çöp dönüp dönüp aynı oyuncuları alıyorlar tamam Quaresma, Alex, Hagi, Sergen gibi efsanevi oyuncular dönüp dönüp gelsin de Nwakeme, Ozan Tufan falan Talisca ben karşıyım ya yaratıcı olun babacım Dortmund gibi parlat sat yoksa böyle maaşları ödeyemeden takımdan gönderilirsin
Sözde futbolcu bulmak için bir ekipleri var kulüplerin. Dönüp dolaşıp aynı isimlerin peşinden koşuyorlar. Bütçeleri var, genç ve yetenekli oyuncuyu en son ne zaman aldılar. Çok zorsa bu iş diğer kulüpler nasıl bulabiliyor onların yolunu izlesinler. Aynı oyuncular senelerdir konuşuluyor ve kulüpler peşinde koşuyor, ya performansları düşünce alıyorlar ya da belli bir yaşın üstüne çıktıklarında. Başka oyuncu yokmuş gibi, futbolcu araştırmak için kurulan ekipleri yokmuş gibi hareket etmeleri kulüplere zarar veriyor.
Talisca ligden gittiği zamandaki formuyla aynı olamaz. Sosyal medyada da birçok şey söylendi futboldan uzaklaştı şarkı vs. işleri için diye. Bu riski almaya değer mi başka oyuncu mu yok anlamıyorum. Eğer Fenerbahçe Talisca'yı alırsa umarım çok iyi performans gösterir ve medyada yapılan eleştiriler haksız çıkar ama çok fazla oyuncu var ve eğer transfer kesin olarak yapılacaksa daha potansiyelli oyuncular alınmalı. Başka bir ihtimal de genç, hala iyi oynayan yıldız transfer yapılmalı.
Sansasyon yaratılmazsa başkanlar nasıl ayakta kalacak ama. Tek dertleri bakın ben elimden geleni yaptım en iyi oyuncuları getirdim, en iyi teknik direktörleri getirdim demek. Bu nedenle herhangi bir başarısızlıktan daha kolay sıyrılmak için yapıyorlar böyle hamleleri. Sonuçta noluyor elinde işe yaramaz bir yıldızlar topluluğu olmuş oluyor. Fenerbahçe altyapıya önem veren kulüplerden biri ama ne yazık ki kulüpte Dortmund tarzında bir felsefe ve vizyon yok. Türkiye Liginin geneli böyle aslında. Vizyonsuzluk ligin seviye atlamasını engelliyor.
Gelelim Fenerbahçe’ye. Fenerbahçe’nin bel kemiği olan Ferdi’yi ne yapıp edip takımda tutmak varken, kanayan yara stoper mevkine takviye yapmak varken, yine popüler olanın peşinden gittiler. Batshuayi gönderdiler yerine ipi kopmuş dana gibi savrulan En Nesyri getirdiler. Üstüne yetmedi oturduğu yerden para kazandırdıkları Cenk’i kadroya dahil ettiler. Oyun planından dolayı geçen seneki Szymanski’den eser yok. Talisca ne işe yarayacak şimdi Allah aşkına. Real Madrid’in Mbappe’yi alıp sıçıp batırması olayına benzetiyorum ben bu transferi. Fenerbahçe bir şeyler yapmaya çalıştıkça daha fazla batıyor haberi yok.