Pages:
Author

Topic: Başımıza kötü bir şeyler gelirse bitcoin'lere ne olacak? - page 12. (Read 24423 times)

full member
Activity: 210
Merit: 100
Ben ölsem ailem her şeyimi çöpe atar.

Geçen ameliyata girecektim valideye ölürsem bu ürünlerin hepsini sat bak 110 bin TL değerinde hepsi dedim, hiç ilgilenemem valla atarım çöpe dedi. Cheesy

Biz giderken onları düşünüyoruz ama yok eski insanlar elinde sıcak para olacak illa işte... Tongue
newbie
Activity: 13
Merit: 0
Ölüm hak, miras helal.

Banka kasasında neyi nasıl yapacaklarına dair bilgileri içeren tüm evrakları ve gerekli şeyleri tutarım. Vefat edince, kasa varisler tarafından açılacak zaten.
full member
Activity: 209
Eğer kripto paralarınızın siz öldükten sonra sevdiklerinize güvenle ulaşmasını istiyorsanız kullanacağınız yöntem biraz karışık da olsa şöyle olmalı:

- Kullandığını her cüzdan için (Bitcoin, Litecoin, Ether, Etc vs. vs...) birer paper wallet yaratın. Private key'leri ve 12-24 kelimelik kelime bloklarını birer dosya haline getirin.
- Borsa hesaplarınıza ait kullanıcı adı ve şifreleri birer dosya haline getirin.
- 2FA aktive ederken, QR kodlarının ekran görüntüsünü ve güvenlik anahtarlarını ayrı ayrı dosyalara aktarın.

- Tüm bu kayıtları Veracrypt ya da Truecrypt ile oluşturacağınız 50-100MB'lık şifreli bir dosyanın içerisine saklayın ve dosyanın şifresiyle uygulamaya nasıl erişim sağlanacağını bir dokümana not edin.

O dokümanı sadece en güvendiğiniz 1 ya da 2 kişinin bilebileceği bir yere saklayın ya da birikiminiz çok büyükse bir avukata vasiyet olarak emanet edin.

benim de aklımı kurcalayan bir işti, şifrelediğiniz dosyada şifrenin bir kısmı olarak da sadece size yakın birkaç kişinin bildiği bir isim yada numarayı da eklemesi gerektiğini yazarak dökümanı ele geçiren alakasız birinin kasayı boşaltmasını önleyebiliriz  Smiley
full member
Activity: 252
Bilgileri bir yere saklamak ve cok yakin dostlarina soylemek en mantiklisi bence onlar gerekeni yapacaktir
member
Activity: 207
Merit: 10
...Our goal is being human in the world...
Toto fikri güzelmiş 😃  Yine de benim tercihim çok güvendiğim birisiyle paylaşmak olurdu. Günümüz mirası ne de olsa.
hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Eğer kripto paralarınızın siz öldükten sonra sevdiklerinize güvenle ulaşmasını istiyorsanız kullanacağınız yöntem biraz karışık da olsa şöyle olmalı:

- Kullandığını her cüzdan için (Bitcoin, Litecoin, Ether, Etc vs. vs...) birer paper wallet yaratın. Private key'leri ve 12-24 kelimelik kelime bloklarını birer dosya haline getirin.
- Borsa hesaplarınıza ait kullanıcı adı ve şifreleri birer dosya haline getirin.
- 2FA aktive ederken, QR kodlarının ekran görüntüsünü ve güvenlik anahtarlarını ayrı ayrı dosyalara aktarın.

- Tüm bu kayıtları Veracrypt ya da Truecrypt ile oluşturacağınız 50-100MB'lık şifreli bir dosyanın içerisine saklayın ve dosyanın şifresiyle uygulamaya nasıl erişim sağlanacağını bir dokümana not edin.

O dokümanı sadece en güvendiğiniz 1 ya da 2 kişinin bilebileceği bir yere saklayın ya da birikiminiz çok büyükse bir avukata vasiyet olarak emanet edin.
member
Activity: 74
Köy sandıgına gider diye tahmin ediyorum Grin
legendary
Activity: 952
Merit: 1006
ölmüş gitmişim gerisi beni ilgilendirmez ben nasıl hesap vereceğime bakarım arkadaş.bitcoini düşünecek halimizmi olur
newbie
Activity: 14
Totonuza cüzdan şifrenizi veya privkey' inizi dövme yaptırın. (Priv key sığdıracak göt bende yok). En mantıklı çözüm bu olur. Güvendiğiniz birilerine de tembihleyin "Ölürsem beni sen yıka" diyin. Bu şekilde işinizi garantiye almış olursunuz.

Ben herkesin elini kolunu sallayarak giremeyeceği bir mekanımda gizli bir yere bu bilgileri yazdım. Ölürsem birileri ne yapacağını biliyor. Çünkü kendim için yatırım yapmıyorum.

Grin Grin Grin

İşte yıkama işlemini akraba yapmazda mefta yıkayıcısı  necati abi yaparsa code alır garip o zengin olur Grin
hero member
Activity: 661
Merit: 509
allah korusun bana bır sey olsa benımkıler ucar gider ama gene de aslında site sifrelerı falan miras bırakmak lazım bırılerıne Smiley
facebook hesabına vasi özelliği eklendi, birisine bırakabiliyorsunuz hesabı. yetki veriliyor vs size.
belli başlı şeyleri yapabiliyorsunuz. Siz de bir kağıda lastpass vs gibi şifrelerin olduğu uygulamanın masterkey'ini yazıp bırakın.
full member
Activity: 154
Eger yakında öleceğinizi hissediyorsanız satın kiralayın bir araba içine çikolata doldurun eski mahalleleri gezin ordaki çoçuklarla sohbet edin ve onlara çikolata verin. Gidin bir kenar mahalleye erzak alın kapıya koyun sonra zile basıp gidin inan içiniz daha huzur dolu ölürsünüz. benim en büyük hayalimdir maddi durumum olsun bir avukat noterli ve yasal ne gerekiyorsa anlasma yaptırırım ben ölürsem bile onu bu yapar. Bu dünyada çoçukların mutlu olması kadar güzel bir şey yok.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
allah korusun bana bır sey olsa benımkıler ucar gider ama gene de aslında site sifrelerı falan miras bırakmak lazım bırılerıne Smiley
sr. member
Activity: 288
Merit: 250
Bir not defterine gerekli bilgileri yazabilir bu not defterini, bir bankanın kasasına koyabilirsiniz. ölüp kaldığınızda miras hakkı olan kişilere bu kasa geçecektir. not defterine nasıl pay edileceğini yazarsınız. Tabi bunu yapacak kişinin baya bir btc si olması lazım Smiley
sr. member
Activity: 476
Diyelim bitkisel hayata girdik, arkadaşımız ya da yakınımız çelik kasadaki private key'e ulaşıyor. Ancak muhtemel bir bölünme & güncelleme sırasında eylemsizlik nedeniyle btclerimiz çöp oluyor Cheesy Değersiz bir kağıt için bitkisel hayatta olan şahsımıza işkence yapmaz mı Cheesy
full member
Activity: 210
Mirasçılar varsa ve bitcoin olduğu hakkında bilgileri varsa paylaşırlar artık 😀
member
Activity: 70
Türkiye için bir miras protokolü üstünde düşünmüştüm bir ara private keyin yarısını mirasçıya diğer yarısını ise bir kuruma verme üstüneydi sistem. kuruma bunun yanında miras protokolünü aktif etmesini sağlamak için kimlik numaranızı ve yasal mirasçınızı doğrulamayı sağlayan bir kodu da vermeniz lazım. Mirasçınız ölüm belgeniz ve kendindeki kod ile (private key değil) kuruma başvurduğunda kurum ölüm belgesini teyit ettikten sonra private keyin kendindeki yarısını verebilir. Kimse ölmeden miras vermek istemez sanırım. Cheesy

Eğer kimlik numarasına ait ölüm belgelerine dijital bir veritabanından ulaşılabiliyor olsa bir smart kontrat yazarak daha basit hale de getirilebilir protokol.
hero member
Activity: 896
Merit: 519
Sen öldükten sonra bitcoinlere ne olacağını niye düşünüyorsun ki? Zaten ölmüşsün düşünemessin.

Bilmem farkında mısın ölmeden önce düşünüyorum bundan dolayı sormuştum. Bunun haricinde felsefe yapacak olursam bizler yaşayan ölüleriz şu anda düşünmemem gerekirken düşünüyorum. Çokta kafaya taktığımdan önemsediğim için değil ama işte her şeyi düşünmek doğamızda var. Elimde var mı yoktur altcoin var ama düşünsene 100, 1000 btc gibi büyük miktarda bitcoin bulundursan gerçekten düşünmez misin? Miras bırakırsın veya yardım kuruluşlarına bağışlarsın, dünyadan gidiyoruz diye oldu olacak bomba yapayım kritik yerlere yerleştireyim öldüğüm zaman otomatik olarak patlamaya ayarlayayım.  Grin Ben gidiyorum dünyada benimle birlikte ölsün mü! Bizler geçiciyiz baki kalan yaşamın kendisi ve her insanın asıl katkısı yaşamın kendisinedir.
sr. member
Activity: 546
Valla hayatımı kaybettiğimde elimdeki bitcoinlerin çöp olma ihtimali yok  Grin kardeşlerim duruma benden daha fazla hakim onlar kendi aralarında bölüşür tüm payı.Tabi bu kadar fazla dert edecek bir birikimim yok yani çöp olsada çok büyük bir sorun doğurmazdı  Grin
sr. member
Activity: 350
Presale Starts on 30th of November
Sen öldükten sonra bitcoinlere ne olacağını niye düşünüyorsun ki? Zaten ölmüşsün düşünemessin.
newbie
Activity: 7
miras... tabii onemli.
öldükten sonra ailene ,cocuklarına yada yakınına devretmek gerekli dimi?
ama bu kadar anonim bir yapıda miras sorunu nasıl çözülebilir.? Belki blockchain içinde bir yapı eklenip wallet a bana birşey olursa (wallet nasıl anlayacak orasını bilemedim Smiley) varislerim su adres sahipleridir  şeklinde bir smart contract eklenebilir mi?
Yada  "x sure içinde wallet üzerinde hareket olmazsa tum btc leri su adrese gonder " şeklinde bir emir girilse sanki miras olayı çözülebilir mi?
Pages:
Jump to: