Pages:
Author

Topic: Başımıza kötü bir şeyler gelirse bitcoin'lere ne olacak? - page 6. (Read 24423 times)

member
Activity: 220
Merit: 10
başımıza bişey gelirse kimseye cüzdan adresimizi vede şifremizi vermediyse o bitcoinler tarih olacak malesef
newbie
Activity: 59
Merit: 0
miras hukukuna bu tarz bir şeyler eklenecek diye bilgim var. interaktif miras gibi
newbie
Activity: 28
kim vurduya gidiyor galiba
newbie
Activity: 12
Herşey insanlar için, her an herşey olabilir. Önlemlerimizi almalı , arkamızdan gelenleri düşünmeliyiz. Ama şunuda hiç bir zaman unutmamak lazım: Sonunu düşünen kahraman olamaz !
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
sadece sifre ve seed'leri saklamak her zaman cok ise yaramayabilir...

söyle bisey düsünüyorum, hala yapmadim... niyetim var ama:

her coin icin ayri ayri...
coin adresi, cüzdan bilgileri, sifreler, seed - yani oradaki tutara ulasilabilecek bilgiler...
ayrica o coin'in hangi borsada islem gördügünü ve o borsanin giris bilgileri (deposit nasil yapilir vs...)
borsadan alinacak bitcoinlarin paraya cevrilmesi icin türk borsanin bilgileri
bitcoin olarak türk borsasina aktarilabilir duruma gelinmesi yeterlidir, gerisi hesaba gönderme olacak zaten...

ha, bu arada bilgisi olan bir borsa iflas etmis olabilir, piyasadan cekilmis olabilir... böyle bir duruma karsi:

bu forumun giris bilgileri... en kötü, bu foruma girip detayli bilgi alinabilir...

zor isler bunlar..
full member
Activity: 840
Merit: 111
Bütün cüdanların private key ve karekodu ile yazıcıdan çıktısını aldım duvarda asılı duran bir tablonun arkasına sakladım ve 2 tane de şifreli .rar dosyalarını flash bellelerle koydum
Nasıl çüzdan açılır? nasıl transfer yapılır? nasıl private key ile cüzdana erişilir? Bunları video çektim ve flash beleklerin içinde.
Ailemden sadece erkek kardeşim bu işi yapabilir ona da zaten öğretmeye çalıştım ama kafası bu tür şeylere basmıyor maalesef.
O yüzden ayrıntılı videolar çektim.

Umalım da tüm bunlara gerek kalmaz.
legendary
Activity: 950
Merit: 1000
Ben güzel bir dosya yapıp bankanın birindeki kiralık kasalara koymanızı tavsiye ederim.
Ölürseniz o dosyada açıklayıcı yöntemler yazdıysanız ailenizden kafası çalışan birisi mutlaka çıkıp işlemleri gerçekleştirir.
paralar miras olarak kalır.
Bunun için mekanik cüzdan kullanıyorsanız o cüzdanı da kasaya koymak lazım sanırım Smiley
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Başınıza iyi şeler geldiğinde sorumluluk sizde olduğu gibi kötü şeyler geldiğinde de sorumluluk yine sizde. Sizin adınıza bu durumu düşünüp gözetecek, gerektiği durumlarda gereken aksiyonları almaya yarayan bir mekanizma yok. Ama güzel bir fikirmiş. Bitcoinleri kendi bünyesine almadan önceden belirlenen bir süre hareket olmadığında tercih ettiğiniz başka bir adrese yönlendiren bir servis kurulabilir. Neden olmasın? Sistemin neresinden tutsanız bir fırsat var...
member
Activity: 294
Borderless for People, Frictionless for Banks
Bir kagida tum bilgileri yazar saklarim bi kenarda olur da bana bir sey olursa sonra ailemin eline gecer en azindan:)
member
Activity: 588
$CYBERCASH METAVERSE
Eskiden olsa boşa giderdi benim tüm kripto para birikimim ama artık ulusal basında bu kadar yer bulmasıyla birlikte ailem bana bu işleri sormaya başladı ben de anladığım kadarıyla anlattım kardeşim cüzdanımı açmayı öğrendi başıma bir şey gelirse gerisini halleder.Umarım tüm bunlara gerek kalmaz. Smiley
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
Ailenizden birine yaptığın her şeyi öğretmelisin
full member
Activity: 392
Merit: 101
böyle durumlarda ne yazık ki %90 n o paralara ulaşılamaz oluyor hocam.
full member
Activity: 314
Merit: 101
kayda deger bir miktar varsa cuzdanda onu korumanin da onlemini alir insanlar. tabiki yedekleyip yakinlarla paylasmak en dogru yol
member
Activity: 756
Merit: 16
Boşa gidecek başka nolcakti ki Bitcoin cüzdanları zaten çok fazla karisik bu yüzden büyük ihtimalle boşa gider
member
Activity: 280
her zaman derim bir miktar btc yi ya pvt alabildiğiniz bir cüzdanda tutup annenize babanıza ya da cüzdanınızın içine saklayın (cüzdanın içi riskli olabilir başkası da haberdardır btc den)

ya da ablanıza kardeşinize mail mesaj atın ve kaybetmesin ve açmasın o maili.
newbie
Activity: 32
Ben aileme verdim seedimin kopyasini. Oldugum zaman corba parasi cikar.
newbie
Activity: 28
Aahh ahh parası olan tedbirini alıyor olmayan benim gibi bakıyor.😛
newbie
Activity: 3
Ekran kaydı yapıp,adım adım açıklamalarla anlattığım bir video çekip external diske kaydederim. Ama çocuğum olunca. Şimdi ölsem çöp olsun,sefasını ben süremedim daha kimse sürmesin  Cheesy
newbie
Activity: 22
Yabancı borsalardaki paralar yalan olur. Gerçi ölmüşüz hala para düşünüyoz. Geçmeyecek öbür dünyada nede olsa.
full member
Activity: 230
Merit: 100
Bu konu benimde aklıma geldi ..Ben şöyle düşündüm bütün şifrelerimi bir yere yazıp onuda en yakınıma söylerimki bana birşey olursa btc değerlendirsinler..Bu arada ALLAH korusun kimsenin başına birşey gelmesin..
Pages:
Jump to: