Pages:
Author

Topic: Başımıza kötü bir şeyler gelirse bitcoin'lere ne olacak? - page 5. (Read 24423 times)

member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
Şuan çoğu kişinin yedek bir planı olmadığını düşünüyorum ama bu konu üzerine kesinlikle mesai harcanmalı. Belki servet niteliğinde büyük miktarlar crypto olarak muhafaza ediliyor ve Allah göstermesin kişinin başına birşey gelse cryptolar hangi borsalarda, cüzdanlarda tutuluyor ve bunların şifreleri kullanıcı adları neler, eğer kişinin eşi çocuğu bunları bilmiyorsa bu paralar maalesef sonsuza kadar ulaşılmaz olacak. Gerçekten de korkutucu bir senaryo.
newbie
Activity: 34
Merit: 0
Kullandığın tüm borsa, wallet şifreleri, 2FA kurtarma kodları, mail hesap bilgileri evin içindeki kilitli bir dolaba koyulur ve ailene başıma birşey gelirse buraya bakın denilebilir. Hatta daha da ileriye gidip her borsa girişinin nasıl yapıldığının, alım-satım olayının, kripto parayı nakite çevirme olayını video olarak kayıt edebilirsin.
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
ben hanıma yeterli seviyede coin piyasasını öğrettim şifrelerim ve gerekli dökümanları eski usul bi kara kaplı deftere birde flash a yedekleyip sadece ikimizin bildiği biyere sakladım, sonra Türk borsalarında hanıma hesap açtım olurda bana bişey olursa kimseden yardım istemeden Türk borsalarına aktar sat dedim  Cheesy
Tabi ikimiz aynı anda gidersek çocukta çok küçük Angry biraz daha düşünmeliyim sanırım  Cheesy
güzel ve kasvetli bir konu imiş Cheesy
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Valla ben hanımla ikimizin ortak kasasına bir adet sifreli flash içine attigim private key ile koydum. Birimize bisey olursa diğeri ikimize bisey olursa ne olursa olsun Smiley
newbie
Activity: 4
Şimdilik ölmeyecekmiş gibi kazanma derdindeyim, kazandıktan sonra size yetişmeye çalışırım ben de elimdekilerin ne olacağını düşünürüm, ya da tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok sizi sürekli takip etmem gerek  Grin
sr. member
Activity: 968
Merit: 250
Ben yok olduktan sonra kimin yiyip yiyemeceği çok önemli değil esasında . Zaten sıkıntı hafıza kaybında olacaktır . Smiley
newbie
Activity: 51
Ben çevremdeki kişilere bu işi öğretmeye çalışıyorum ve birçok kişiye gerekli bilgileri verdim.Private keyimi özel bi yerde sakladım ve benle beraber 2 kişi bunu biliyor başıma birşey geldiği takdirde bu kodu kullarak hesabımdaki parayı çekebilir.Yardım kuruluşuna veya ihtiyacı olan birine vermesini söylerim öncesinden.
member
Activity: 406
Merit: 12
Deneme için aldığım ufak miktar bitcoin dışında bitcoinim yok ama ileride alırsam aileden birilerine anlatmak şart. Biz sonsuzluğa giderken bitcoinlerin de bizimle sonsuzluğa gitmesine gerek yok. O yüzden private key ve seed kelimelerini güvenilir yerlere saklayıp, en az 1 kişiye anlatmak lazım nedir diye.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Evet benimde aklıma geldi ölürkende filmlerdeki gibi private key fısıldanmazki insanın kulağına Smiley . En güzeli güvendiğin bir arkadaşına anlatacaksın neyse ki benim teknoloji bağımlısı küçük bir kuzenim var anlatırım 2 dakikada öğrenir . Umarım parayı bilgisayar parçalarına gömmez Smiley 
member
Activity: 322
Merit: 16
Eğer ki herhangi bir yerde bilgilerimizi paylasmadiysak bu arkadaşımız ailemizden birisi filan degilse cüzdanları kendi halinde yıllarca kalacaktır. Kimse elleyemez birşey de olmaz.
member
Activity: 434
Merit: 16
Hocam yukarda arkadaşında dediği gibi bir kağıt cüzdan bırakın kafi. Eğer zaten çekilmeye değer bir miktar ise kağıdın yeni sahibi onu her türlü çeker. Cheesy Haa yok değilse de zaten çok önemli bir mevzu değildir. Koyver gitsin. Ama tabi bir şekilde o cüzdanı ulaşılabilir bırakmak en güzeli.
jr. member
Activity: 140
Merit: 1
Varsa abiniz/ablanız/eşiniz/dostunuz, ne şekilde bozulup nasıl nakite çevrilebileceğii ayrıntılı bir şekilde anlatın. Gerekirse not yazın veya video çekin. Private keylerin yedekleri olsun ama dikkatli olun, bu yedekler başkalarının eline geçmesin.
sr. member
Activity: 728
Merit: 264
Bu tür bir durumla ilgili ethereumun smart contrat desteğiyle hazırlanmış bir proje vardı geçtiğimiz yıl başlayan. MyWish (WISH koduyla borsalarda işlem görüyor) https://mywish.io/ kısacası başınıza bir iş geldiğinde, sizden bir müddet haber alınamadığında veya priv key kaybetmeniz durumunda elektronik cüzdanınızdaki meblağların -eşiniz olur ailenizden birisi olur yada yakın arkadaşınız olur bunu biz belirliyoruz- başka bir elektronik cüzdana transfer edilebilmesine imkan sağlıyor. çeşitli özelliklerde kontratlar var ve kontratınızı kendiniz yaratıyor geçerlilik süresini belirtiyorsunuz.  Kontratın geçerlilik süresi dolmadan iptal edebilme imkanınızda var. Projenin platormu üzerinden hepsi ayarlanabiliyor.
newbie
Activity: 38
Bütün şifrelerimi varlığımı bilen birkaç kişi var, onlara çok güveniyorum herhangi bişey yaparsalar da yabancıya gitmedi diye üzülmem. Şifrelerimi değişik şekilde saklıyorum
newbie
Activity: 4
Başımıza bir şey geldikten sonra çok önemi yok onun  Cheesy
legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
kim vurduya gidiyor galiba

Çok mu uğraştınız 6 aylık konuyu yukarı çekmek - yukarı çekerken dört kelimelik saçma sapan bşr post atmak - için? Cheesy
Bütün bilgilerinizi asla kendinize saklamayın, tanıdığınız güvendiğiniz birileri etrafınızda olsun ve mutlaka onlara yolu göstermiş olun. Birkaç yıl sonra toprağın altına gömülü hazineler gibi eski ikinci el hddler aranmaya başlanacak Smiley
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
böyle durumlar için tedbirli olmakta fayda var. tüm giriş bilgilerini ve private keyleri öncelikle bir diske kaydedip yakınlarına bildirmek gerekir diye düşünüyorum.
newbie
Activity: 168
bana birşey olursa napsınlar bitcoini ethereumu  Grin şaka bir yana gerçekden güzel konu açmışsın benim bilgilerim pc de kayıtlı yakın arkadaşlarım gerisini halleder diye düşünüyorum  Smiley
member
Activity: 714
Merit: 82
kriptolara düzenleme gelirse miras bile bırakılabilir. dert ettiğiniz şeye bakın. sonsuza kadar böyle kalacak değil kriptolar.

bu arada mew cüzdanları çok uzun bir süre işlem yapılmazsa. paranız vakıfa gidiyor diye biliyorum.
member
Activity: 448
Merit: 33
Bu konu benimde aklıma takılmıştı. Ve tüm cüzdan adreslerimi şifrelerimi bir kağıda not edip saklama kararı aldım. Birde cüzdandaki coinleri nasıl nakite çevirebiliriz, bunu anlatan bir not ilave etmeyi de unutmadım. Hiç olmazsa bizden sonrakilere miras kalsın Smiley
Pages:
Jump to: