Pages:
Author

Topic: Başımıza kötü bir şeyler gelirse bitcoin'lere ne olacak? - page 3. (Read 24423 times)

member
Activity: 532
Merit: 29
Bu işlerden anlama kapasitesine sahip ve çok güvendiğiniz birini bilgilendirmek lazım. Kardeş olur, kuzen olur, hanım olur. Bir şekilde biri daha bilmeli.

Diğer bir çözüm ise eve bir kasa alıp içine tüm ayrıntısına kadar şifrelerle beraber saklamak. Yalnız bunun astarı yüzünden daha pahalıya geliyor. Muhtemelen yeni nesil kasalardan almaya kalksak kripto para saklamayı bırak, o kadar parayı verince üstüne borçlu çıkarız. Hanıma ya da kardeşe söylemek iyidir.
member
Activity: 630
Merit: 37
muhtemelen ben şu an ölürsem tüm mal varlığım cüzdanımda sonsuza dek kullanılmadan kalacak kayıp bitcoinler misali onun dışında borsada olan paralarım zaten borsaya yarayacak kısaca umarım kısa vadede ölmem Cheesy
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Kayda değer tek yatırımım ledger wallet içerisinde oğlum için bekliyor. Bu soru aklıma her geldiğinde eşime en yakın zamanda nasıl kullanılacağını anlatmalıyım diyor ve sonra unutuyorum. Aileden birisinin muhakkak bu tip yatırımlara sizden sonra ulaşabilmesi gerekli. Tabi güvenilir bir aile ferdi olmalı Smiley
member
Activity: 462
Merit: 10
Buna benzer zaten yüzlerce olay var elbette çöpe gider. Çünkü cüzdanımızda ise keyimizi bilen yok borsada ise şifremizi bilen yok bu durumda yok olup gider. Satoshi nakamoto nun olduğu iddaa edilen cüzdan örneğin içinde 1 milyon bitcoin var ama kaç yıldır olduğu gibi duruyor
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Sanırım kazanç miktarı artıkça insanlar bu sorunun cevabını daha çok araştırmaya başlıyorlar. Mesela birkaç yüz dolarlık yatırımı olan kişi, "benden sonra kripto paralarıma ne olacak?" diye düşünmezken, birkaç bin dolar yatırmış olanlar düşünüyorlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayıp bunları takmayanlar da vardır elbette!

Aynı durum bankadaki mevduatlar için geçerli değil. Çünkü onlar zaten yasal mirasçılara devlet eliyle bölüştürülüyor. Herhangi bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Kriptolarda ise gizlilik olduğu için; ancak borsa şifresinin ya da private key'in bir akrabaya verilmiş olması gerekiyor. Benzer durum, maddi olmayan varlıklar (sosyal medya hesapları) için de geçerli.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
tarihe karışacak tabiki şifreleri başka birileri bilmiyorsa.
newbie
Activity: 229
Tamamen sağlama almak imkansız. Şimdilik kağıt cüzdanlarla yedeklerle çözmeye çalışıyoruz, ilerde çok daha fazla kişi öğrendikçe bunun da çaresi bulunacak

Yorumunuza katiliyorum.Cozumu illa bulunur.
newbie
Activity: 98
Tamamen sağlama almak imkansız. Şimdilik kağıt cüzdanlarla yedeklerle çözmeye çalışıyoruz, ilerde çok daha fazla kişi öğrendikçe bunun da çaresi bulunacak
member
Activity: 322
Merit: 12
Orada kendi haline kalir. Belki ileride cüzdanlarimiza erismeye baslarlarsa o zaman içini boşaltırlar. Başka türlü kalır öyle
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Bu işi tek kişi yapmadığım için bana birşey olması durumunda güvendiğim kişi ( beraber iş yaptığım kişi ) payı gereken yerlere iletecektir. O yüzden fazla bir derdim yok bu konuda   
full member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
Olmayan bitcoine ne olabilir ki fakiriz kardeş fakir
newbie
Activity: 98
açıkcası bu konuyu okuyunca bende kendi kendime dedim bitcoinler ne olacak diye neden boşa gitsin ki bence aile içinde birileriyle bazı bilgiler paylaşılabilir diye düşünüyorum, yada nebileyim belki de kazandıkça tl ye çevrilerek bankaya konulmalı  falan. Sad
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
Her şeyi şifreleri nasıl alınıp satılacağını borsa şifrelerinin hepsini banka kartlarını yazdım bir kağıda verdim anneme bana bir şey olursa bozdur bozdur harca dedim.  Grin
member
Activity: 294
Merit: 10
Arkadasim bu nasil bir kafadir Smiley Biraz abartmissin bence , yani çok yüksek miktarlarda bulunan bitcoinin varsa bozdur banka hesabina koy , maden öleceğini hissediyorsun bence bunu yapmalisin Smiley

Olecegimizi hissetmek de garip birşey aslında. Ayrıca zaten öleceğini hissetmişsin neden bankaya koyuyorsun al o parayı ye iç. Bu kadar emeğin ile baskasi mi Sefa sürsün.
newbie
Activity: 238
Arkadasim bu nasil bir kafadir Smiley Biraz abartmissin bence , yani çok yüksek miktarlarda bulunan bitcoinin varsa bozdur banka hesabina koy , maden öleceğini hissediyorsun bence bunu yapmalisin Smiley
newbie
Activity: 112
ikinci bi yüz tanımlatılmalı kesinlikle
full member
Activity: 170
Merit: 108
zamanında bir websitesi hazırlamıştım sırf bu iş için. orjinali "dead man's switch" diye geçiyor.
https://www.deadmansswitch.net/
https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_man%27s_switch

Sizin hayatta olup cevap verip vermediğinize bakıyor ve eğer cevap gelmezse (mesela 3 ay boyunca) önceden hazırladığınız bir emaili istediğiniz kişiye gönderiyor.

Gmail'in böyle bir özelliği var ama şimdi aklıma düştü. Verilen tüm bilgiler şifrelenip saklanır ve kimse ile paylaşılmaz.
Tabii ki private key'i veya seed'i vermenizi beklemem ama mesela paper wallet veya trezor'un yerini, şifresini ve yönlendirmeyi geleceğe gönderebilirsiniz.

Yapsam kullanan olur mu?
jr. member
Activity: 84
Miktarı az ya da çok ailenizin bundan haberdar olması gerekir. Private key id ve şifreler bırakmak gerekir diye düşünüyorum
newbie
Activity: 168
Yüklü miktarda varsa vasiyet bırakmak en mantıklısı.
jr. member
Activity: 630
Bunu dert etmeye gerek yok. Yazin private keyleri cuzdan numaralarini, borsa sifrelerini bir kenarda dursun. Bisey olursa arkada biraktiklariniz degerlendirilir. Ama istemiyodanizda blockchain dunyadinda basibos kalabilir 😉
Pages:
Jump to: