Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που στηρίζεις είναι μια φθηνή εικασία. Το ότι πιστεύεις πως το κάνουν γιατί από πίσω γίνονται βρώμικα παιχνίδια, όταν παραθέτουν φανερά τα επιχειρήματα υπέρ των sidechains / lightning και κατά των giant blocks μού δείχνει πως σε πείθουν γενικολογίες και όχι τα hard facts.
Φθηνη εικασια ειναι και η πατατα στο taproot ? Εφτασε ο θεος Adam να μιλαει για censor στις συναλλαγες , ο ανθρωπος που πιστευει στην ελευθερια του λογου και αλλες αρλουμπες . Αρχισαν να πεφτουν πολλοι πανω στον κωδικα πλεον , ευτυχως ο satoshi ηταν διανοια και δε μπορουν να κανουν κατι εκει . Δεν εγγυωμαι για το τι θα συμβει στην ομαδικη δουλεια του core . Ο καιρος θα δειξει .
Κοίτα μια ωραία θεωρία συνωμοσίας που μπορώ να σκεφτώ κι εγώ: η Mastercard έχει καταλάβει πως το bitcoin είναι αναπόφευκτο να πετύχει, και έχει αγοράσει ένα σκασμό bitcoins στην άκρη. Το ίδιο και η blockstream. Συνεπώς κάνουν funding για να παραμείνει βιώσιμο και να έχουν κίνητρο να συνεχίζουν οι developers.
Φοβερη θεωρια , δεν το ειχα σκεφτει . Ουτε ποτε σκεφτηκα να κοιταξω το balance sheet τους για να δω αν κατεχουν btc . Μα τι λεω ? Το εχω κοιταξει . Να σου πω ποσα btc κατεχουν ? 0 .
χΑχαΧΑχαΧαχαχ καλο , διαβασα ολο το αρθρο και μετα πατησα να δω τα specs του node του . E ναι , αν θες να χρησιμοποιησεις autobahn και να μπεις με καρο δε θα σε αφησουν . Παλι καλα που δεν εκανε τα test με rapspi
Απο αποψης development πως παει ? Πολυ καλα . Ολο το ETH μπορει πλεον να τρεξει πανω του με μηδαμινα fees . Και συνεχεια προσπαθει να ανεβασει το scalability για να υποδεχθει τους χρηστες των projects που θα ερθουν αντιμετωπα με τα ασυλληπτα regulations που θα ακολουθησουν . Εγω χρησιμοποιω σχεδον ολα τα δικτυα των coins και ξερω πως τα πανε , εσυ εχεις αποψη χωρις να εχεις δοκιμασει ποτε ?
Αν δε το γνωρίζεις, τα περισσότερα lightning software δεν βρίσκουν την καλύτερη διαδρομή. Απλώς μια καλή αρκετά. Μερικές φορές δε χρειάζεται να δίνεις λύση σε τεράστια προβλήματα, αν το κακό είναι μικρό. Και επίσης εξαιτίας της ελεύθερης αγοράς τους συμφέρει να το βάλουν σε base_fee = 0 για να γίνουν πιο ελκυστικοί.
Ελπιζω να μην αρχισει να ζηταει ο core να στηνονται στα 4 οι node owners για να γινουν ακομα πιο ελκυστικοι . Δουλευομαστε ? Εχεις το layer 1 που ειναι πανακριβο , κανεις το layer 2 πολυ φθηνοτερο και λες βαλε 0 base fee να εισαι ελκυστικος ? Πες πως δε μπορει να δουλεψει με μη μηδενικο base fee γιατι θα ανεβουν τρελλα τα specs και δε θα μπορουν να δικαιολογησουν την παραμυθα του LN .
Ανάλογα τον αριθμό καναλιών μου. Αν έχω πάνω από 100 κανάλια, όχι, προτείνεται καλύτερο infrastructure. Γι' αυτό οι φάλαινες δεν τρέχουν 100+ BTC nodes σε Raspberry Pi.
Με ενα εκατομμυριο nodes που θα εχουν χιλιαδες καναλια ο καθενας ? Τι specs θα θελεις ? Για να εχεις ενα highly interconnected δικτυο εννοω .
Η πληρωμή σε κάρτα δεν έχει να λέει... είναι ασύγκριτα πράγματα...
Γιατι ? Οτι δε μας συμφερει , κανουμε τουμπεκα ? Μεσο πληρωμης δε θελουμε ? Banking για τους unbanked δε θελουμε ?
Να δεις το λινκ του lopp που έστειλα πιο πάνω, για να δεις ότι "δε τα σκαρφίζομαι". Το blockchain του BSV είναι 3TB+, γεμισμένο με άσχετα αρχεία που βρήκαν την ευκαιρία κακόβουλοι να σπαμμάρουν φθηνά.
Απο τη στιγμη που πληρωσαν δε σπαμαραν . Και σιγα
. Μιλας για μια επιχειρηση eεκατονταδων χιλιαδων που θα πρεπει να τη νοιαζει ενα κοστος 25 δολλαριων . Που ζειτε ηθελα να ξερα , στο 90 ? Στους αυριανους σου πελατες , αν ασχοληθεις σαν ιδιωτης , που θα στησουν ενα skroutz ή ενα public θα τους πεις να προσεξουν μη χαλασουν πολλα στο storage ? Αστειευομαστε ? Το κοστος του storage πλεον ειναι αστειο , σκεψου οτι το chart ειναι μεχρι 2020 . Πλεον ειμαστε ακομα πιο χαμηλα . Και οσο θα περναμε σε νεες τεχνολογιες το κοστος ανα MB θα τεινει προς το μηδεν . Ειπαμε 64 zettabytes τρεχουσα χωρητικοτητα . Ε ρε , γιατι το κανω αυτο στον εαυτο μου ?
Και γιατί δε κάνουν ότι γουστάρουν άραγε, να παίξουν με τα consensus rules. Αφού αυτοί διοικούν...
Γιατι εχουν οικονομικο κινητρο να συνεχισει να λειτουργει το δικτυο σε αντιθεση με εσενα . Εσυ στα παπαρια σου και αν διαλυθει το δικτυο αυριο , 100 ευρω επενδυση , τι ειχαμε τι χασαμε . Οι αλλοι εχουν επενδυσει συνολικα αρκετα δις . Απλα οικονομικα .
Εκλαμβανεις την υπομονη τους σαν αδυναμια . Αλλα ολα εχουν τα ορια τους .