Ακομα δεν αντιλαμβανεσαι πως δεν υπαρχουν decentralised PoW networks .
Είναι πλέον αρκετά ξεκάθαρο πως δεν αντιλαμβανόμαστε την ίδια σημασία της λέξης "decentralization". Για μένα σημαίνει πως ο χρήστης έχει την ικανότητα (πρακτικά) να φτάσει στο τελευταίο state της αλυσίδας χωρίς την παρουσία κανενός τρίτου, με το μικρότερο δυνατό, ουσιαστικό κόστος. Εσύ τείνεις σε εταιριοκρατία-- αναγνωρίζεις πως ο μέσος χρήστης δεν πρέπει να το κάνει αυτό, αρκεί να είναι συνδεδεμένος σε κάποιον τρίτο που έχει το απαραίτητο infrastructure για να το αντέξει.
Θα ηθελα να παραθεσεις δικτυα που αντιμετωπισαν 51% attack και εξαφανιστηκαν . Εγω θα παραθεσω δικτυα που δεχτηκαν 51% attacks και ειναι ακομα εδω μεταξυ αυτων ETC , BSV , BCH , BTG , XVG .
Lol. Αν πιστεύεις πως τα ETC, BSV, BCH, BTG και το άλλο που πρώτη φορά το ακούω έχουν legitimate userbase και δεν είναι μόνο χρηματιστηριακά όργανα δεν έχω τι να πω. Ο λόγος που έχουν φάει 51% attack και συνεχίζουν να
υπάρχουν επιβεβαιώνει πως δεν υπήρχαν σοβαρά ποτέ.
Στο επομενο halving θα δεις τα ιδια attacks να γινονται και στο btc .
Το ότι συγκρίνεις το hashrate του bitcoin με τα προηγούμενα άχρηστα, pumps & dumps schemes είναι γελοίο. Επίσης κάνεις σπέκουλα, η οποία λειτουργεί και ανάποδα.
Και τι δουλεια εχει ο average user με το να ασχοληθει με το δικτυο ? Αν δεν ειναι καποιο pool τοτε ειναι απλα χρηστης . Το να λειτουργησει σωστα το δικτυο ειναι ευθυνη αυτων που εχουν επενδυσει σημαντικα κεφαλαια και εχουν ευθυνες βασει νομου απεναντι στους χρηστες - πελατες .
Ο average user δεν ασχολείται με το δίκτυο, αυτό καθεαυτό. Ασχολείται με το δικό του blockchain, για να γνωρίζει το ποσό που διαθέτει.
Ειναι εργαλειο αληθειας . Και αν θες να εχεις ενα εργαλειο αληθειας που μπορεις να αποδεικνυεις τα παντα ε , δε μπορεις να εχεις 1 ΜΒ block .
Αν αυξήσεις το block size σε 1GB παύει να είναι εργαλείο αλήθειας, ή τουλάχιστον παύει για τη συντριπτική πλειοψηφία, γιατί δε μπορεί ρεαλιστικά να τρέχει blockchain που να ζυγίζει 500TB. Κι αν αυξήσεις το block size σε 1GB είναι δεδομένο πως θα γεμίζουν τα blocks. Όσο το mempool ζυγίζει λιγότερο από το block size, το κόστος για spam attack είναι 0. Σου ξαναλέω να δεις τι συνέβη με το BSV, που άτομα ανέβαζαν ολόκληρες ταινίες σε blocks, γιατί απλά μπορούσαν.
Οπως σου ειπα πιο πανω , ετοιμασου να τα δεις απο το επομενο halving . Δεν ειμαι σιγουρος για το μεγεθος και την εκταση , αλλα θεωρω δεδομενο πως θα γινουν .
Τι σχέση έχει η σπέκουλα ότι η ασφάλεια θα πέσει μακροχρόνια με το άμεσο πρόβλημα του spam attack δεν ξέρω...
Εδω ειναι η διαφορα μας , για εμενα δεν υπαρχει κοστος χωρου .
Δεν είναι θέμα γνώμης, είναι γεγονός. Blockchain που ζυγίζει 500TB κοστίζει περισσότερο στην διατήρηση από blockchain που ζυγίζει 500GB. Η αναλογία με το κατάστημα τελείως άκυρη...
Συναινεση στο 1 MB ? Διαγραφη OP's που δεν καταλαβαινουμε τη χρησιμοτητα τους , hijack στα κλειδια του Gavin , UASF , καταληψη στο website του bitcoin , στο reddit , red trust σε οποιον διαφωνει στο bitcointalk και πολλα πολλα αλλα .
Σου παραθέτω τα επιχειρήματα και μου λες για άσχετα πράγματα.
Α να μη ξεχασω και την ιδεα του theymos να καψει τα coins του satoshi . Ωραιο consensus , 10 ατομα αποφασιζουν και η μαζα ακολουθει .
Ελπίζω να γνωρίζεις πως μπορείς απλώς να αρνηθείς μια πρόταση όταν τρέχεις full node... έτσι; Επίσης, πότε μίλησε ο theymos γι' αυτό;