Mene pak totalno napaljuju brojevi. Imam baš ludi fetiš, neću stati dok ne sakupim 1000 BTC-a. Jebe mi se koliko vrijede u fiat valuti, samo želim zadovoljiti taj prokleti svrab.
Ako te napaljuju brojevi imam jedan prijedlog za tebe. Otvori Excel tablicu i igraj se brojevima besplatno do mile volje. Čemu plaćati 60.000 kuna ili trošiti tone struje samo zato da ti tuđi softver škrto udijeli broj "1", kad isti možeš dobiti pritiskom na tipku? Alternativno, ako te baš pale tuđi brojevi, imaš alternativne kriptače tj. brojeve za bagatelu. Eto, vidiš kako je jednostavno. Zašto bi jaja plaćao 100.000 kuna, ako ih imaš po kunu? No možda tebe napaljuje kad ti netko proda istu stvar tisuće puta skuplje. Onda te razumijem zašto kupuješ BTC.
Opet si fulao cijelu poantu i svoju argumentaciju dovodiš do apsurda. Da parafraziram tvoje riječi:
"Od kud ti ideja da Bitcoin nema korist za pojedinca?".
Ne možeš ti predlagati što će nekoga 'napaljivati' jer... kako sam ti već pokušao objasniti - 'subjektivan odnos čovjeka prema stvari'. Kužiš?
Mi smo ti svi ovdje, u biti, kolekcionari i zaljubljenici u Bitcoin. Nisi dosljedan i sam sebe demantiraš:
Kao i pojedinci koji skupljaju slike, ovi pojedinci to čine jednostavno zbog vizualne privlačnosti, radosti ili zadovoljstva koje osjećaju kad pogledaju svoju kolekciju. To se zove zadovoljavanje relaksacijskih i estetskih potreba, dakle itekako korisno.
A sad lijepo, odi na alfisti.hr forum i objasni ljudima da za puno manje novaca mogu kupiti recimo, Škodu umjesto Alfe...
Ja ne dovodim svoju, nego vašu argumentaciju do apsurda. Ljudi se "pale" na slike i markice zbog estetskih značajki koje prirodno pobuđuju čula i aficiraju ljude zadovoljavajući tako njihove potrebe. Te značajke su tonska varijacija, nastavljanje, ponavljanje, simetrija, asimetrija, subliminalna struktura, linearna dinamika, tenzija, figura, kontrast, perspektiva, trodimenzionalnost, ritam, proporcija itd.
Svakom sa dva zrna soli u glavi je jasno da blockchain brojevi nemaju veze s tim. No vi na silu pokušavate pripisati korist tim brojevima povlačeći apsurdne paralele sa slikama i markicama. No čak i u okviru te apsurdnosti - možete si besplatno skinuti blockchain i svršavati na njega ako vas toliko napaljuje. No, vi plaćate 60.000 kuna samo zato da na vašoj blockchain adresi dođe do minimalne numeričke promjene. To samo pokazuje koliko duboko ste zaglibili.