Monezi cu planuri mai putin marete decat asta sunt traduse de la bun inceput in X limbi, nu ar trebui sa ne lasam impresionati ca a fost tradusa in chineza.
Asteptam sa fie tradusa in romana mai intai!Alo .. domnu' Mikez..
Eu sunt impresionat de faptul ca niste straini au sarit in ajutorul dev-ului sa traduca in limba chineza. Au refuzat orice fel de plata pentru munca pe care au prestat-o .. au vrut doar BTL .. culmea nu ? Niste PROSTI sunt chinejii astia domle. Niste inapoiati mintal. Rasa lor este mai inapoiata decat a noastra. Ce naiba .. noi avem manele si smecheri.
Se poate scrie un capitol intreg despre 'smecheria' romanilor. Cred ca este singura tara din lume unde exista conceptul de smecher. Dar din pacate cultura oricarei alte tari paleste in fata culturii chineze. Sa nu zic de cata demnitate vezi in sufletul lor, cata dedicatie pentru munca si cat de uniti sunt. Si nu au conceptul de a face misto unul de celalalt.
Aici pot da ca exemplu o povestioara adevarata:
Am un prieten chinez care s-a imbogatit enorm in Romania. A venit din China unde a fost mai inainte procuror. Si-a deschis un restaurant aici, impreuna cu alti chinezi, neavand bani sa isi deschida singur o alta prima afacere. Cand restaurantul a devenit o reusita, culmea, nu faceau bani. Probabil folosind aptitudinile sale dezvoltate in tara natala, a aflat imediat ce se intampla. La ei in restaurant, de la mic la mare, de la picol la director, exista un lant care furau de la proprietari. Persoanele din acest lant colaborau si isi imparteau banii. Cum faceau ? Daca trebuiau sa aiba 10 bucati de pui Shanghai la o portie, duceau la masa la client doar 7. Urmatorul client servit, mai puneau ceva garnitura care era multa oricum si adaugau dupa aceea din bucatile neduse la masa la servirile anterioare. Incasau banii si nu ii bagau in casa.. Chinezii erau la bucatarie si nu puteau verifica. Ce imi spunea persoana aceasta, cu o fatza care exprima mirare/amuzament si alte cateva sentimente laolalta ... era ca acei oameni care ii furau, cand ajungeau fata in fata cu ei, faceau glume ca si cum ar fi cei mai buni prieteni. Cam asa erau cuvintele lui: "Vaaai, dar la China nu se poate asa ceva, este rusinie .. rusinie mare sa furi. Daca afla familia ca ai furat este rusinie rusinie mare !" Restaurantul s-a inchis. Drept urmare cativa romani au facut niste bani de mici de Kaufland si bere nasoala, pe spatele chinezilor care aveau o afacere serioasa.
Stiu ca multi or sa sara in apararea romanilor si vor zice 'sa ii ia dracu' de chinezi, ce cautau la noi in tzara, asa le trebuia !' Dar o poveste de genul asta si faptul ca niste chinezi au venit si si-au oferit timpul lor sa traduca in limba natala informatiile despre aceasta moneda, in timp ce alti romani doar arunca cu otrava in ochii acestui 'singur suporter' al monezii.. trebuie sa ne dea de gandit.
Cel mai rau este ca mai multi straini sar in ajutorul monezii romanesti, fara a investi in prealabil, realizand ce poate insemna ideea dar dintre romani foarte putini isi doresc sa faca ceva.
Propozitia 'a fost tradusa in limba chineza mai intai' ar trebui sa dea de gandit. Pentru mine inseamna altceva.
Inca o data, va asteptati de la dev sa faca totul, sa va traduca mura in gura .. in romaneste. Poate vreti sa si mineze pentru voi, daca se poate sa va si bage banii in buzunar ... wait a minute .. asta o va face de fapt cand se va imparti preminatul dar nu veti putea fi in fatza lui nea Gelu spoitoru' care nu a minat niciodata dar va avea Bitlei.
Imi pare rau, dar un proiect la o asemenea anvergura nu cred ca este realizabil de catre o singura persoana. Toti cei care plang aici se gandesc la moneda asta ca la o afacere modalitate de profit pentru ei insasi. Daca nu au apucat sa mineze sunt nervosi si se grabesc in comentarii. Sunt sigur de fapt ca daca aceia care latra ar fi avut aceasta moneda si preminatul in portofelul lor, fara nici o secunda de gandire in prealabil si-ar fi varsat monezile pe burse cand ar fi avut o valoare cat de cat si s-ar fi laudat seara la prieteni la bere cu 'uite ba ce am facut, am prostit un glob intreg si mi-am luat mertzan, sunt smecher'. De-aia sunt si nervosi/gelosi dealtfel ca nu pot face treaba asta. Nu sunt decat alte cateva persoane din categoria acelui lant de picol-director al restaurantului chinezesc.
Exista totusi aici cateva persoane respectabile care doar citesc forumul si se amuza de comentariile fara cap al acestui tip de persoane. Oameni care privesc totul din afara si sunt sigur ca imi dau dreptate in afirmatii.
Multe succesuri domnilor romani care sunteti!