Pages:
Author

Topic: Bitleu - prima moneda virtuala pentru romani ! - page 9. (Read 15657 times)

legendary
Activity: 1397
Merit: 1019
Prea multa teorie cand treaba e simpla: omul a minat cu spor cu speranta ca se'mbogateste, de ce vreti sa'i daramati voi visele?... Lasati'l sa'si faca treaba.
full member
Activity: 240
Merit: 100
Nu stiu cine a spus si de unde ai dedus ca este ilegala in RO.
Ramane de vazut daca moneda nu va fi in veci pentru romani, asta nu o hotarasti tu, se hotaraste la un nivel mai mare decat Romania - de catre comunitatea internationala - iar romanii vor avea de ales intre a o face parte integranta din comunitatea lor sau a o refuza complet. Daca vor fi multi incapatanati sa o refuze ...
 Eu nu hotarasc nimic ... dar asa cum a luat startul, aceasta moneda pare sa favorize expres, doar anumiti romani ... si nu cred ca tree sa se dea vreo lege expresa  pentru cryptovalute pentru ca cineva sa poata fi acuzat de deturnari de fonduri, etc... Uite doar la ipotezele pe care le-au avansat cei care studiaza cazul MtGox ...
 O plangere la parchet pentru un  furt/deturnare ... etc e valabila oricum char daca se vorbeste de mere/valute/bunuri fizice-virtuale ...

PS: Ai putina rabdare pina se decid americanii sau o alta super natiune cum sa incadreze aceste crypto valute, dar mai ales cum sa le impoziteze ... un an maxim doi si ai sa vezi taxe si pe acestea ... e imposibil cu aceasta criza ca statele sa nu incerce sa castige nimic, iar daca te intrebi cum ai sa platesti taxe ... o idee ar fi sa platesti in moneda nationala la cursul de schimb si atunci e ca si legalizata ...
full member
Activity: 210
ba mai mult e ilegala in Ro dar legala pe International ( o contradictie  ... fiind facuta pentru romani dar ilegala, a se citi nelegalizata in RO)
Nu stiu cine a spus si de unde ai dedus ca este ilegala in RO.
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
'All that glitters is not gold'
Intr-adevar, este o problema serioasa de logistica, chiar am mai scris si eu despre asta.
Nu se stie in primul rand nr total al romanilor din teritoriu, apoi mai sunt minori, atehnici (in varsta si nu numai), persoane fara acces la Internet, persoane dezinteresate de crypto, romani din Diaspora etc. Sa nu uitam ca romanii sunt si religiosi, iar o propaganda negativa a fost facuta contra Bitcoin  Cheesy (pe youtube gasiti material suficient)
Merita concediat tot Biroul Electoral Central si angajati cei de la BTL daca reusesc sa rezolve toate problemele astea.
Fiti siguri ca nici cei 300 si ceva de mii de Icelanders nu isi vor primi toti cele 31.8 de fé, fehu, feoh AURORA, chiar daca exista mai multe airdrops
full member
Mai ales ca premine-ul de 45% se adreseaza celor din RO ?
  Si inca odata intrebarea: Cum se va stabili cat si cine va primi din RO ? Sa ma gandesc ca se refera la suma deja preminata ? Unui Nene de 70 de ani cum intentionati sa ai "daruiti" aceste comori daca nu exista nici un dram de legalitate, asa cum se zice ... ba mai mult e ilegala in Ro dar legala pe International ( o contradictie  ... fiind facuta pentru romani dar ilegala, a se citi nelegalizata in RO) ... ce tii si cu ciudateniile in tara asta ...    Apropo sunt curios  ... in ce an se zice ca se vor imparti baii ? sa vin cu o punga  mare la "ziua recoltei"...  Grin
Parca vad zilele demult apuse in care Ciorbea impartea averea poporului muncitor roman cu acele cupoane de privatizare ...  Deja Vu - Istoria se repeta . Ha Ha ...   Cheesy
hero member
 Acest BitLeu e o incercare palida  de a imita sucesul Aurorei Coin ... dar cu aceasta preminare a ei, e un alt exemplu ... cum poate sa mearga treaba pe la romani ... ( adica hotii,  "spalari" de bani/monede  ... etc)  iar din acest  p.d.v  acest developer  cred ca ar fi fost mai pregatit sa  activeze in "sferele politicii" nu in acest domeniu  ...  ha ha ...

Nu stim cat de palida este, BTL nu a fost cotat pe nici un exchange. Inca.
Iar AURORA, da, cu un premine de 50% si cu o scadere  de pret 2 saptamani consecutive, este practic a 2-a dupa Bitcoin ca valoare, deoarece MSC nu se poate mina, iar BitBar nu am idee daca mai este minat de vreo cineva: (sursa http://coinmarketcap.com/)

1    Bitcoin        $ 638.12    per 1 BTC
2    Mastercoin     $ 72.27    per 1 MSC*       
3    BitBar            $ 32.86    per 1 BTB
4    Auroracoin        $ 23.73    per 1 AUR
5    Litecoin        $ 16.96    per 1 LTC

Pariez ca nu sunt singurul de pe aici care s-a gadit la o "AURORA 2", care sa se poata mina mai usor decat AUR, la care minezi ore in sir si nu esti sigur de rezultat.
Asa ca de ce nu ar fi si BitLeu ? Mai ales ca premine-ul de 45% se adreseaza celor din RO ?
full member
Cum s-a imbogatit chinezul daca nu a mers afacerea?Huh

Simplu .. cu ajutorul co-nationalilor care l-au sprijinit. Au o comunitate in care se ajuta foarte mult intre ei. Am fost la el acasa si are camere speciale in care primeste temporar alti chinezi care vin la noi in tara fara bani, pana acestia isi deschid si pun pe picioare afacerile. Implicit, nu isi dau tepe intre ei .. deoarece e rusine mare.. Traieste intr-o casa mult mai modesta decat credeam si are o masina veche de multi ani.. nu pare un 'smecher' si nici snob nu este.
Se spune ca incet incet rasa galbena va cuceri lumea.
In mod sigur nu a furat de la tigani/romani/alte nationalitati, a facut-o prin munca cinstita dar ajutat.

Bucatar bun este, deoarece a plecat putin pana in bucatarie si dupa 5 minute s-a intors cu mancare gatita in alea 5 minute cu un gust mai bun decat la unele restaurante chinezesti actuale de la noi care angajeaza filipinezi ca si bucatari chinezi Smiley
member
Activity: 81
Merit: 10
hero member
LOL BNR si crypto-currency   !  Cheesy
full member
  Acest BitLeu e o incercare palida de a imita sucesul Aurorei Coin ... dar cu aceasta preminare a ei, e un alt exemplu ... cum poate sa mearga treaba pe la romani ... ( adica hotii,  "spalari" de bani/monede  ... etc)  iar din acest  p.d.v  acest developer  cred ca ar fi fost mai pregatit sa  activeze in "sferele politicii" nu in acest domeniu  ...  ha ha ...
full member
    Ca sa poti vorbi de ilegalitate inseamna sa existe niste legi impotriva acestui tip de monezi. Oricum aceasta moneda nu se supune legilor romanesti deoarece este o moneda international, descentralizata si neregulata decatre Banca Nationala a Romaniei. Daca nu a fost emisa de aceasta banca atunci statul roman nici nu poate lua vreo decizie sa opreasca aceasta moneda sau sa interzica cetatenilor straini sa o foloseasca, poate cel mult celor din Romania, dar cel mult ii va obliga sa nu o tranzactioneze pentru valuta/ron .. asta da, pot face.
    Ilegala nu e acea "fapta " de a face o anume "moneda" electronica ci de a imprumuta un nume ... de a se da de drept cea ce nu este.
Ce parere ai ? daca BNR la un moment dat daca se va gandi sa faca o moneda cu nume identic, ce va face ai va da milioane ca sa ai cumpere "marca"? sau va considera abuziv numele si ca atare  al va desfiinta, preluand pentru ei, respectivul BitLeu ?  Sau cum te-ai simti daca asi numi pe catelul meu "lumberinvestments" ... nu va fi ca o jignire pentru tine ?

Imprumutarea numelui nu este o fapta ilegala deoarece in primul rand numele nu este imprumutat. Nu exista nici un alt crypto-currency care sa se numeasca BitLeu iar BNR nu are nici un fel de marca inregistrata pentru BitLeu. Chiar in cazul in care BNR ar dori sa inregistreze BitLeu, sunt sigur ca se va face de ras in fata comunitatii internationale care nu va da zor sa mineze aceasta moneda a lor cand exista deja una cu acelasi nume, care va avea deja valoare pana scot ei un cryptocurrency romanesc. Sunt de fapt ultimii care se vor gandi sa scoata un cryptocurrency romanesc. Cui va da milioane ca sa cumpere marca ? Nu va exista un detinator al BitLeu-ului de la care sa fie cumparata aceasta marca. Cum poate desfiinta BNR ceva care nu este sub propria jurisdictie ? Eu cred ca nu este decat o presupunere departe de adevar - ceea ce se va intampla de fapt.
Daca pe acel catel il va numi lumberinvestments, m-as simti flatat. Dogecoin to the moon ! Smiley)

Sincer, pe mine ma amuza ca BNR se poate simti jignita, de parca ar fi o pustoaica virgina de 13 ani. Au tiparit asa de multi bani pana acum de nu s-a mai putut opri inflatia in ultimii 25 de ani nici macar pentru un singur an.. si au taiat patru zerouri ultima data de la Leul romanesc caruia ii atribui legaturi sentimentale cu aceasta institutie a statului.. Stat care a dat mai multe tzepe in buzunarele romanilor cat nu va putea da BitLeu la locuitorii planetei in zece lansari. Ai idee cati bani au pierdut toti romanii in total din '91 si pana la taierea zerourilor din coada ? Nu iti pot spune nici eu, deoarece suma nu se poate calcula !

In nici un caz gluma numita BNR nu va putea 'prelua controlul' unui cryptocurrency. In cazul in care va reusi, voi face cateva plecaciuni in fata sediului..

legendary
Activity: 1397
Merit: 1019
De cand sunt pe forumul asta cred ca posturile lui lumberinvestments sunt singurele care le sar, la inceput a fost un pic amuzanta aceastra prostie rara din partea lui, dar acum deja a devenit iritant. Devul acestei mizerii ar face bine sa ramana anonim, altfel isi preteaza numele in fata intregii comunitati.

P.S. inainte de a se apuca iar de aberat tin sa precizez ca nu sunt miner, deci din partea mea moneda putea sa aiba si 99% premine ca tot una era.
hero member
Activity: 508
Merit: 500
Romanii au raspuns cu jigniri pentru ca noi suntem cei jjigniti.
full member
Alea cateva sute care mineaza, o fac in speranta unui profit. Din 20 de romani de aici, mai toti suntem impotriva pentru ca suntem ceva mai greu de pacalit. Incearca in continuare sa ne convingi, e amuzant Smiley.
Pentru mine e amuzant cat de multa lume este nervoasa si singurii care au raspuns cu jigniri sunt romanii.
Membri respectabili ai acestui forum pe care ii cunosc de mai mult timp o mineaza.
Timpul ne va da un raspuns.
full member
   Ca sa poti vorbi de ilegalitate inseamna sa existe niste legi impotriva acestui tip de monezi. Oricum aceasta moneda nu se supune legilor romanesti deoarece este o moneda international, descentralizata si neregulata decatre Banca Nationala a Romaniei. Daca nu a fost emisa de aceasta banca atunci statul roman nici nu poate lua vreo decizie sa opreasca aceasta moneda sau sa interzica cetatenilor straini sa o foloseasca, poate cel mult celor din Romania, dar cel mult ii va obliga sa nu o tranzactioneze pentru valuta/ron .. asta da, pot face.
   Ilegala nu e acea "fapta " de a face o anume "moneda" electronica ci de a imprumuta un nume ... de a se da de drept cea ce nu este.
Ce parere ai ? daca BNR la un moment dat daca se va gandi sa faca o moneda cu nume identic, ce va face ai va da milioane ca sa ai cumpere "marca"? sau va considera abuziv numele si ca atare  al va desfiinta, preluand pentru ei, respectivul BitLeu ?  Sau cum te-ai simti daca asi numi pe catelul meu "lumberinvestments" ... nu va fi ca o jignire pentru tine ?

Nu cred ca romanii care sunt pe forum reprezinta comunitatea romana sau ma insel oare? Daca nu poate decide pentru toti romanii o singura persoana, atunci de ce ar putea decide cele 20-30 de persoane care scriu pe forumul romanesc ? Stiu acelea 20-30 de persoane ce e mai bine decat una singura ?
Da, poate ca ai dreptate 20 -30 de oameni nu reprezinta Romania ... atunci hai sa facem un referendum !  Dar stai !!! nefiind legala moneda ... atunci nici un referendum sau "Dividende"  pentru distribuire nu ar fi legale ! Deci  ce facem ? Cati romani o sa avem la coada la aceasta moneda si cat o sa aiba fiecare ?!

Cine stie ...poate ca primul pas ar fi fost in constituirea unei fundatii legale ... iar deaba dupa aceia in urma unei intruniri colective ... sa se ia o decizie cu privire la nume, statut, dividende ... dar asa e ca si cum nici nu ar fi existat decat unul ce vrea sa profite de altii  ...
hero member
Alea cateva sute care mineaza, o fac in speranta unui profit. Din 20 de romani de aici, mai toti suntem impotriva pentru ca suntem ceva mai greu de pacalit. Incearca in continuare sa ne convingi, e amuzant Smiley.
full member
Faptul ca aceasta moneda nu a fost scrisa de la bun inceput in romana si in engleza ar trebui sa ne dea de gandit. Pentru mine, si pentru multi altii, inseamna altceva!

Pentru multi altii din cei 20 care arunca venin vrei sa zici .. nu cei cateva sute care mineaza.
Probabil ca vreo cativa care arunca venin .. in acelasi timp isi tin rig-urile forjate la maxim pe moneda.. sperand ca 'poate dau si eu lovitura totusi'.. Unul il am ca exemplu, in timp ce scuipa cu inversunare, a setat repede un pool pentru moneda, ca sa fie primul in lista si sa isi scoate comisioane mari.. ca alt motiv nu ai ca sa deschizi un pool, nu ? Sau poate a vrut sa il ajute pe dev, dar in acelasi timp sa injure moneda aici pe forum ? Nu inteleg cum sta treaba asta. Aparent aici sunt niste contradictii.

Cei care injurati si scuipati dar in acelasi timp si minati .. "va rog sa va ridicati in doua picioare", cum spunea fostul meu profesor de istorie, automat numindu-i animale..
full member
Eu nu inteleg un lucru: daca  ar fi existat un mecanism de gestiune al generarii de blocuri/monede la fel ca si la alte monede scrypt de tip LTC ... cum ar fi putut de unul singur sa premineze deja jumatate? Nu era cazul, chiar daca ar fi avut un datacenter cu gpu-uri, ca in momentul cand intra sitematic cu miningul lui, sa creasca proportional si dificultatea ? Daca nu e asa atunci in mod sigur a facut ceva care sa ai convina doar lui ... dar acest ceva nu ar fi trebuit sa se numeasca BitLeu decat cu acordul intregii comunitati ...
e ca si cum eu asi fi facut spre exemplu un "auto" si asi fi imprumutat numele unui constructor ... E ceva ilegal cum  ilegala este si aceasta moneda ... In veci aceasta moneda nu  va fi pentru romani ... ci ma degraba pentru fraierii care nu au ce face cu timpul si energia ...

Ca sa poti vorbi de ilegalitate inseamna sa existe niste legi impotriva acestui tip de monezi. Oricum aceasta moneda nu se supune legilor romanesti deoarece este o moneda international, descentralizata si neregulata decatre Banca Nationala a Romaniei. Daca nu a fost emisa de aceasta banca atunci statul roman nici nu poate lua vreo decizie sa opreasca aceasta moneda sau sa interzica cetatenilor straini sa o foloseasca, poate cel mult celor din Romania, dar cel mult ii va obliga sa nu o tranzactioneze pentru valuta/ron .. asta da, pot face. Dar pana sa dezvolte ei niste legi impotriva cryptocurrency-urilor, moneda va fi fost deja de mult timp impartita, iar romanilor nu cred ca le va placea sa li se ia cocoseii din buzunar. Dev-ul nu are nici un farm de GPU-uri si nu s-a ajuns decat pana la blocul 10 000 deocamdata .. te poti documenta sa vezi cam ce reward exista si la al catelea bloc se va schimba. Nu cred ca romanii care sunt pe forum reprezinta comunitatea romana sau ma insel oare? Daca nu poate decide pentru toti romanii o singura persoana, atunci de ce ar putea decide cele 20-30 de persoane care scriu pe forumul romanesc ? Stiu acelea 20-30 de persoane ce e mai bine decat una singura ?
Imi pare rau dar numele este luat acum .. dar va puteti face o gramada de coin-uri cu numele 'therealbitleu', 'adevaratulbitleu' sau chiar bitleu, inca vreo 20 de copii si sa faceti si 20 de thread-uri aici.. Nu le va mina nimeni in afara de voi.
Ramane de vazut daca moneda nu va fi in veci pentru romani, asta nu o hotarasti tu, se hotaraste la un nivel mai mare decat Romania - de catre comunitatea internationala - iar romanii vor avea de ales intre a o face parte integranta din comunitatea lor sau a o refuza complet. Daca vor fi multi incapatanati sa o refuze, vor fi de o mie de ori mai multi care nu o vor refuza in momentul in care va fi cotata pe burse. Cred ca aia care nu o vor refuza vor fi in majoritate totusi.

In final nu ramane decat de asteptat pentru unii, de injurat pe forum pentru altii, iar pentru cei care vad un lucru important in moneda asta nu ramane decat sa treaca la actiune. De obicei este bine sa nu inoti impotriva curentului .. ca obosesti repede.

Macar cei care au injurat in mod gresit isi vor putea cere scuze mai tarziu.. deocamdata sunt la stadiul de tacere vad.
Incet incet se vor converti multi, la fel de repede ca prizonierii la Islam cand vedeau lucind iataganul deasupra capului.
hero member
cum ar fi putut de unul singur sa premineze deja jumatate
Simplu, block-ul cu numarul 1 a avut un reward de 2,500,000,000 de monezi(sunt destul de sigur ca nu ma insel). Restul 'e pentru ceilalti'.

Daca nu e asa atunci in mod sigur a facut ceva care sa ai convina doar lui ... dar acest ceva nu ar fi trebuit sa se numeasca BitLeu decat cu acordul intregii comunitati ...
e ca si cum eu asi fi facut spre exemplu un "auto" si asi fi imprumutat numele unui constructor ... E ceva ilegal cum  ilegala este si aceasta moneda ... In veci aceasta moneda nu  va fi pentru romani ... ci ma degraba pentru fraierii care nu au ce face cu timpul si energia ...
+1, perfect de acord cu tine.
hero member
Eu sunt impresionat de faptul ca niste straini au sarit in ajutorul dev-ului sa traduca in limba chineza. Au refuzat orice fel de plata pentru munca pe care au prestat-o .. au vrut doar BTL
Te contrazici singur. Nu a sarit nimeni in ajutor si nici nu au facut degeaba. Au fost platiti pentru asta, in BTL. Sau BTL nu se pune ca plata? Daca in opinia ta nu se pune ca plata, inseamna ca nici tu nu consideri BTL o moneda Smiley. Ca tot esti 'la curent' cu alte monezi, poate ai observat ca sunt niste insi care si-au facut o ocupatie din a traduce diferite monezi pentru un bounty in moneda respectiva, nimic nou sub soare. Nu ai vreun motiv sa traduci asta ca 'vai, au sarit chinezii cu toata rasa lor in ajutor sa ajute "moneda romaneasca"'. Inceteaza.

Propozitia 'a fost tradusa in limba chineza mai intai' ar trebui sa dea de gandit. Pentru mine inseamna altceva.
Faptul ca aceasta moneda nu a fost scrisa de la bun inceput in romana si in engleza ar trebui sa ne dea de gandit. Pentru mine, si pentru multi altii, inseamna altceva!

Imi pare rau, dar un proiect la o asemenea anvergura nu cred ca este realizabil de catre o singura persoana.
Atunci de ce s-a mai apucat? De ce nu a cerut ajutor, de ce nu a venit mai intai sa se consulte si cu noi, cei care chipurile ar trebui sa se foloseasca de moneda asta?
Mare e lacomia asta.
Pages:
Jump to: