1. Un, sa-i spunem, developer, numit BTL-Master, care da copy+paste si face un coin.
Presupunere.
Nu-mi spune ca a scris el intregul cod sursa intr-o zi si ca nu a clonat un altcoin de pe github pe care l-a modificat un pic.
2. Desigur, BTL-Master este anonim si cu reputatie 0, atat in comunitatea romaneasca cat si in general. Sa credem ca la fel ca Satoshi, e anonim pentru binele comunitatii?
Presupunere ca nu ar fi anonim pentru binele comunitatii, nu ai de unde sa stii.
Este anonim, un cont nou creat cu reputatie 0. Nu este deloc o presupunere. Nu te lua de comentariul din cealalta propozitie, pentru ca nu iti intaresti aformatia asa, deci irelevant. Merci.
3. Moneda numita dupa moneda unei tari, ca sa fie in trend si sa aiba un scop.
Presupunere. Nu este asa ca sa fie in trend si sa aiba un scop, din cate imi dau seama trebuie sa aiba un nume romanesc. Nu vroiai sa se numeasca cumva BitSalam ca sa ne reprezinte ?
Nu este presupunere. Chiar este denumita dupa moneda unei tari, anume Leul. Chiar urmeaza un trend de a aparea ca criptomoneda unui stat(a se vedea Aurora, etc.).
4. Preminata 50%, de catre un anonim.
Aici este adevarat, nu este fals. Este intr-adevar preminata 50 % de catre un anonim.
Nimic de comentat. Ma bucur ca ai scris negru pe alb ca este preminata de un anonim.
5. Promisiuni si planuri mari, nu am vazut sa fie sustinute de ceva
Aici poti adauga cuvantul 'inca' inainte de 'sa fie sustinute'
Da, pot adauga, le fel de bine pot sa las si asa. Apreciez ca nu ai obiectat ca ar fi o presupunere, pentru ca evident, momentan cel putin, asa stau lucrurile.
6. Audienta target, romanii, afla despre moneda dupa lansare(esuata de altfel).
De ce ar fi trebuit sa afle inainte de lansare, eu tot nu inteleg ? Ca sa fie fair start doar pentru minerii care vor sa faca dumping ? Eu cred ca asta este ceea ce enerveaza cel mai rau pe cineva. Cand lumea simte ca nu reuseste sa isi primeasca partea, atunci iese scandal ca la coada la pui. Trebuia sa vina developerul inainte cu vreo 3 zile si sa zica: Romani, stati pe aproape .. baga pui !
Din nou, nu ai spus ca ar fi vreo presupunere(apreciez). Nu am sa comentez mai departe decat mentionez ca se poate face un pre-release, pana sa se dea drumul la minat.
7. Cand i s-a atras atentia ca ar fi trebuit sa posteze si aici, a facut-o spunandu-ne in sictir sa vedem thread-ul celalalt. Nici macar o prezentare draguta scrisa in limba "bitleului".
Presupunere legata de cantitatea de sictir, este un comentariu menit doar sa inspire negativism inspre Dev, probabil pleaca tot de la faptul ca nu a putut mina la inceput.
Ceea ce am spus mai sus, asa s-a intamplat. Am folosit expresia 'in sictir' pentru a descrie modul in care ni s-a prezentat si noua, romanilor, aceasta moneda. Sinonime: in graba, in doi peri, fara prea mare interes = in sictir.
8. Se vorbeste despre fundatii si asociatii, cand nu exista nici o fatza, nici un nume, daramite o entitate operator de data cu caracter personal.
In mod sigur in momentul in care se va arata interes la nivel international in aceasta moneda, vor aparea si nume/fetze/entitati. Fetele exista dar nu sunt date publicitatii inca, deci din nou, este o presupunere ca nu exista nici o fatza. Exista si acestea sunt foarte credibile.
Din nou, nu este o presupunere. Te las in pace, am subliniat totusi ceva pentru mai incolo
.
9. Intervine 1 aparator(pana acum) al monezii, invocand tot felul de argumente, o parte din ele pe langa subiect. Cineva care observ ca nu a mai postat in Romana de altfel(stiti ca se vand/cumpara conturi Bitcointalk, nu?).
Te asigur ca faptul ca nu am mai postat in limba romana nu inseamna ca nu sunt roman, nu stiu de unde poate fi dedus imediat faptul ca am cumparat acest cont. Dar binenteles romanului ii place sa creeze tot felul de legaturi paraonice din chestii absolut normale din viata de zi cu zi. De fapt operatorii bitcointalk.org pot vedea in orice moment adresa de IP unde a fost facut contul meu si faptul ca aceasta provine din aceeasi zona in momentul actual. Fapt care se poate verifica/confirma de catre orice operator (in cazul in care este foarte important de verificat afirmatia mea pentru credibilitate, dar nu trebuie sa demonstrez nimic la final)
Din nou, nu este o presupunere. Esti roman si nu ai mai postat aici. Nu am presupus ca ar fi contul comparat, doar am amintit ca acest lucru se poate.
10. Un site, bitleu.org(parca?), nici macar lansat, nici macar domeniu .ro(deh, e scump), doar un domeniu parcat pe undeva intr-un hosting ieftin.
Lucru adevarat, dar din nou, aceste Add-on-uri ale monezii se vor lansa si vor progresa cu sprijinul comunitatii si nu va fi la mijloc munca unei singure persoane.
Sa lansezi si inca sa nu ai un site nu cred ca este un semn bun. Ba mai mult, macar un one-page pe care sa scrii Coming Soon, dar in niciun caz un domeniu parcat!
Din nou, nu este o presupunere.
Acum, cam cate puncte din alea mai raman valabile ?
Toate. Daca ai si alte intrebari, sunt aici.
Totusi, imi cer scuze colegilor pentru postul lung, dar sunt tipicar
. Am scos totusi boldul pentru ca era prea mult.