Öncelikle artık şu boğa konusunu bir netleştirelim de herkes ona göre yatırım yapsın. Neyin boğası bu gelen? Bitcoin'in fiyatının artması boğa sezonu anlamına mı geliyor? Asıl sezon altlarda olacak. Bunun olması içinde Bitcoin fiyatının artması değil sabit veya ağır ağır yükselmesi gerekiyor. Altlarda yapacağınız karı küçümsüyorsunuz Bitcoin 100.000$ olsun istiyorsunuz. Bitcoin bir kere x10 yapar size yeter galiba. Bense her altcoinin x3 yaptığı boğa sezonunu bekliyorum. Şuan en mantıksız şey Bitcoin'in fiyatının artmasını beklemek bence. Hazır fiyat 7000$ ile 8000$ arasına sıkışmışken böyle 1 sene devam eder umarım
Hemen örneğini vereyim beni topa tutmasınlar böyle yazdığım için. Şubat 2015 Btc 300$ - Şubat 2017 Btc 900$ 2 senede 3'e katlamış. Zaten Mart 2017'de Bitcoin atağa kalktı ve altları perişan etti. Yani Bitcoin'in sert hareketi piyasaya olan güveni sarsıyor. Bitcoin şuan 100.000$ olsa kazanacağınız x5-x10 olur. Ama altlarda fırsat daha fazla. Her altcoinin x3 yaptığını düşünün. Elinde 1000 Btc olan balinalar bu fiyattan satıp çıkmayacak. Ne yiyecek bu adamlar. Bitcoin sayısını arttırmak için altları pumplayacak. Hatta büyük ihtimalle bir çoğu şuan siz Bitcoin grafiğini izlerken altcoin topluyor.
Öyle bir günde zengin olunmaz. Döngüyü bir yerden yakalamanız gerekiyor. Yoksa herkesin saldırdığı 1 tabak yemeğe sizde saldırırsanız aç kalırsınız. Yazdıklarımın hiç biri yatırım tavsiyesi değildir. Sadece hem kendime hem size hatırlatmak için yazdım. Döngüyü de yine burada konuşmuştuk.
2016 Ekim ayından bu zamana gözlemlerime dayanarak şöyle bir sıralama yapabilirim.
Bir balina güzergahı.
Nakit ile ucuzdan BTC alımı --- Altcoinlerde pump (BTC sayısını yükseltme) --- BTC pump (İlgiyi arttırmak) --- Nakite geçiş --- Başa dön.
Bu yolda nakite geçiş kısmı vadeli işlemlerle aksayabilir. Az nakit ile daha çok BTC.
bende öyle yapıyorum şuan ama o araya artık bir de "ethereum" girdi. btc pump durulunca, ether pump, sonra nakite geçiş.
Bu kadar şeyi niye buraya yazdığıma gelecek olursak Btc tartışma alanı olması ve en çok okunan konu olması