Жива ли е тая тема? Има ли българи, които ползват Lightning? Интересно ми е колко е познат тук. А колкото до прехода крипто-кеш и обратно, с crypto.bg е доста лесно и също може да е анонимно (купуването) през кештерминал. Продаването също е лесно, получавате кеш на каса на изипей, но там вече се иска лична карта.
То се вижда, колко е жива. Има много българи, които се ровят ама никой не пише тука в тая тема.
Аз се опитвам от време на време да съживявам, имах желание дори собствена секция да направим но пропадна цялата работа. Няма активност.
Нормално, стига ми bitcoinbg да следя и английските теми наоколо. Предполагам и останалите са така.
А и се определя от пазара. Пример Хърватите: имат си отделна под-секция, но са доста по-активни. Това е защото няма голям хърватски форум. Общо взето е доста по-стегнато при тях. Куната не е вързана към еврото като лева. И смяната на Крипто > Куна и обратно идва на поне 4%,
https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#buy-sell. И са по-активни където може да се постигне друга договорка.
...
Я разкажи за това ДАО, какво можеш с тези контракти?
На кратко, има два вида контракти. Първият вид ти е познат като адрес с мултиподпис, но тук могат да се поставят и куп други ограничения: например да не може да се тегли до еди кога си или да може да се извежда само към определен адрес, да се търгува само на определени валути, максимално количество на ордер и т.н. такива неща – това се води смарт акаунт. А също така имаме друг вид – дапс на който могат да се пишат функции, които се извикват от потребителя на даден сайт чрез своя портфейл – един вид автоматизирана система. Например OTC обмен или игра в която зареждаш кредит и тя осъществява разплащане – примерно така може да се направи табла, в която да има залози и който победи получава наградата автоматично. Плюсът е в това, че коините не седят еди къде си на сайта по топли и студени адреси, както е на борсите, а са заключени в самия дапс контракт и само той може чрез функциите си да осъществи превод по дадени условия...
Звучи интересно. Винаги проблемът ми с подобни проекти е как да накараш хората да разберат за тях. Т.е. няма как да ползваш нещо, което не знаеш че го има. А това обикновено е многооо скъпо.
Интересувам от алтернативни (разбирай по джоба ми) идеи за маркетиране на нови продукти. Твоето виждане как да увеличиш популярността на DAO-то?