Ce mi se pare scarbos este ca se cere copie dupa buletin si poza cu buletinul in mana.
CoinFlux ofera un serviciu financiar. Standardul in aceasta industrie este ca entitatea care ofera serviciul sa isi cunoasca clientii (KYC). Nu acceptam copii dupa documente. Daca avem suspiciuni in legatura cu validitatea documentului, solicitam inclusiv selfie cu documentul.
Luam aceste masuri pentru a proteja persoanele care au fost victima furtului de date de acces la internet banking (au fost probleme anul trecut la ING si Piraeus) si a ii (si ne) protejam de posibile cazuri de frauda.
Am avut multe persoane care ne-au multumit ca nu am deschis conturi cu documente false si ca nu am permis ca economiile lor sa fie furate prin bitcoin de catre diversi raufactori.
Ai dreptul sa faci tranzactii cu ce serviciu de schimb doresti. Poti alege unul care (inca) nu face KYC.
La fel, si noi ne rezervam dreptul de a alege cu cine efectuam tranzactii; refuzam persoane cu dosare penale de trafic de droguri sau spalare de bani, sau rude de politicieni.
Am confirmat contul cu aceasta prostie, dar acum regret si ma astept in viitorul apropiat sa imi vanda cineva datele pe dark market.
Luati la intrebari, am inteles ca nu se stocheaza pe acelasi server aceste copii dupa buletin, dar nu am nicio garantie. Pe net se vand astfel de chestii si sunt procurate prin aceeasi metoda: site trusted care te pune sa iti confirmi identitatea, care apoi iti vand datele sau sunt furate de hacker..
Prin natura aplicatiei si a modului in care este rulata nu putem sa pastram documentele in acelasi server cu aplicatia.
Documentele sunt pastrate encrypted separat de aplicatie. Vom schimba sistemul de KYC in curand, iar documentele vor fi pastrate intr-un sistem PCI-compliant pentru a garanta siguranta acestora.
Da, asta si mie mi se pare foarte aiurea. Am vrut acum ceva timp sa imi fac cont dar am renuntat cand am vazut ca trebuie sa dam datele asa.
Unde mai e smecheria cu bitcoin atunci (anonimitate, siguranta etc)? Daca vreau sa imi dau datele atunci folosesc banca.
Acum sincer, nu cred eu ca cei de la CoinFlux vand datele dar mna, tot nu mi se pare ok.
Anonimitatea si siguranta sunt in interiorul retelei bitcoin. Cand vrei sa treci din crypto intr-un sistem lipsit de anonimat, cum e RON, atunci pierzi anonimatul. Este alegerea ta daca folosesti un serviciu de schimb cu KYC care iti ofera un pret bun, sau poti sa alegi alte metode de a schimba bitcoin la un pret mai putin bun. Banca nu ofera serviciu de schimb de bitcoin, iar daca ar oferi, ar fi tot cu KYC.
Echipa CoinFlux