Eu cred ca asta poate functiona doar daca sunt mai multe premii identice. Asa organizatorul nu va sti care dintre cei 10 castigatori e cine. Altfel.. nu inteleg cum ar putea sa mearga asta. Plus ca poate deschide calea spre abuzuri: un castigator primeste codul, isi face 5 adrese de mail, cere premii pe adresa lui, a catelului, a purcelului, a bunicilor, socrilor samd, iar altii care afla tarziu ca a avut loc extragerea pot ramane cu buzele umflate.
Nu înţeleg cum zici. Eu înţeleg că participanţii vor primi codul înainte ca acel cod câştigător să fie ales şi trimite adresa odată cu participarea alături de codul său. Înainte ca premiul să fie atribuit unui cod, organizatorul va avea o listă care va arăta aşa
483920182 - Nume1, Prenume1, Strada X1, nr. Y1, etc.
283021737 - Nume2, Prenume2, Strada X2, nr. Y2, etc.
.....
143432989 - Numen, Prenumen, Strada Xn, nr. Yn, etc.
Deci nu are nimeni cum să ceară ceva mai mult de atât. Codul 483920182 va fi atribuit unui membru prin pagina de pe Bitcoin Talk pe care o menţionează în postare theymos. Pot doar să bănuiesc că acel cod ar fi suficient de complicat încât să nu poată orişicine să îl ghicească din întâmplare.
Iar daca va exista o "cutie neagra" (criptata) unde eventual lumea sa se inscrie ca sa concureze... unii vor abuza si vor face inscrieri multiple. Daca se ramane cu utilizator de bitcointalk, undeva cineva (nu conteaza cine) va sti care este numele si adresa acelui utilizator. Daca theymos implementeaza o "cutie neagra" bazata pe numele/contul de utilizator va trebui sa avem incredere ca el si viitorii administratori de bitcointalk nu vor abuza de aceste cunostinte.
Păi tocmai de asta theymos sugera ca adresele să fie distribuite pe orice altă cale, doar nu prin Bitcoin Talk. theymos de fapt va avea acces doar la două informaţii. Numele membrilor participanţi şi codurile atribuite. Organizatorul va avea acces la două informaţii. Codurile atribuite şi adresele. Singurele căi pe care le văd prin care se poate ajunge la legarea adresei de membru ar fi prin eliminarea de care spuneam anterior sau dacă theymos se înţelege cu organizatorul tombolei încât să adune la un loc informaţiile primite, caz în care se acumulează 3 date. Numele utilizatorului, codul atribuit lui şi adresa. Atunci ai tot ce îţi trebuie.
Cred că asta ar fi cea mai negativă parte. Într-o tombolă obişnuită, trimiţi adresa DOAR în situaţia în care eşti declarat câştigător. În sistemul propus de theymos, toţi participanţii sunt nevoiţi să îşi listeze adresa într-o bază de date. Pericolul creşte substanţial dacă organizatorul are scopuri necurate. Ca organizator, să spunem că aleg ca doar membrii Bitcoin Talk cu peste 3000 Merite să poată participa. Acum am o listă întreagă ce conţine adresele unor membri ai căror nume de utilizator poate că nu le ştiu, dar ştiu numele şi prenumele şi adresa completă. Cu lista asta pot face multe.
-----
De aceea am venit cu sugestia de mai sus. Dacă toate adresele ar fi criptate de la bun început sub un cod şi o parolă, atunci un pericol va fi diminuat iar celălalt va fi eliminat complet.
Organizatorul nu va avea o listă cu adresele membrilor participanţi. în cel mai rău caz ce se poate întâmpla e ca identitatea câştigătorului să fie dezvăluită dacă theymos colaborează în mod malicios cu el.
Iar partea şi mai bună e că nimeni nu va fi nevoit să trimită nici mail-uri, nici serverelor Google sau ale altor servicii tip Google Forms sau Spreadsheet informaţiile personale.
-
V-am pupat,
IntimitateaG